«

»

LEIER: Produse Leier pentru constructii

Share

leier logo

Fondat in urma cu 50 de ani, in localitatea Horitschon – Austria, sub forma unei afaceri de familie, Grupul Leier reprezinta istoria unui succes international. Dispunand de peste 30 de unitati comerciale si de productie in Austria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Croatia si Romania, unitati care desfasoara activitati in domenii diverse (industria materialelor pentru constructii, afaceri imobiliare, domeniul hotelier, vanzari autoturisme), compania se situeaza in prezent printre cei mai importanti producatori de materiale si sisteme pentru constructii din centrul si estul Europei.

leier martie foto 1Gama foarte bogata de elemente realizate din materiale ceramice sau din beton, prin aplicarea celor mai avansate tehnologii de productie, in unitatile situate in tarile susmentionate sau in fabrica din localitatea Unirea, jud. Alba, este comercializata in Romania prin Leier Rom SRL. 

Elemente de zidarie si cofraj

Cuprind blocurile ceramice Leiertherm, cu sistem de imbinare nut si feder, avand proprietati fono si termoizolatoare, precum si caracte­ristici de rigiditate ridicate. Sunt utili­zate la realizarea peretilor cu grosimi cuprinse intre 10 – 45 cm. Gama este completata cu buiandrugi prefabricati, prevazuti cu manta ceramica, ce pot fi folositi la golurile cu deschi­derea maxima de 3,00 m.

Elementele de zidarie din beton sunt blocuri inchise la partea superioara, fiind comercializate in trei tipodimensiuni, respectiv cu grosimi de 10 cm, 25 cm si 30 cm.

Marca Durisol reprezinta un element de cofraj fabricat dintr-un amestec de aschii de lemn minera­lizat si ciment, fiind un foarte bun izolator termic si acustic. Elementele pentru pereti exteriori inglobeaza si un strat de polistiren de 17,5 cm grosime. Rezistenta peretilor cu grosimea cuprinsa intre 15 cm si 37,5 cm, executati din elemente Durisol, este data de miezul din beton armat, turnat monolit in golurile elementelor.

Elementele de cofraj din beton constituie partea de cofraj pierdut a peretilor si stalpilor turnati monolit, care permit realizarea peretilor cu o grosime  de 20 cm, 25 cm, 30 cm si 40 cm, respectiv a stalpilor cu o sectiune exterioara de 30 cm x 30 cm.

Sisteme de invelitori

Tiglele din beton, colorate in masa, prevazute cu doua straturi de protectie, sunt livrate intr-o gama variata de culori si sub forma a doua modele, Toscana, respectiv Veneto, accesorizate, garantate pe o peri­oada de 35 de ani. Aceste produse ofera posibilitati multiple de realizare a acoperisurilor, adaptate constructiilor si zonelor de amplasare.

Sisteme de cosuri de fum

Paleta de produse a fost astfel conceputa incat sa se poata identifica in fiecare caz, pentru toate tipurile de combustibili, ca solutie opti­ma de evacuare a gazelor de ardere. Sistemele de cosuri de fum cu tubulatura din samota, avand diametrele cuprinse intre 14 cm si 30 cm si o garantie de 33 de ani, se pot adapta pentru functionarea la randamentul energetic prescris si in deplina siguranta a instalatiilor de incalzire bazate pe surse de caldura cu combustibil solid, lichid sau gazos, si cele cu bioenergie.

Pavaje si produse pentru amenajari de gradini

Gama variata si bogata de forme, culori si modele ale pavelelor si dalelor din beton, fabricate cu gro­simi de 6 cm, 8 cm, respectiv 10 cm, in culorile gri, rosu, galben, maro si negru, asigura o solutie estetica, economica, durabila si ecologica pentru pavare.

Suprafetele, realizate cu placi din familia Euroline, evoca cele mai nobile roci din masivele muntoase din Europa. Coloritul specific al Apeninilor, Pirineilor, Ardenilor si Alpilor se regaseste in produsele noastre in originalitate naturala, fara adaos de coloranti.

Bordurile sunt prevazute cu un strat special de uzura, aplicat pe miezul de beton. Muchiile frontale superioare sunt tesite. Sunt destinate realizarii  spatiilor  de circulatie pie­tonale sau pentru autovehicule, pistelor de biciclete, spatiilor de parcare sau depozitare.

Accesoriile pentru gradini completeaza posibilitatile de amenajare a mediului dorit. Suportii pentru flori cu diferite forme geometrice, jardinierele si suportul pentru biciclete, cu suprafetele prelucrate diferit, fac parte din oferta de produse Leier de acest tip.

Sisteme pentru canalizare si produse pentru tehnica mediului

Elementele prefabricate din beton nearmat vin in intampinarea modernizarii in domeniul lucrarilor de canalizare. Produsele sunt elemente ale conductelor gravitationale subterane (DN 300 – 800 mm), cu nivel liber de curgere a apelor uzate, precum si elemente ale caminelor de vizitare (DN 800 – 2400 mm) si gurilor de scurgere (DN 500 mm) apartinand sistemelor de canalizare.

Gama de produse pentru tehnica de mediu a fost creata in vederea asigurarii calitatii vietii noastre si a urmasilor nostri si cuprinde recipientele de colectare a apelor pluviale, separatoarele de grasimi, ulei si namol, toate elementele fiind fabricate din beton.

Grupul Leier a dezvoltat pentru rigolele de scurgere un sistem prefabricat din beton de inalta rezistenta, cu capacitate superioara de evacuare, datorita formei si supra­fetelor netede, un alt avantaj fiind durata de executie redusa, datorita montajului facil al elementelor care au 2 m lungime.

Zgomotul urban este un factor poluant, care afecteaza o mare parte dintre locuitorii oraselor sau ai locali­tatilor traversate de sosele sau linii de cale ferata. Ecranele de protectie impotriva poluarii fonice, alcatuite din panouri prefabricate Durisol, cu diferite inaltimi (0,50 m – 1,50 m) si lungimi (0,50 m – 6,00 m), corespunzatoare din punct de vedere estetic, ating valori ridicate de atenuare (minimum 30 dB), respectiv de absorb­tie a zgomotului (13 – 17 dB), datorita porozitatii si samburelui din beton de 13 cm grosime.

Prefabricate speciale din beton

Din aceasta categorie fac parte elementele structurale prefabricate (plansee, pereti, scari realizate pe baza unor proiecte tehnice, copertinele pentru parcari auto) precum si cabinele pentru instalatiile cailor fe­ra­te, canalele pentru cabluri, fundatiile pentru balizele rutiere, elementele de pardoseala pentru zootehnie si elementele prefabricate pentru piste de skateboard.

Paleta deosebit de diversa a produselor Grupului Leier, introduse pe piata cu respectarea prevederilor Regulamentului Nr. 305/2011 cu modificarile ulterioare, insotite de declaratii de performanta si cu aplicarea marcajului CE,  ofera posibilitatea realizarii integrale a unei case rezidentiale, a unor constructii sus­tenabile din materiale sau sisteme cu un nivel ridicat de performanta.

Leier Rom SRL participa, in perioada 26 – 29 martie a.c., pentru al doilea an consecutiv, la Targul international de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii Construct Expo 2015, cu un stand (nr. 203) amenajat in Pavilionul Central, la nivelul +4.50 m, unde va expune o parte dintre produsele prezentate.

Informatii detaliate despre toata gama de produse ale companiei se pot obtine consultand site-ul: www.leier.eu. 

Autor:
ing. Laszlo Schreck, director tehnic Leier Rom SRL 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 112 – martie 2015, pag. 66

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/03/14/leier-produse-leier-pentru-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.