«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Lucrari de instalatii la extinderea halei de productie, cu cladire de birouri si platforme tehnice. Fabrica de tigarete Ploiesti

Share

tiab dec foto 3Antreprenor instalatii: TIAB SA
Beneficiar: BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMANIA INVESTMENT SRL
Proiectant general: CONSPROIECT SA
Proiectant instalatii de specialitate: TIAB SA
Subcontractanti: MONTUBING SRL – instalatii aer comprimat si desprafuire / AMTEH INTERNATIONAL SRL – confectionare si montaj tubulatura de ventilatie / STIZO INDUSTRIAL SERVICES SRL – containere tehnologice

Lucrarile de instalatii pentru extin­derea halei de productie a compa­niei British American Tobacco Romania Investment au constat in proiec­ta­rea si executia instalatiilor de incalzire, ventilatie, climatizare, elec­trice, automatizare, sanitare, stingerea incendiilor si instalatii tehnologice (desprafuire si aer comprimat) pentru o noua hala de productie tigarete cu suprafata de 4.052 mp.

In cadrul lucrarilor la instalatiile de incalzire a fost montat un schimbator de caldura abur / apa calda, cu o capacitate de 2MW, impreuna cu toate elementele de automatizare si reglare pe bucla primara de abur.

In cladirea de birouri au fost montate ventiloconvectoare sistem patru tevi, tip caseta, precum si un sistem de conducte distributie agent termic din teava de otel.

Pe partea de instalatii pentru racire a fost montat, in interiorul unui container metalic, un chiller racit cu apa. Este o tehnologie cu consum redus de energie, conectat la doua turnuri de racire cu o capacitate totala 1,7 MW, precum si un ansamblu distribuitor-colector impreuna cu pompe de circulatie.

Hala beneficiaza, de asemenea, de trei centrale complexe de tratare a aerului, fiecare cu o capacitate de 80.000 m3/h si de un sistem de distributie din table zincate si grile de introducere, tip air displacement, cu flux quasi-laminar.

O noutate a proiectului o constituie Building Management System, un sistem complet de control si moni­torizare, care asigura parametrii ceruti pentru economisirea energiei.

Au fost executate, totodata, lucrari de instalatii electrice, precum sistem de punere la pamant prin fundatia cladirii, paratrasnet, echipotentia­lizare, transformator cu o capacitate 2.500kVA, 20/0,4kV, tablou general, sistem de iluminat normal, sistem de iluminat de siguranta cu corpuri de iluminat cu LED-uri.

Instalatiile de stingere a incendiilor sunt compuse din instalatie de hidranti interior, aparat de control si semnalizare ACS, instalatie de sprinklere tip “standard response – spray sprinklers”.

Toate instalatiile amintite respecta normele si standardele FM Global, ele fiind certificate de specialistii aces­tei institutii.

Noua extindere a halei de productie beneficiaza, prin lucrarile proiectate si executate de TIAB SA, de un climat perfect, de utilitati si instalatii moderne, care se inca­dreaza si respecta normele actuale de protejare a mediului inconjurator. Toate sunt tehnologii noi, cu performante ridicate.

Ca si in cazul acestui proiect, echipele TIAB sunt dedicate implementarii unor game variate de solutii, prin utilizarea unor tehnologii care garanteaza nivelul tehnic superior, siguranta si calitatea proiectelor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 110 – decembrie 2014, pag. 8Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/12/01/trofeul-calitatii-araco-lucrari-de-instalatii-la-extinderea-halei-de-productie-cu-cladire-de-birouri-si-platforme-tehnice-fabrica-de-tigarete-ploiesti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.