«

»

ALUPROF: Sistemele de fatade ALUPROF certificate de Institutul pentru case pasive din Darmstadt (PHI)

Share

aluprof decembrie foto 1Institutul pentru case pasive din Darmstadt (PHI) a apreciat inca o data produsele Aluprof, pentru economia de energie si parametrii inalti de izolare.

Sistemele de fatade din stalpi si grinzi MB-TT50 si MB-SR50N HI+ au obtinut cea mai inalta clasa de eficienta energetica, A+ pentru produsele destinate caselor pasive.

 

Sistemele din aluminiu pentru fatade MB-TT50 si MB-SR50N HI+ sunt destinate construirii suprafetelor mari din sticla pentru cladiri publice, precum banci, oficii, birouri sau sali de sport. Se pot folosi, de asemenea, la construirea acoperisurilor, luminatoarelor si a altor constructii spatioase.

Sistemele permit utilizarea unor suprafete intinse din sticla la cladiri, asigurand, totodata, un grad de izolare ridicat, care a fost apreciat de Institutul PHI din Darmstadt. Datorita acestei capacitati mari de izolare, produsele se pot folosi cu bune rezultate la construirea cladirilor pasive.

Institutul pentru case pasive din Darmstadt este un institut independent de cercetare care se ocupa cu concep­tiile, instrumentele si materialele de constructii destinate construirii cladirilor cu consum mic de energie. Acest institut a jucat un rol important in elaborarea conceptiei de casa pasiva, creand, in anul 1990, in Darmstadt, prima casa multifamiliala din Europa cu un consum de energie de cel mult 12 kWh/ (m2a).

Pana in prezent, Institutul pentru case pasive PHI a acordat certificatul energetic pentru clasa A+ doar unui numar de trei sisteme de fatade, doua dintre ele fiind sisteme ALUPROF. Anterior, PHI a certi­ficat si alte produse ale companiei Aluprof SA, respectiv sistemele de rulouri exterioare din aluminiu de tip Underplaster SP si SP-E, avand casete exterioare cu dimensiunea de 165 mm.

„Ne bucuram foarte mult ca Institutul pentru case pasive din Darmstadt a eva­luat, in continuare, pozitiv, produsele noastre, atribuindu-le, in plus, cea mai inalta clasa energetica, clasa A+. Sistemul MB-TT50 este propunerea cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din oferta noastra. Prin acest sistem, am aplicat o noua abordare a constructiei profilelor si accesoriilor, care corespund din punct de vedere al etanseitatii, ceea ce determina capacitatea de izolare termica incepand de la 0,5 W/m2K. Al doilea produs apreciat a fost MB-SR50N HI+, o versiune imbu­natatita, cu o capacitate de izolare termica sporita, incepand de la 0,7 W/m2K. Ne straduim sa cream solutii care sa raspunda perfect cerintelor constructiilor eficiente termic si pasive, iar certificatul atribuit constituie cea mai sigura confirmare a acestui fapt”, a declarat Bozena Ryszka, directorul departamentului de marketing si PR de la Aluprof SA.

Sistemele pentru fatade MB-TT50 si MB-SR50N HI+ sunt doua produse ale companiei Aluprof SA care au primit distinctia Institutului PHI Darmstadt.

Anterior acestora au fost atribuite certificate si sistemelor de rulouri exterioare din aluminiu SP si SP-E, produse avand o caseta cu dimensiunea de 165 mm.

Certificate asemanatoare au fost atribuite si sistemului de ferestre MB-104 Passive, conceput  in doua variante: SI si AERO. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 110 – decembrie 2014, pag. 32Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/12/01/aluprof-sistemele-de-fatade-aluprof-certificate-de-institutul-pentru-case-pasive-din-darmstadt-phi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.