«

»

RECKLI: Betonul in detaliu

Share

reckli logoInfiintata in Germania, in anul 1968, cu o prezenta in peste 60 de tari, RECKLI este lider mondial in proiectarea si fabricarea matritelor si mulajelor elastice pe baza de poliuretan-elastomer, matrite si mulaje folosite pentru texturarea si modelarea suprafetelor din beton. 

Betonul inca prezinta toate avantajele pentru crearea constructiilor sigure, individuale, estetice si variabile. Atunci cand se gaseste in stare lichida ofera posibilitati nelimitate de turnare si modelare.

reckli feb foto 2Utilizarea matritelor elastice, poliuretan-elastomerice, la structurarea suprafetelor din beton asigura cele mai inalte standarde, atat din punct de vedere calitativ cat si economic. Milioanele de metri patrati realizati dovedesc acest lucru.

Elasticitatea superioara asigura extragerea extrem de usoara a matritelor, fara a deteriora suprafata betonului, putandu-se obtine, astfel, cele mai delicate si complexe detalii.

reckli feb foto 3Existand posibilitatea utilizarii matritelor elastice atat in situ cat si in fabricile producatoare de elemente prefabricate din beton, sistemele noastre ofera arhitectilor, proiectan­tilor si constructorilor libertatea absoluta de a satisface orice cerinta in materie de design, putandu-se opta fie pentru unul din cele peste 250 de modele standard, fie pentru crearea unor texturi personalizate.

reckli feb foto 4

Fiind elemente complementare cofrajelor standard, matritele elastice RECKLI pot fi reutilizate garantat pentru 10, 50, pana la 100 de cicluri, clasa de reutilizare alegandu-se in functie de numarul etapelor de tur­nare a betonului, in cazul utilizarilor in situ, sau de cantitatea elementelor prefabricate necesare, in cazul folo­sirii in fabricile de prefabricate.

Pe langa matrite elastice, RECKLI mai poate furniza:

  • Cauciucuri lichide (silicon-elastomerice si poliuretan-elastomerice) cu diferite grade de elasticitate, care pot fi folosite la confectionarea propriilor mulaje sau matrite elastice;
  • Agenti dezactivatori pentru suprafetele din beton, cu aplicare pozitiva (pe suprafata umeda a betonului) sau negativa (pe placa cofranta), cu adancimi de lucru cuprinse intre 0,2 mm si 7 mm, utilizati la expunerea controlata a agregatelor betonului;
  • Solutii pentru protejarea si impermeabilizarea suprafetelor expuse din beton, pentru asigurarea protectiei impotriva patrunderii vaporilor de apa in porii betonului, precum si impotriva factorilor meteoro­logici sau chimici, sisteme Anti-Graffiti;
  • Pentru a atinge un standard ridicat de calitate al suprafetei din beton, RECKLI asigura si o gama larga de accesorii complementare matritelor elastice: adezivi, agenti decofranti si de curatare, instrumente speciale pentru debitarea matritelor.

Dispunand de o retea de vanzare la nivel mondial, RECKLI este partenerul ideal, atat pentru companiile care activeaza in domeniul industriei betonului si constructiilor, cat si pentru producatorii de mulaje si utilizatorii privati.

Contact:
RECKLI GmbH
Soseaua Iancului nr. 5-7, Sector 2
024330 Bucuresti – Romania

Persoana contact: Bogdan Stroe
Tel.: +40 751 29 44 00
E-mail: bstroe@reckli.com
Web: www.reckli.com

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 111 – ianuarie-februarie 2015, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/02/06/reckli-betonul-in-detaliu/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.