«

»

FERROBETON: Record pentru cea mai lunga grinda de pod armata si pretensionata

Share

ferrobeton logoFerrobeton aduce in Romania experienta interna­tio­nala a grupului CRH in domeniul executiei de elemente din beton prefabricat si precomprimat.

Ferrobeton isi desfasoara activitatea intr-o fabrica situata langa Ploiesti, in apropierea soselei de centura. Unitatea de productie are o capacitate de 2.200 de mc pe luna si a fost construita in 2008, dupa modelul implementat in Belgia si in Polonia. Dotata cu cea mai noua tehnologie pentru fabricarea betonului, statia proprie poate produce beton de inalta clasa pana la C80/95. Liniile de productie au lungimi de 120 metri si 180 de metri, permitand turnarea elementelor cu lungimi de pana la 60 de metri, intr-o perioada scurta de timp.

Fabrica dispune de laborator propriu, in cadrul caruia sunt pregatite retetele de beton, sunt controlate ingredientele (agregate, ciment, armatura) si se executa testele generale ale elementelor prefabricate, pentru a asigura calitatea impusa de normele in vigoare. Manipularea elementelor este asigurata de poduri rulante, cu o capacitate totala de 180 de tone.

Ferrobeton detine recordul de grinda de pod armata si pretensionata, de 40 de metri lungime, care poate fi vazuta la pasajul Mihai Bravu din Bucuresti.

Gama de servicii si produse oferite de companie include atat partea de proiectare, productie, transport si montaj al elementelor prefabricate, cat si proiectarea si executia structurilor din beton monolit.

Ferrobeton Romania contribuie la realizarea, in sistem prefabricat, a intregii suprastructuri aferente diver­selor poduri, nu doar prin grinzile pretensionate si prin predale, lise de trotuar si parapeti tip «New Jersey». O dovada sunt produsele livrate pentru centura Lugojului, centura Constantei, Autostrada A2 si Autostrada Deva – Sibiu.

Toate produsele realizate de Ferrobeton Romania sunt insotite de certificate de calitate CE. De altfel, Ferrobeton Romania detine certificari pentru controlul productiei diverselor elemente prefabricate din beton precomprimat pentru constructii civile, industriale si agricole.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 114 – mai 2015, pag. 25

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/05/09/ferrobeton-record-pentru-cea-mai-lunga-grinda-de-pod-armata-si-pretensionata-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.