Dincolo de alegerea unor obiecte interesante si armonizarea lor, amenajarea creativa a spatiului interior al unei locuinte presupune o atentie sporita acordata finisajelor si tipurilor de materiale folosite. Gama de produse din piatra naturala ofera o multime de solutii ingeniose pentru personalizarea spatiilor interioare, venind in sprijinul celor care isi doresc o locuinta moderna cu materiale de calitate, cunoscute pentru durabilitate si estetica aparte. In simulatorul-joc, la fel ca in realitate, Algabeth propune o serie de sugestii si idei de amenajare si recomanda utilizarea pietrei naturale in zone precum scara, soclul casei, terasa, blaturile de lucru, glafurile de la fereastra, acolo unde este nevoie de materiale rezistente si durabile, dar si in zone cu valoare estetica, precum peretii verticali de la interior, semineele sau pardoseala. Decorarea unui spatiu cu piatra naturala nu ofera doar eleganta, ci si garantia utilizarii unui material cu o durata de viata care sa o egaleze pe cea a casei. In plus, costurile sunt, cateodata, mai mici chiar si decat cele impuse de gresie sau de un alt material compozit, artificial.
Intra in joc si testeaza solutiile Algabeth pe www.hailacasa.ro sau prin apps.facebook.com/hailacasa/
Pentru oferta reala acceseaza: http://cerereoferta.hailacasa.ro/algabeth/
HaiLaCasa! – jocul care te invata etapele construirii unei case
Simulatorul-joc disponibil si prin aplicatia Facebook si-a propus sa educe publicul in privinta procesului construirii unei case, de la temelii, prin intermediul unui simulator, care ofera, totodata, provocarea si emotiile unui joc-concurs. Prin participarea la concurs, jucatorul este indemnat sa construiasca si sa exploreze cat mai multe case, astfel incat sa se familiarizeze cu cerintele fiecarei experiente in parte. Igloo Architecture a proiectat pentru joc trei tipuri de case, adaptate diferitelor dimensiuni si nevoi, dintre care va prezentam, cu titlu de exemplu, prima propunere, si anume Casa Mansardata.
Casa mansardata
Atunci cand mecanismele economiei ne obliga sa reconsideram investitiile in spatii construite si in mentenanta acestora, cand trebuie sa traim la fel cu “mai putin” sau cand “mai putin” este tot ce avem, ne intoarcem, in mod natural, catre eficienta cu care ocupam terenurile. Incercand concluzia matematica simplista pentru ipotezele de mai sus, se ajunge la urmarirea unui raport cat mai mic intre suprafata de anvelopanta a cladirii si spatiile utile pe care aceasta le ofera. Locuirea, insa, trebuie sa pastreze farmec si personalitate, in timp ce ofera functionalitate si confort; astfel, concluziile arhitecturale vor fi multiple.
Casa mansardata expune tocmai aceasta teorie a eficientizarii, oferind un model de ocupare a spatiului de sub acoperis. Acest spatiu, odata iesit din constrangerile functionale ale unghiurilor ascutite, inaltimilor mici si elementelor structurale, ofera un farmec, o lumina si o “caldura” aparte, perfecte pentru o zona de noapte. In cazul acestui proiect, reprezentat de doua dormitoare cu dressing care impart o baie, locuinta compacta este organizata central in jurul unei scari, ce ascunde si “nodul mecanic” al casei – un spatiu care contine centrala termica si spalatoria, minimizand, astfel, toate traseele, fie ele de circulatie sau pentru instalatii. Pentru a compensa suprafetele reduse in plan si a pastra senzatia locuirii in spatii generoase, zona de zi tinde sa devina un spatiu unic, cu decupaje marcate catre exterior prin vitraje de mari dimensiuni. Astfel, spatiul comun al familiei si de asemenea, spatiul ei reprezentativ, inglobeaza lumina si ofera deschidere protejata de elementul tip consola-copertina, ce puncteaza si volumetric constructia. Economiile generate astfel din configuratie vor putea fi apoi folosite in finisaje de buna calitate, atat la interior cat si la exterior, in materialitatile, texturile si culorile preferate de proprietari.
Casa mansardata poate fi construita pas cu pas in simulatorul-joc, jucatorul avand sansa sa cunoasca, de la un nivel la altul, fiecare etapa necesara finalizarii proiectului: de la documentatia obligatorie pentru obtinerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare a imobilului, executie instalatii si finisaje interioare si exterioare, pana la faza finala de inchidere a santierului.
In cadrul concursului, jucatorul este provocat sa parcurga in total 31 de etape, simulatorul HaiLaCasa! reusind sa surprinda toti pasii pe care o persoana trebuie sa ii faca in viata reala pentru construirea unei case: 1. Credit ipotecar si credit de nevoi personale, 2. Rezidential, 3. Arhitectura, 4. Acte si Aprobari, 5. Pregatire santier, 6. Fundatie si Structura, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperis si Ferestre mansarda, 9. Zidarie, 10. Amenajare mansarda, 11. Ferestre, 12. Vopsire exterior si Termoizolare, 13. Instalatii sanitare si Incalzire prin pardoseala, 14. Tencuieli si Sape, 15. Compartimentare si plafoane, 16. Instalatii electrice, 17. Instalatii termice, 18. Finisaje interioare, 19. Instalare mobilier de baie, 20. Finisaje piatra naturala, 21. Montare usi, 22. Zugravirea interiorului, 23. Imprejmuirea si pavarea proprietatii, 24. Amenajarea gradinii, 25. Mobilarea interioara, 26. Dotarea cu electronice si electrocasnice 27. Inchiderea contractelor de furnizari de servicii, 28. Achizitie masina noua, 29. Asigurare, 30. Petrecere de casa noua, 31. Casa finita.
Pentru ca procesul sa fie cat mai real, pentru fiecare etapa a jocului s-au cautat parteneri si furnizori reali, cu experienta in domeniu, care sa vina cu solutii si sfaturi reale si cat mai utile.
Casa mansardata, cu terasa si gradina amenajata, reprezinta premiul oferit in cadrul concursului-joc HaiLaCasa!
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 112 – martie 2015, pag. 64
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns