«

»

RIGIPS SAINT-GOBAIN: Peretii cu Rigips Activ’Air® purifica aerul!

Share

 

rigips logo1. Calitatea aerului interior ne influenteaza 

Viata moderna ne face sa petrecem 90% din timp in interior. Da, aceasta inseamna peste 22 ore zilnic, timp in care respiram 10.000 de litri de aer!

Segmentul de populatie tanara este mai afectat de calitatea aerului decat adultii, acuzand dureri de cap sau reactii alergice.

Cu toate acestea, calitatea vietii din interiorul cladirilor poate fi sporita printr-un aer curat.

 

2. Aerul interior este mai poluat decat cel exterior 

Sursele de poluanti se gasesc peste tot in interiorul cladirilor: materiale de constructii, finisaje, agenti de curatare, fum de tigara sau aparate electrocasnice. De asemenea, poluantii pot fi si particule ale unor substante chimice sau compusi biologici.

Efectele sale sunt semnificative, chiar si la concentratii foarte mici: migrene, iritatii ale ochilor si aparatului respirator sau alergii. Copiii si varstnicii sunt cei mai afectati.

 

activ air copy3. Activ’Air: solutia Saint-Gobain Rigips pentru imbunatatirea calitatii aerului

Prezenta  in  noile  placi  din  gips-carton  marca  Rigips®,  tehnologia Activ’Air  purifica  aerul, reducand din concentratia compusului organic volatil nociv formaldehida. Concentratia poate fi redusa cu 70%, in conditiile utilizarii unui metru patrat de placa Rigips Activ’Air, pentru fiecare metru cub de spatiu al camerei.

Actiunea de neutralizare a noxelor a fost testata in laboratoarele Eurofins dupa metodologia prevazuta in ISO 16000-23. In camera de test a fost introdusa o sursa de formaldehida, dupa care s-au tratat suprafetele camerei si s-a inregistrat aproape imediat o scadere cu 70% a concentratiei. Dupa 28 de zile s-a indepartat sursa de poluare iar nivelul formaldehidei a scazut la zero, compusul organic volatil adsorbit* fiind si neutralizat, fara riscul reemisiei in atmosfera.

*

Rigips Activ’Air® este placa din gips-carton pentru pereti si plafoane in living, camera copiilor, la birou sau oriunde!

activ air 3BENEFICII: 

  • Montaj simplu, material usor – potrivit si pentru renovari
  • Finisare facila datorita cartonului alb cu vopsea minerala sau acrilica, tapet din hartie sau din fibra de sticla
  • Activ pe perioada indelungata: elimina pana la 70% din formaldehida o perioada de peste 50 de ani – cat durata de viata a cladirii, 100% reciclabil.

In plus, sfatul nostru: Aerisiti camerele cat mai des si asigurati o buna ventilare, iar daca aveti mobila si decoratiuni noi, cresteti timpul acordat aerisirii camerei respective.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 112 – martie 2015, pag. 62

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/03/14/rigips-saint-gobain-peretii-cu-rigips-activair-purifica-aerul/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.