«

»

RIGIPS SAINT-GOBAIN: De 20 de ani, mai buni, mai durabili

Share

rigips logoPoate unul dintre cele mai cunoscute lucruri despre Rigips® este ca, la nivel international, termenul a ajuns sa defineasca toate produsele de tip gips-carton folosite in constructii. Putina lume se gandeste, insa, la istoria companiei al carei nume a devenit atat de popular la nivel mondial si la cei 120 de ani de traditie in realizarea si comercializarea unor produse si servicii de calitate.

In 1894 apar pe piata primele produse din gips-carton, prezentate de faimosul inventator, designer si om de afaceri Augustin Sackett. In Romania, Saint-Gobain Rigips este lider pe piata materialelor de constructie pe baza de ipsos. Succesul companiei este datorat profesionalismului cu care este abordata si rezolvata fiecare problema in parte, motiv pentru care se poate spune ca Rigips® a devenit, pe langa termenul folosit pentru produsele din gips-carton, si un sinonim pentru cuvantul calitate.

 

20 de ani de istorie in Romania, 20 de ani de traditie si durabilitate

rigips 20 aniRespectand unul dintre principalele obiective ale grupului Saint-Gobain, acela de a inova constant pentru a crea un Habitat durabil pentru consumatori, multe dintre actiunile companiei sunt strans legate de dezvoltarea si lansarea unor produse inovatoare, care sa preintampine nevoile de pe piata referitoare la eficienta energetica, la actiunile de sustenabilitate si la protejarea mediului inconjurator.

Produsele Rigips® sunt prezente in foarte multe situatii ale vietii noastre, chiar daca, de cele mai multe ori, acest lucru poate trece neobservat. In fiecare an Saint-Gobain a reusit sa introduca pe piata, cu succes, noi solutii pentru pereti, podele, finisaje si tavane, revolu­tionand, astfel, forma unor obiective importante din viata noastra: centrele comer­ciale, teatrele, spitalele, clinicile si spatiile destinate educatiei, pana la forma pe care o au casele in care locuim.

Unul dintre principa­lele obiective ale gru­pului Saint-Gobain  este  dezvoltarea  si  lansarea de  produse inovatoare, care sa raspunda pro­blemelor tot mai pregnan­te de eficienta energetica, crestere durabila si protectie a mediului inconjurator. Fiind una dintre cele mai inovatoare companii din Top 100, Saint-Gobain investeste constant in cercetare, astfel ca 20% din produsele aflate in portofoliu nu existau acum 5 ani.

Istoria recenta a Saint-Gobain Rigips este marcata de o serie de lansari de produse revolutionare, precum: mini-placa Rigips® 600 – folosita in renovari ale spatiilor de mici dimensiuni; placa Rigips® Fonic – folosita, in special, pentru a imbunatati acustica spatiilor mici; panoul Rigitherm – realizat din gips si polistiren, ideal pentru izolatiile termice; placile Rigidur – pentru structurile de rezistenta mai ales ale cladirilor din sistemul educatiei, al sanatatii, dar si ale cladirilor din sistemul turistic.

Pentru a realiza un proiect reusit, folosirea unui sistem complet Rigips® – placi, profile si accesorii – care asigura o rezistenta mai mare in timp a lucrarii este foarte importanta. Dar calitatea excelenta a produselor trebuie dublata de utilizarea adecvata a acestora si de un montaj corespunzator. De aceea, in cele doua decenii de prezenta pe piata din Romania, Saint-Gobain Rigips a investit continuu in cresterea nivelului de cunostinte si aptitudini ale celor ce lucreaza cu produsele sale, precum si in educarea viitorilor specialisti. Astfel, compania organizeaza periodic traininguri tehnice, teoretice si practice pentru partenerii nostri, in spatiile lor sau ale noastre, iar in toate etapele realizarii unui proiect asiguram consultanta, prin intermediul serviciului de vanzari si al consultantilor tehnici.

Din luna martie a.c. compania a inceput si un program educational, printr-o serie de prezentari teoretice si practice la liceele profesionale si la facul­tatile de profil din Iasi, Cluj si Bucuresti, urmand ca programul sa continue pe parcursul intregului an si in alte centre universitare din tara.

Pentru a veni in ajutorul partenerilor sai, Saint-Gobain Rigips a realizat si un catalog complet, in care prezen­tam toate solutiile constructive oferite de compania noastra, iar consultantii tehnici si echipa de vanzari sunt pregatiti sa furnizeze informatii detaliate despre oricare dintre aceste solutii.

In cei 20 de ani de istorie pe piata autohtona, produsele Rigips® au fost folosite pentru renovarea si construirea multor edificii cu rezonanta: Sky Tower si Promenada Mall, World Trade Center, Hotelul Athénée Palace Hilton, Ateneul Roman, Teatrul National din Bucuresti, Spitalul Grigore Alexandrescu, Clinica Regina Maria, dar si Hotelul Continental din Sibiu si Hotelul Central Plaza din Piatra Neamt.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 109 – noiembrie 2014, pag. 62Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/11/01/rigips-saint-gobain-de-20-de-ani-mai-buni-mai-durabili/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.