«

»

Lafarge Romania: Furnizor de produse si solutii in cadrul proiectului pentru modernizarea Aeroportului Militar Fetesti

Share

lafarge headerAnul acesta, Ministerul Apararii Nationale a anuntat demararea proiectului de modernizare a Flotilei 86 Aeriana, din Fetesti, judetul Ialomita. Cu o experienta de peste 17 ani in producerea de materiale de constructii, Lafarge Romania este unul dintre parteneri in cadrul acestui proiect.

Activa pe piata de distributie, industrial si infrastructura si cladiri, compania a asigurat, in cadrul fazei de modernizare, extinderea pistei de rulare pentru avioanele de vanatoare F16. Pentru prima etapa din acest proiect, Lafarge Romania a utilizat dale de beton fara armatura si fara rosturi de dilatatie, avand cinci metri lungime si trei metri latime. Cimentul utilizat in cadrul acestui proiect este CEM I 42,5R Medgidia, dezvoltat in 2013, special pentru proiectele de acest gen din zona, iar volumul de beton BcR 4,5 a fost de aproximativ 34.000 metri cubi.

lafarge_noiembriePentru stratul de fundatie a fost utilizat balast stabilizat cu liant rutier Roadmix® Lafarge.

In cadrul celei de-a doua etape, proiectantii se vor axa pe modernizarea hangarelor si a cailor de rulare, aflate in vecinatatea pistei de rulare.Investitia, in valoare de 32 de milioane de euro, vizeaza consolidarea pistei de decolare si aterizare, a sistemului de franare si avarie, a platformelor de parcare si de mentenanta pentru aeronave, a depozitelor, precum si a hangarelor de mentenanta. Din valoarea totala, Ministerul Apararii Nationale va finanta 11 milioane de euro, urmand ca diferenta de 21 de milioane de euro sa fie acordata prin Programul de Investitii in Securitate – NSIP, dezvoltat de NATO.

Cu experienta vasta in acest domeniu, Lafarge a colaborat, de asemenea, la modernizarea aeroportului Kogalniceanu (faza I), lucrand, in prezent, la modernizarea aeroportului din Iasi.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 109 – noiembrie 2014, pag. 14Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/11/01/lafarge-romania-furnizor-de-produse-si-solutii-in-cadrul-proiectului-pentru-modernizarea-aeroportului-militar-fetesti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.