«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Crearea si dotarea bazei de tratament, balneoterapie si recuperare „Mirage” D+P+2E

Share

dioconstruct foto 1Antreprenor: SC DIOCONSTRUCT SRL
Beneficiar: SC BRIZA MARII NEGRE SRL
Proiectant general: SC DECODESIGN-A SRL
Proiectant de rezistenta: SC LITORAL PROIECT CONSTRUCT SRL
Studiu geotehnic: SC TG 5 PROIECT SRL
Studii topografice: SC ALFEUS TOPO SRL
Proiectant instalatii: SC INK BUILDING SRL

Proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, derulat pe o perioada de 20 de luni. Din valoarea proiectului, circa 50% reprezinta suma eligibila nerambursabila.

S-a considerat ca, atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere tehnic, cea mai eficienta solutie pentru fundare este reali­zarea unei retele de grinzi din beton armat dispuse pe directii ortogonale.

Fundatiile, peretii, centurile, grin­zile si planseul de peste demisol asigura comportarea acesteia ca o cutie rigida capabila sa preia si sa transmita terenului de fundare eforturile verticale si orizontale din suprastructura.

Structura de rezistenta a cladirii este o structura din cadre de beton armat, cu grinzi dispuse pe doua directii si cu plansee din beton armat de 15 cm grosime, dispuse la nivelul grinzilor, formandu-se, astfel, sisteme structurale cu rol de saiba rigida.

Finisaje interioare si exterioare:

  • zidurile exterioare au fost executate din caramida cu goluri (blocuri ceramice) cu grosime de 30 cm + polistiren expandat de 10 cm gro­sime, in zona cu finisare tencuiala si placare cu vata minerala de 80 mm, in zonele de placare exterioara cu placi de calcar sau aluminiu compozit;
  • placare cu vitroceramica albastra a piscinei – hidroizolatie cu mortar impermeabilizant elastic bicomponent;
  • tancul de namol de la demisol a fost placat cu gresie antiacida;
  • covor PVC la kinetoterapie si recuperare medicala, gimnastica medicala;
  • protectii din profile PVC pentru peretii holurilor si muchii;
  • plafoane din gips-carton fono­absorbant;
  • invelitoare de tip terasa circulabila plus strat drenaj, nisip si pamant vegetal.

Baza va utiliza ca factori naturali pentru terapie: namol sapropelic,  provenit din lacul Techirghiol din vecinatate, apa de ghiol din acelasi lac, apa marina.

Baza de tratament, fiind situata pe trei nivele plus demisol, include: echi­pamente aferente piscinei de exercitii si relaxare, echipamente automate de preparare a namolului pentru baile de namol, impachetare cu namol si parafina, echipamente pentru sectorul de electroterapie, sectorul kineto­terapie, vestiare si dusuri si grupuri sanitare pentru pacienti si pentru personalul medical al bazei.

Toate echipamentele profesio­nale ale Bazei, aflate in contact cu pacientul, asigura electrosecuritatea pacientului si a utilizatorului, respectand normele europene in domeniu.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 108 – octombrie 2014, pag. 36



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/10/01/trofeul-calitatii-araco-crearea-si-dotarea-bazei-de-tratament-balneoterapie-si-recuperare-mirage-dp2e/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.