«

»

Romanian Infrastructure 2014 for Romanian Statutory Contract Users. Noile conditii speciale propuse readuc echilibrul intre antreprenori si beneficiari

Share

Bucuresti, 29 Septembrie 2014 – Implicatiile in practica ale noului set de conditii speciale, privitoare la contractele asociate proiectelor de investitii in infrastructura de transport, propus prin initiativa comuna a Ministerului Transporturilor, FIDIC si Ministerul Fondurilor Europene au fost dezbatute la Romanian Infrastructure 2014 for Romanian Statutory Contract Users, evenimentul organizat de catre GOVNET Conferences.

Noul set de conditii contractuale care se asteapta sa intre in vigoare in perioada urmatoare vine sa readuca echilibrul specific Contractelor elaborate de FIDIC, implementand in egala masura specificul legislatiei romanesti relevante, principala problema semnalata in cei peste trei ani care au trecut de la introducerea lor.

Astfel vor fi coordonate prevederile contractuale in materia receptiei cu cele legale, asa cum sunt stabilite prin HG 273/1994. Clauzele de plati sunt modificate in conformitate cu ultimele prevederi in materia penalitatilor pentru intarzierea la plata. Limitarile prevazute anterior legate de Pretul Contractual care in Contractele Statutare nu poate depasi Valoarea de Contract acceptata cu mai mult de 10 procente au fost excluse. Totodata, Clauza de Variatii este modificata si armonizata cu cerintele legislatiei in zona achizitiilor publice, la fel ca prevederile legale in materia analizei tehnico-economice a investitiei, precum si cele referitoare la verificarea proiectelor de verificatori autorizati cu prevederile ce vizeaza aprobarea documentelor de proiectare.

Pe langa aceste noi clauze si efectele anticipate in urma implementarii lor in legislatia romaneasca, discutiile au urmarit o abordare din punct de vedere practic a acestor contracte, respectiv dimensiunea financiara in raport cu prevederile legale si fiscale, strategii de administrare a contractelor, dar si aspecte extrem de importante legate de solutionarea litigiilor rezultate intre partile contractuale: prevenirea disputelor si metode alternative de solutionare a lor, procedurile Comisiilor de Adjudicare a Disputelor, rezolvarea disputelor prin arbitraj, elemente practice in arbitrajele Camerei de Comert Internationale (ICC).

poza-comunicat

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai CNADNR, ICC, ANRMAP (Autoritatea Naţionala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achiziţiilor Publice, CNSC (Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), CFR, firme de avocatura, companii care dezvolta proiecte de infrastructura, ingineri consultanti.

Partenerii conferintei organizate cu suportul Universitatii de Drept din Bucuresti sunt: Leaua & Asociatii, Ratiu & Ratiu, Schoenherr & Asociatii, Soimulescu & Soltan si Zamfirescu Racoti & Partners. 

Despre GOVNET

GOVNET este un canal media independent ce furnizeaza informatii concentrate pe realitatea economico-politica si pe climatul de afaceri ale Romaniei si totodata, organizator de evenimente, prin GOVNET Conferences. Obiectivul nostru este sa fim o sursa reala de informatii si de analize specifice din zona de business pentru cei interesati sa investeasca in tara noastra si cautam sa promovam parteneriate prin intermediul unei platforme ce vizeaza evenimente de inalt nivel si conferinte de afaceri.

Detalii post-eveniment, precum si toate prezentarile din cadrul Conferintei, pot fi accesate aici: http://govnet.ro/Infrastructure-2014-for-Romanian-Statutory-Contract-Users- 

Pentru detalii suplimentare, contactati-ne la:
Adrian Ion
Publisher

Tel: 021 210 52 87
adrian.ion@govnet.ro
www.govnet.roDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/09/30/romanian-infrastructure-2014-for-romanian-statutory-contract-users-noile-conditii-speciale-propuse-readuc-echilibrul-intre-antrepenori-si-beneficiari/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.