«

»

ALUPROF SA continua sa-si consolideze reputatia pe piata din SUA

Share

aluprof mai 1Companiile poloneze continua sa-si construiasca si sa-si consolideze reputatia pe pietele straine, datorita inaltei calitati a produselor lor si preturilor competitive. Expansiunea lor in strainatate a trecut, cu mult timp in urma, dincolo de continentul european si s-a mutat spre zone de marketing importante si mari, cum ar fi Statele Unite ale Americii si China. Aluprof este un bun exemplu de asemenea operatiune de succes.

Filiala sa, Aluprof System USA a format o asociere in participatiune cu partenerii americani si a creat compania Aluprof USA, cu sediul la New York. In prezent, Aluprof USA tranzactioneaza sisteme din aluminiu si tamplarie pentru ferestre, in orasele mari (New York, Chicago, Boston, Miami) situate pe coasta de est a Statelor Unite. 

„SUA este o piata foarte mare. Doar in New York, unde locuiesc aprox. 8 milioane de oameni, numarul de cladiri aflate in constructie depa­seste, probabil, numarul de cladiri care sunt construite acum in Polonia. Datorita diversitatii mari a pietei, am reusit sa ne gasim o nisa pe care sa fim prezenti si ne-am propus sa rea­lizam noi proiecte impreuna cu partenerii nostri americani. Am trecut cu succes peste procesele de certificare si de testare la laboratoarele americane corespunzatoare, iar acum ne pregatim pentru urmatoarele mari provocari ce ne asteapta“ – spune Marcin Ryszka, presedintele consiliu­lui de administratie al Metalplast-­Stolarka, companie specializata in fabricarea si instalarea de fatade din aluminiu si tamplarie pentru ferestre.

De altfel, New York-ul este un oras care continua sa creasca: cladirile noi le inlocuiesc pe cele vechi, iar proiecte noi de constructii sunt in curs de realizare.

Cladirile care au fost, deja, finalizate in New York sunt Hotel Marriott din New York City si  Lexington Avenue 325. Alte proiecte in constructie sunt 605 W 42nd Street NY si 56 Fulton Street NY.

Amplasata in imediata vecinatate a celebrului Pod Brooklyn, care leaga cartierele Manhattan si Brooklyn, cladirea Marriott LIC este un hotel cu 31 de etaje si o inaltime de 106 m, fiind cea mai inalta cladire din zona. Hotelul are 160 camere la etajele inferioare si apartamente rezidenti­ale la etajele superioare.

Aluprof SA a oferit solutii pentru finisarea fatadei: MB-SE80 SG  – sistem pentru perete tip cortina, caracterizat prin sistemul de ferestre (structural glazing) cu patru margini. Aceasta solutie personalizata creata de Aluprof a oferit cladirii propriul caracter indivi­dual si stil arhitectural. O fatada atent selectata care a avut un impact si asupra reducerii consumului de energie al cladirii si asupra sigurantei acesteia.

„Intr-o metropola cum este New York-ul, zgomotul si vibratiile cauzate de trafic, inclusiv traficul subteran, fac necesara utilizarea de solutii care compenseaza miscarile tectonice. Sistemul SG MB-SE80 a fost mo­dificat pentru a satisface cerintele proiectului. Noua solutie permite miscarea mai mare a segmentelor intre ele, pana la o valoare de ±13 mm. In plus, conexiunile in unghi au fost adaptate iar constructia ferestrelor, cu balamale in portiunile concave ale fatadei, a fost modificata“ – spune Dariusz Rusniok, Chief Designer la Divizia pentru dezvoltarea fatadelor Aluprof SA.

La trei kilometri de hotel, un zgarie-nori situat pe Lexington Avenue  325  foloseste, de asemenea, sisteme pentru perete cortina de la Aluprof. Aceasta cladire se bazeaza pe acelasi sistem SG MB-SE80, care permite fabricarea de pereti cortina din sticla, avand o fatada complet neteda, impartita doar cu rosturi verticale si orizontale, late de 22 mm sau 30 mm.

„Acest sistem nu necesita utilizarea de schele externe, ceea ce reduce semnificativ costurile de montaj si face posibila instalarea in orice conditii meteorologice. Timpul necesar pentru lucrarile din santier este, astfel, redus la minimum prin prefabricarea elementelor de fatada. Acest lucru asigura, de asemenea, o calitate inalta produsului final“ – adauga Dariusz Rusniok. 

Jackson Avenue 10-17 – aceasta este adresa celui mai recent santier din New York care utilizeaza sisteme Aluprof. Imobilul, situat in cea mai prestigioasa zona din Long Island, in imediata apropiere a Muzeului de Arta Moderna, este inconjurat de multe magazine de flori si restaurante.

Cladirea a fost ridicata utilizand MB-SR50 – sistem conceput pentru constructia si montajul peretilor cortina din sticla.

O alta investitie este zgarie-nori-ul situat la intersectia East 47 Street si 34th Street din Manhattan. Aceasta are insta­lat un alt sistem de ferestre Aluprof, MB-70, care, datorita ruperii de punte termica si garniturilor, asigura valori foarte scazute ale coeficientului de transfer termic (Uf), cerinta de mare importanta in aceste vremuri cand se pune accent deosebit pe conservarea ener­giei si protectia mediului.

Un alt apartament de lux rea­lizat cu produsele Aluprof este, de asemenea, situat in Manhattan, pe Washington Street 415. In acest caz, este vorba despre sistemul MB-59S pentru ferestre si usi cu rupere de punte termica. Datorita parametrilor excelenti de izolare termica si fonica, sistemul poate fi folosit in diverse scopuri in domeniul tamplariei interne, inclusiv usi, ferestre, vestibule de intrare sau vitrine.

Asadar, putem observa cu mandrie, in timp ce vizitam New York-ul, inves­titii noi ridicate utilizand materialele „Made in Poland“.

Prin prezenta sa pe pietele externe, Aluprof continua sa construiasca reputatia companiilor poloneze peste tot in lume si dovedeste ca produsele poloneze asigura calitatea in conformitate cu standardele internationale. Experienta bogata a anga­­jatilor si atentia la calitatea inalta a produselor sale fac din Aluprof SA Polonia un furnizor de solutii pentru design-urile cele mai pretentioase si moderne din lume.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 114 – mai 2015, pag. 40

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/05/09/aluprof-sa-continua-sa-si-consolideze-reputatia-pe-piata-din-sua/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.