«

»

ORLEN ASFALT: Bitumul polonez pe drumurile romanesti

Share

ORLEN ASFALT logoIn anul 2014, peste 100.000 de tone de bitum, provenind de la compania ORLEN Asfalt, au fost utilizate pentru constructia de drumuri si autostrazi in Romania. Acesta este un nou record de vanzari al furnizorului polonez de lianti bituminosi, pe aceasta piata.

Compania ORLEN Asfalt a luat fiinta din structurile gigantului de pe piata de combustibili lichizi PKN ORLEN si a devenit, rapid, unul dintre cei mai mari producatori si vanzatori de bitum din Polonia. De peste 10 ani livreaza produsele proprii catre cele mai mari investitii rutiere, construindu-si renumele de furnizor de cea mai buna clasa de bitumuri si de partener solid in afaceri.

In anul 2012 in Grupul de Companii ORLEN a fost luata decizia de consolidare a segmentului de bitum. In urma acestei decizii, oferta ORLEN Asfalt de produse de la rafinariile de la Plock si Trzebinia a fost extinsa cu bitumurile rutiere din centrele de productie de la Pardubice si Litvinov (Cehia) si Mozejki (Lituania), atin­gand o capacitate de productie totala de 1,2 milioane tone anual.

orlen feb fig 1In scopul mentinerii si dezvoltarii activitatii pe pietele sudice si al prelungirii sezonului de vanzare, in anul 2013 societatea si-a inregistrat sucursala din Bucuresti, iar dupa un an a pus in functiune in Romania un terminal feroviar. Aceasta investitie a luat nastere din dorinta de eficientizare a transbordarii bitumului si de accelerare a livrarilor pe linia Polonia – Romania. Pe terminalul nou infiintat au fost instalate trei rezervoare cu infrastructura completa, cu o capacitate totala de 5.000 de tone, destinate inmagazinarii bitumului 50/70 si 70/100.  Utilizarea celei mai moderne tehnologii la realizarea acestui proiect a facut posibila descarcarea simultana a sase vagoane, ceea ce inseamna cca 65 de tone pe ora. In plus, terminalul a fost dotat cu doua statii de incarcare a cisternelor auto, cu un randament de 100 de tone pe ora.

Rezultatele acestor investitii nu s-au lasat mult asteptate. Inca din 2014, compania a livrat, pentru drumurile romanesti, peste 100.000 de tone de liant bituminos, devenind unul dintre principalii furnizori ai acestor produse. O asemenea performanta a fost posibila si datorita faptului ca ORLEN Asfalt ofera o gama larga de tipuri de liant. Astfel, pe langa cele sapte tipuri de bitumuri rutiere cunoscute, compania produce si comercializeaza bitumuri modificate cu polimeri, care prezinta proprietati mai bune fata de cores­pondentii lor cu duritate similara (bitumuri rutiere si multigrad), fiind perfect adaptate cerintelor de calitate solicitate pe piata din Romania.

Merita subliniat, de asemenea, faptul ca, in anul 2013, cu gandul la clientii nostri si simtindu-ne respon­sabili pentru dezvoltarea constructiilor de drumuri, precum si din grija pentru o calitate mai buna a imbra­camintilor bituminoase, am pregatit publicatia tehnica Ghidul Bitumurilor, dedicata pietei romanesti. Ghidul este rodul lucrarilor si experientei angajatilor Departamentului de Tehnologie, Cercetare si Dezvoltare ORLEN Asfalt, pe baza consultarilor cu prof. dr. ing. Mihai ILIESCU.

orlen iulie foto 3In acest an, ORLEN Asfalt cauta sa isi intareasca pozitia pe piata. Perioada de testare a functionarii terminalului a ajuns la final, acesta urmand sa contribuie, in urmatoarele 12 luni, la imbunatatirea cifrei de vanzari. Sa mai adaugam si faptul ca, recent, societatea si-a extins oferta cu un produs de ultima generatie – bitum inalt-modificat ORBITON HIMA – care are caracte­ristici functionale peste standarde, printre altele o foarte buna rezistenta la formarea de fagase, o excelenta rezistenta la oboseala si rezistenta la fisurarea de temperatura joasa. Toate acestea, avand in gand misiu­nea ORLEN Asfalt – Furnizand bitumuri de cea mai buna calitate, punem in miscare viitorul! 

Contact:
ORLEN Asfalt Sp. z o.o. PLOCK – Sucursala Bucuresti
Strada  Buzesti nr. 75-77, et. 6, cam. 61 – 64
011013 – Bucuresti, Sector 1, Romania
Tel.: +40 21 589 73 26, +40 21 589 73 29, +48 24 256 67 04, +40 21 589 73 49
www.orlen-asfalt.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 112 – martie 2015, pag. 21

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/03/14/orlen-asfalt-bitumul-polonez-pe-drumurile-romanesti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.