«

»

FPSC: Restart Constructii 2015

Share

fpsc logoFederatia Patronatelor Societatilor din Constructii – FPSC, in parteneriat cu PRIAevents si Uniunea Generala a Industriasilor din Romania – UGIR, a organizat, la hotel Novotel din Bucu­resti, conferinta „Restart Constructii 2015”. Conferinta s-a desfasurat cu sprijinul Camerei de Comert Romano – Germane, al PSC si al PPTT, fiind un eveniment anual care reuneste cei mai importanti jucatori din sectorul constructiilor, un foarte bun prilej de a discuta despre relansarea investitiilor in acest sector. Lucrarile Conferintei au constituit un dialog util intre reprezentanti ai autoritatilor, ai companiilor de constructii, investitori, dezvoltatori. 

pria 2

 

conferinta 1

Au fost abordate temele actuale extrem de importante pentru sectorul constructiilor, precum:

  • absorbtia fondurilor europene;
  • proiectul de lege a achizitiilor publice, in scopul optimizarii proiectelor;
  • renuntarea la criteriul principal de atribuire – „pretul cel mai scazut“;
  • clasificarea si certificarea firmelor de constructii;
  • informatizarea sectorului;
  • masurile pe care le are in vedere Ministerul Finantelor Publice pentru relansarea sectorului de constructii.

Amfitrionul conferintei, dl Tiberiu Andrioaiei, secretar general al FPSC, a prezentat vorbitorii: Cristian Erbasu, presedinte al FPSC, Bogdan-Paul Dobrin, presedinte ANRMAP, Catalin Popescu, membru in Consiliul de conducere al Consiliului National de Solu­tionare a Contesta­tiilor, Liviu Dominic Dumitru, director al UCVAP, Cristian Stamatiade, sef serviciu Reglementare in constructii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

pria 18

In discutiile cu cei prezenti si inte­resati de tematica acestei Conferinte s-a urmarit stabilirea unui dialog constructiv intre companii si autoritati, abordandu-se problemele legate de schimbarea legislatiei achizitiilor publice, precum si masurile care pot contribui la o mai buna absorbtie a fondurilor europene si la relansarea investitiilor in tara noastra.

In cuvantul sau, Tiberiu Andrioaiei a subliniat ca “performanta economica si eficienta investitiilor sunt determinate atat de factori externi, cum ar fi legislatia specifica si resursele financiare, dar si de factori interni. Avem si noi, constructorii, de facut transformari (atat individual cat si asociativ). De aceea, vorbim si de factori interni care definesc, practic, firmele: eficienta utilizarii capitalului, calitatea managemen­tului, a resursei umane si a tehnologiei“.

pria 10

In afara de antreprenori si mana­geri de top din sectorul de constructii & imobiliare, Conferinta a mai reunit si alti participanti, precum: producatori de materiale, arhitecti si proiectanti, reprezentanti ai camerelor de comert si ai ambasadelor, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si patro­nate­lor, experti in finantari si achizitii pu­blice, consultanti, avocati, companii IT&C care au oferit, la randul lor, o serie de propuneri interesante menite sa revigoreze sectorul constructiilor si sa constituie, asa cum si-a propus Conferinta, un adevarat “Restart Constructii 2015”.

Contact:
FEDERATIA PATRONATELOR SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII
B-dul Unirii, nr. 70, bl. J4, sc. 4, ap. 130, et. 8, C, Sector 3, Bucuresti
Tel./Fax: +4 021.311.95.94
E-mail: contact@pptt.ro | Web: www.fed-psc.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 114 – mai 2015, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/05/09/fpsc-restart-constructii-2015/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.