«

»

S-au incheiat Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri si Congresul IFD, Bucuresti, 2014

Share

anmar logoSub patronajul IFD (International Federation for the Roofing Trade), intre 18 si 22 noiembrie 2014, au avut loc la Bucuresti a 25-a editie a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri si al 62-lea Congres IFD, un eveniment amplu care a reunit sute de montatori, specialisti si membri ai acestei organizatii din Europa, China si SUA.

proba acoperis clasic

Concursul tinerilor montatori s-a desfasurat in cadrul Complexului Expozitional Romexpo, unde, pe o suprafata de peste 4.000 de metri patrati din pavilioanele C2 si C3, aproape 90 de concurenti (30 de echipe) din 16 tari s-au intrecut pentru castigarea unui loc pe podium sau pentru premiul oferit de Presedintele IFD la una dintre cele trei probe: acoperisuri clasice (AC), acoperisuri metalice (AM) si acoperisuri terasa (AT).

pavilion c3

Tari participante:

 • Austria (AC + AT)
 • Belgia (AC + AT + AM)
 • Cehia (AC + AT)
 • China (AT)
 • Elvetia (AC + AT)
 • Estonia (AC + AT + AM)
 • Franta (AC + AM)
 • Germania (AC + AT)
 • Letonia (AC + AM)
 • Marea Britanie (AC + AT)
 • Polonia (AC + AT + AM)
 • Romania (AC + AT + AM)
 • Rusia (AT)
 • Slovacia (AM)
 • Slovenia (AC)
 • Ungaria (AC)

proba acoperis metalic 

Congresul IFD

Participantii la conges s-au reunit in intervalul 19 – 22 noiembrie in salile de conferinte ale hotelului Ramada Plaza, in plen sau pe comisii (”Stiinta si cercetare”, ”Hidroizolatii”, ”Acoperisuri clasice si placari de fatada”).  Lucrarile au fost inaugurate de domnii Michael Olszewski, Presedintele IFD, Detlef Stauch, Secretarul general al asociatiei, si Silviu Dumitrescu, Presedintele ANMAR, organizatorul manifestarii in Romania. Ultima zi a fost dedicata invitatiei la urmatorul congres care va avea loc in Germania, unor prezentari sustinute de Partenerii Gold VELUX si Arcon, conferintei sustinute de doamna Ana-Maria Dabija, Prorector UAUIM, si unei scurte analize asupra situatiei asocierii profesionistilor romani in domeniu, sustinute de domnul Alexandru Kemenes (ANMAR). Insotitorii participantilor la congres au putut vizita Bucurestiul si Palatul Mogosoaia, in cadrul unui program turistic organizat.

conferinte arhitectura

Competitorii, participantii la Congresul IFD si sustinatorii evenimentului au avut numeroase ocazii de a se intalni: in cadrul vizitelor la sala de competitie, in cadrul unei seri traditionale la restaurantul Pescarus din Bucuresti si, desigur, la gala acordarii premiilor de la Palatul Cercului Militar National.

 

Evenimente conexe

Pe 19 si 20 noiembrie, in proximitatea zonei de competitie au avut loc conferinte pe teme legate de acoperisuri si fatade, la care au participat arhitecti, constructori, furnizori de materiale si foarte multi studenti. Au luat cuvantul doamna Prof. Dr. Arh. Ana-Maria Dabija, Conf. Univ. Dr. Ing. Mariana Stan, dar si producatori de materiale din gama premium.

deschiderea concursului

Tot in zona de concurs, perimetral, a fost organizata prima editie a expozitiei ”Best Roofs&Facades”, unde vizitatorii au putut vedea cele mai reprezentative produse pentru invelitori, termo- si hidroizolatii, ferestre de mansarda, cosuri de fum, etanseizanti, precum si ultimele aparitii editoriale ale presei de constructii.

 

Castigatorii celei de-a 25-a editii a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de acoperisuri

Acoperisuri clasice 

 1. Austria
 2. Germania
 3. UK si Ungaria

Acoperisuri terasa

 1. Austria
 2. Elvetia
 3. Germania

Acoperisuri metalice

 1. Franta
 2. Estonia
 3. Polonia

Premiile speciale ale presedintelui IFD

Acoperisuri clasice: Polonia

Acoperisuri terasa: Austria

Acoperisuri metalice: Franta

juriul

Asociatia Nationala a Montatorilor de Acoperisuri din Romania multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care au facut posibil evenimentul:

 • domnului presedinte al IFD Michaeł Olszewski si secretarului general Detlef Stauch
 • companiilor VELUX si Arcon (Parteneri Gold), Sika (Partener), Fakro, Lamilux, Enke, Triflex, Kemper System si Selena (Sponsori Principali), Tondach, Bramac, Ruukki, Knauf Insulation, Bauder, Egger, Ursa, Iko si VMZinc (sponsori ai sectiunilor concursului), Gunnex, Soudal, Ornamentika, Stonerex, Rheinzink, Valcon Roofs, Raiko si SSAB
 • Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, reprezentata de doamna Ana-Maria Dabija.

• Partenerilor media Romania Libera, Misiunea Casa, spatiulconstruit.ro, Casa Mea, Planul Casei Mele, Revista Constructiilor, Bursa Constructiilor, imobiliare.net, Mansarde, Acoperisuri & Fatade, Pardoseli Magazin si Spa Magazin.Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/11/30/s-au-incheiat-campionatul-mondial-al-tinerilor-montatori-de-acoperisuri-si-congresul-ifd-bucuresti-2014/

1 ping

 1. Dinu a spus:

  Romanica noastra se pare ca nu a luat nici un premiu. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.