«

»

ASTALDI – ASTALROM: Pasaj Suprateran Bd. Mihai Bravu – Splaiul Unirii. Dupa numai 12 luni, demonstratie ca se poate!

Share

astaldi nov foto 10Articolul publicat in Revista Constructiilor, in numarul din noiembrie 2013, cu referire la executia Pasajelor Supraterane Bd. Mihai Bravu – Splaiul Unirii, 2×745 m lungime, se incheia astfel:

“Lucrarea va fi finalizata in decembrie 2014. Nutrim convingerea ca termenul pentru darea in folosinta va fi respectat, astfel incat circulatia in zona sa fie fluidizata iar cetatenii Capitalei sa beneficieze de imbunatatirea traficului pe care aceasta investitie o poate asigura”.

Si iata ca aceasta dorinta, care insemna la acea data o speranta exprimata de toata lumea, se implineste.

 

Constructorul, Asocierea J.V. Astaldi S.p.A. – Astalrom S.R.L., a reusit, printr-o mobilizare exemplara, sa finalizeze lucrarile.

La data aparitiei prezentului articol se vor fi terminat si dat in folo­sinta cele doua pasaje supraterane, de aproximativ 745 ml fiecare.

Si totusi, nu au lipsit problemele legate de executie, generate adesea de starea vremii (frig, ninsoare, inghet) sau de intemperii (ploi, care de regula intarzie executia unor lucrari), culminand cu inundatiile din noaptea de 4/5 mai, atunci cand nivelul apei din precipitatii in zona santierului a depasit pe alocuri 1 metru, provocand suficiente pagube (vezi foto 1, 2).

Apoi, au aparut o serie intreaga de alte situatii neprevazute, necu­noscute, cum ar fi prezenta in santier a unor retele de electricitate, canalizare, telecomunicatii nestiute sau stiute pe alt amplasament si care au necesitat devieri de retea sau lucrari de protectie ce au reclamat timp.

Executia fundatiilor pilelor culee P8 si P9 ale podului metalic in arc a fost ingreunata si intarziata din cauza existentei fie a unui cablu de inalta tensiune, care a necesitat 6 luni pentru achizitionarea din Japonia (P8), fie a retelei de cana­lizare de apa si termoficare plasate sub masive de beton armat, fara nicio noima, cine stie din ce peri­oada, care au ingreunat relocarea acestor utilitati (vezi foto 3).

Pentru recuperarea intarzierilor cauzate de aceste neprevazute, Constructorul a instituit un program de lucru in ture de zi si noapte, be­neficiind si de colaborarea foarte buna cu furnizorii de prefabricate (ERGON Ploiesti) sau de structura metalica (grinzi si arce) (Asocierea Martifer – Baurom). Toate acestea s-au montat pe timp de noapte, cu trafic oprit sau deviat, reusindu-se, astfel, incadrarea in termenul convenit cu Beneficiarul, Primaria Municipiului Bucuresti.

Constructorul, Asocierea J.V. Astaldi S.p.A – Astalrom, in calitate de Antreprenor General, multumeste tuturor celor care au contribuit la realizarea, chiar inainte de termen cu aproximativ 1 luna, a acestui obiectiv: Primaria Municipiului Bucuresti, Betarmex – Proiectantul General, Group Primacons – Consultantul Executiei si, de asemenea, Furnizorilor si Subantreprenorilor: CRH Structural Concrete – Ergon, Asocierea Martifer – Baurom, SC Gama SRL, SC NDA Pro Consulting SRL, SC Wenge SRL, SC Foretis SRL, SC Sonaco SA, SC Elektra Invest SA, SC Sicor SRL, SC UTI SRL, SC Vertatel SA, SC Fox Forest si tuturor celorlalti pe care nu i-am mentionat aici.

De asemenea, apreciem, in mod deosebit, intelegerea de care au dat dovada riveranii, societatile comerciale din vecinatate si locatarii din zona.

Autor:
Project Manager Ioan Costinea – Astaldi Romania S.p.A. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 109 – noiembrie 2014, pag. 50Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/11/01/astaldi-astalrom-pasaj-suprateran-bd-mihai-bravu-splaiul-unirii-dupa-numai-12-luni-demonstratie-ca-se-poate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.