«

»

DOKA: Staxo 40 – sistem usor de esafodaj pentru constructii

Share

doka martie foto 5Desi nu i se acorda intotdeauna suficienta importanta, siguranta in lucru este esentiala cu atat mai mult cu cat sectorul constructiilor are un grad ridicat de risc. Doka, prin cofrajele pe care le produce si comercializeaza, tine cont, in primul rand, de mentinerea a trei factori importanti: calitate inalta a produselor sale, sisteme de protectie integrate si usurinta in utilizare.

Schela portanta Staxo 40 este, in mod clar, orientata spre satisfacerea cerintelor clientului, prin stabilirea unor noi standarde privind viteza de lucru, siguranta si eficienta in utilizare. Greutatea scazuta a ramei si ergonomia acesteia permit o utilizare facila si obtinerea unor timpi optimi de cofrare/decofrare.

Eficienta vizibila: solutie potrivita pentru orice cerinta

Geometria in forma de H a ramei Staxo 40 permite crearea de suprafete complete de montaj la diverse nivele ale esafodajului. Acest concept bine gandit constituie pre­misa pentru progresul rapid al lucrarilor, concomitent cu o siguranta sporita. Prin posibilitatea de intoarcere cu 180° a ramelor se pot obtine platforme de lucru continue la orice nivel. La suprastructura de cofraj, zona libera de pana la 1,70 m inaltime permite montarea si demontarea optima a cofrajului. Sistemul Staxo 40 se adapteaza la diverse inaltimi cu ajutorul a trei dimensiuni de rame si prin reglarea elementelor de sustinere (picioare si capete de sustinere), reali­zandu-se o reglare milimetrica.

Geometria inovativa a filetului si piulita tijei filetate cu trei aripi permit o reglare usoara a inaltimii chiar si sub sarcina.

Flexibilitatea maxima si o incarcare optimi­zata eco­nomic a materialului permit realiza­rea de distante mari, de pana la 3,00 m, intre ramele Staxo 40 cu ajutorul crucilor diagonale. Astfel de dimensiuni ale turnurilor de esafodaj pot reduce semnificativ necesarul de material si implicit valoarea cofrajului din santier.

Staxo 40 este proiectat pentru a obtine o eficienta deosebita si viteze mari la repoziti­onare.

Eficienta turnurilor Staxo 40 mai provine si din faptul ca pot fi deplasate, in intregime si fara demontare, pe roti de mane­vra sau prin ridicare cu macaraua.

Siguranta in fiecare detaliu

Prin punctele de ancorare integrate si accesoriile existente in cadrul acestui sistem de cofrare, Staxo 40 reprezinta solutia sigura si economica de cofrare a planseelor pentru cladiri cu inaltimi mari de nivel.

In mod concret, siguranta conferita de Staxo 40 consta in faptul ca, prin utilizarea acestui esafodaj, se asigura o zona de lucru sigura si completa sub nivelul suprastructurii de cofraj.

Un alt avantaj unic il constituie posibilitatea de atasare de ramele Staxo 40 a unor console care asigura protectie in lucru in etapele de armare si betonare. In anumite cazuri, aceste console Staxo 40 pot fi utilizate si pentru cofrarea unor placi aflate in consola. Iar pentru un acces facil la orice nivel, esafodajului Staxo 40 i se poate atasa o scara de acces.

Rapiditatea asigura rentabilitatea: cadru high-tech usor pentru manipulare ergo­nomica

Inca din etapa de design si executie s-a avut in vedere optimizarea formei si a greutatii ramei Staxo 40.

Rezultatul convinge usor: esafodajul Staxo 40 cantareste doar 15 – 24 de kilograme in versiunea stan­dard si poate fi mutat fara probleme de o singura persoana. Geometria inovativa a cadrului in forma de H si pozitia echilibrata a centrului de greutate usureaza in mod suplimentar procesele de lucru. In combinatie cu ordinea logica de montaj si cu numarul redus de componente de sistem, se obtin perioade de montare si demontare evident mai reduse.

Ca o confirmare a caracteristicilor mentionate mai sus stau lucrarile deja executate sau in curs de executie cu diverse firme de constructii.

SINTEZA beneficii client:
Singurul esafodaj cu suprafata de lucru completa (foto 4-6);
Console de lucru pentru protectie perimetrala si/sau cofrare placa in consola (foto 2);
Usor de utilizat: se poate asambla rapid pe orizontala, urmand a fi ridicat ulterior in macara;
Distanta variabila dintre ramele esafodajului permite optimizarea necesarului de material si implicit a costurilor.

Mai multe informatii la:
www.doka.com/Staxo-40
www.doka-romania.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 114 – mai 2015, pag. 12

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/05/09/doka-staxo-40-sistem-usor-de-esafodaj-pentru-constructii-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.