«

»

Moartea neiertatoare !

Share

Multe sau putine, zilele fiecaruia dintre noi, zile pe care inca nu stim cine le guverneaza, ne aduc mai repede sau mai tarziu sfarsitul existentei pe acest pamant. Este o veste care inseamna iesirea de pe scena vietii prin pierderea rasuflarii, adica mai popular – moartea. Un cuvant de adanca tristete care n-ar trebui sa fie inserat in niciun dictionar, pentru a ne scuti de tristete.

De aceea, suntem mahniti sa va spunem ca un om de o valoare deosebita, care a activat cu un inalt profesionalism in domeniul constructiilor, ne-a parasit discret spre sfarsitul lunii martie a.c.

Laurentiu NaumEste vorba de cunoscutul ing. Laurentiu Naum, fost presedinte si director general al SC GIP GRUP SA cu sediul in Bucuresti.

A fost un om indarjit si tenace, care si-a „confundat” viata cu profesia ce zideste si lasa oamenilor bunuri menite sa le asigure locuri de munca, habitat, servicii si satisfactii, pe masura perioadei in care traiesc.

Laurentiu NAUM s-a nascut la 18 august 1941 in Moravleanca, localitate apartinand astazi de Ucraina.

A urmat cursurile Liceului Teoretic din Braila, pe care l-a absolvit in 1960, dupa care, intre 1961 si 1965, a fost student al Institutului Politehnic Timisoara – Sectia Constructii civile, industriale si agricole.

Activitatea sa profesionala, desfasurata dupa absolvirea Institutului, este strans legata de multe dintre obiectivele industriale edificate in Romania in aproape 50 de ani, cu precadere cele din industria petrochimica si energetica .

Si-a inceput activitatea ca inginer proiectant la IPROMET Galati unde, intre anii 1966 si 1967, a contribuit la realizarea Laminorului 1 de la Combinatul Siderurgic Galati (estacadele si structura de rezistenta).

Intre 1968 si 1970, ca angajat al Trustului de Lucrari Speciale Bucuresti, a fost sef de santier la lucrarile de la Combinatul Petrochimic Brazi si de la Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste.

In 1971 si 1972, ca inginer sef la Intreprinderea de Constructii-Montaj Dambovita, a coordonat lucrarile de glisare de la cladirile de locuinte P+10 din Targoviste.

Intre 1973 si 1991, inginerul Laurentiu Naum a fost, din nou, angajatul Trustului de Lucrari Speciale din Bucuresti, de aceasta data in calitate de sef de santier, sef atelier proiectare si director.

In aceste functii a condus lucrarile la prizele de apa Turnu-Magurele si Tandarei si la batalurile de slam Turnu-Magurele, Slobozia si Bucuresti Sud, dupa care au urmat alte lucrari reprezentative sub supravegherea si conducerea sa:

  • sediul GIP – cladire P+7;
  • statie de epurare ape uzate Glina Bucuresti;
  • cladirea Grand Hotel Marriott Bucuresti;
  • reparatii la pista aeroportului Mihail Kogalniceanu Constanta;
  • proiectare si executie Cos dispersie gaze Phoenix Baia Mare H = 350 m;
  • consolidari si reabilitari la cosurile de fum de la:

– CET Isalnita (H = 200 m);

– CET Deva (H = 220 m);

– CET Rovinari – cosurile nr. 2    si nr. 3 (H = 220 m);

– Arpechim Pitesti (H = 80 m);

– CET Palas Constanta (H = 100 m,   H = 250 m);

– CET Bucuresti Sud (H = 120 m);

  • reparatii capitale pentru protectia turnului de racire de la CET Turceni;
  • consolidarea silozurilor de la Combinatele Holcim din Campulung Muscel si Alesd.

Activitatea profesionala a inginerului Laurentiu Naum s-a concretizat printr-o vasta experienta in proiectarea, expertizarea si consolidarea constructiilor inalte (cosuri de fum industriale, turnuri, silozuri, rezervoare, castele de apa decantoare, fermentatoare etc.), experienta dobandita in cei aproape 50 de ani de activitate in tara si in strainatate.

Cred ca n-am exagerat cu nimic spusele si aprecierile despre personalitatea si profesionalismul acestui distins constructor care a fost ing. Laurentiu Naum pentru ca meritele sale sunt evidente. Cu atat mai mult, tristetea si amaraciunea despre pierderea unui asemenea om, ne indeamna sa valorificam ceea ce a lasat in urma sa.

Sincere condoleante familiei indoliate!

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/03/25/moartea-neiertatoare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.