«

»

Mizeria de sub… pres!

Share

ciprian_enacheNoiembrie! O luna in care se mai poate face ceva pentru insanatosirea ecologica a mediului in care traim si ne desfasuram activitatile cotidiene.

Un lucru atat de important pentru sanatatea fiecaruia dintre noi dar mai ales pentru “asanarea” conditiilor inu­mane pe care trebuie sa le suportam ca urmare a comportamentului bizar si nejustificat al celor pe care i-am ales sa ne conduca pe o anumita perioada de timp.

Nu stiu cum se face, dar la finalul ultimelor mandate prezidentiale si parlamentare in loc sa fim multumiti de prestatia alesilor, avem de facut, din pacate, numeroase reprosuri.

Si aceasta pentru ca sub totalul perioadei de timp parcurse, cea mai mare parte a celor mentionate se rezuma la… tot felul de neimpliniri si mai ales de… mizerii facute, de cele mai multe ori, cu buna stiinta de catre oamenii trimisi de noi sa gestioneze treburile tarii.

Bilantul, apeland la o gluma dinainte de `89, a ajuns sa aiba trei componente: parti pozitive (ioc), parti negative si… lipsuri!

Concret!

Noiembrie este anul acesta o luna cu o semnificatie aparte daca luam in calcul faptul ca trebuie sa ne alegem “omul” din fruntea tarii care sa conduca si sa gestioneze tara pe un… cincinal.

Atmosfera preelectorala a fost si continua sa fie una dintre cele mai imunde daca tinem seama de mizeriile pe care le arunca unii pentru a-si crea posibilitati sporite de a accede la “tronul prezidential”.

Mizeriile pe care acestia le etaleaza fara scrupule au stat ascunse sub un… pres anume pentru a fi vanturate in campania electorala.

Unele dintre ele sunt, din pacate poate, adevarate, dar anume ticluite pentru amagirea potentialilor alegatori.

Acest lucru nu este indeajuns pentru convingerea celor “patiti” din plin pana acum intrucat majoritatea pretendentilor actuali la inalta demnitate nu vin sa ne prezinte si programe convingatoare de ce ne asteapta in viitor.

Toti spun ca va fi mai bine, expresie suficient de vaga si ca atare neconvingatoare daca nu ne spun si cum se va asigura acest deziderat.

Pentru a ne fi mai bine cred ca primul lucru care trebuie facut este sa anihilam ceea ce ne-a umilit pana acum, adica tot ceea ce a dus la dezbinarea oamenilor, la imbo­gatirea ilegala a unora (cu precadere politicieni), la injustitie sub multiplele ei aspecte, la saracirea accentuata a celei mai mari parti a populatiei, la situarea tarii noastre in coada celor europene… etc.

In concluzie, daca au aparut, si au aparut tot felul de mizerii ascunse sub… pres, acest lucru este datorat in primul rand faptului ca nu construim suficient cantitativ si calitativ pentru a asigura locuri de munca si, ca atare, venituri corespunzatoare, nu asiguram investitii suficiente si viabile care sa duca la o crestere economica progresiva capabila sa valorifice potentialul material si uman al tarii, nu selectam suficient de chibzuit pe cei corespunzatori profesional si moral pentru a face lucruri eficiente. Ne domina, de asemenea, usurinta de a opta pentru o anume persoana in functie de ceea ce… primim traditional in campania electorala (mici, bere, sarmale si, mai nou, piftie etc.). Cum s-ar spune mai direct, singuri ne-o facem si apoi ne manifestam nemultumirile.

Ce ziceti, n-ar fi mai bine ca in viitor sa avem cat mai putine mizerii si cat mai multe impliniri?

Autor:
Ciprian Enache
 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 109 – noiembrie 2014, pag. 3Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/11/01/mizeria-de-sub-pres/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.