«

»

IASICON SA: Performanta la ea acasa!

Share

Dupa 1990, in tara noastra au aparut suficiente societati de constructii care promiteau, prin existenta lor, posibilitatea realizarii unor investitii atat de necesare Romaniei postdecembriste.

Unele au fost si raman performante iar altele de… conjunctura. Adica bune la orice numai sa faca si ele ceva! Timpul si, mai ales, exigentele activitatii de constructii au fost factorii care au „triat” puzderia de firme aparute. Cele care au rezistat, prin promptitudine, seriozitate, respectarea termenelor de punere in functiune, dar, mai ales, prin calitatea lucrarilor executate sunt, in continuare, prezente in randul celor care functioneaza cu bune rezultate si in momentul de fata.

Una dintre ele, prezenta traditional in Revista Constructiilor, este IASICON SA, firma cu posibilitati tehnico-profesionale care i-au permis sa realizeze, in timp, importante si valoroase obiective castigate la exigentele licitatii care au avut loc in diverse locatii din tara noastra. In acest sens, vom „inventaria”, succint, unele dintre ele si va veti putea da seama de capacitatea acestei societati pentru executia unei plaje complexe de obiective de investitii.

 

Primul pe care il mentionam este sediul Inspectoratului Teritorial in Constructii, Ploiesti.

itc 1Investitia a fost finalizata in 2005. Principalele lucrari executate in cadrul proiectului includ: structura pe cadre din beton armat, cu inchideri realizate din panouri de alucobond si pereti cortina; pereti despartitori din gips-carton. Confortul termic este asigurat de tamplaria din aluminiu, geamuri termopan si centrala termica. Finisajele interioare au fost executate cu materiale moderne: ceramica si gresie, pardoseli incalzite – parchet si mocheta, var lavabil. Proiectul a inclus, de asemenea, infrastructura zonei de parcare, sistemul de canalizare, alimentarea cu apa si iluminatul.

 

Punerea pe baze noi a activitatii economice de dupa 1990 a solicitat edificii specifice si pentru lumea afacerilor. Lucru materializat si prin exem­plul Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui executat de IASICON.

crav 1Lucrarile au fost finalizate in 2008. O cladire moderna de birouri alcatuita din doua sectiuni P+2, res­pectiv P+5, cu o sala de conferinte de 200 de locuri si hala de expozitii de 450 mp. Principalele lucrari efectuate au fost: structura din cadre din beton armat, cu inchideri realizate din panouri de alucobond si pereti cortina; compartimentari din gips-carton; izolatia termica tip Baumit, ferestre cu cadre din aluminiu si geamuri duble incalzite; finisajele interioare executate cu materiale moderne si placi de ceramica si gresie. Pardoselile sunt din lemn de esenta tare si covor pvc. Zugravelile au fost executate cu var lavabil. In cadrul proiectului, infrastructura este alcatuita din locurile de parcare, canalizare, alimentare cu apa potabila si iluminat.

 

O alta investitie cu lucrari mai aparte a fost Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Iasi.

dsvsa 1Cladirea a fost finalizata in anul 2009. Principalele lucrari executate in cadrul proiectului au fost: structura de rezistenta din beton armat, zidaria exterioara din BCA si interioara din caramida, compartimentari interioare din gips-carton, tencuieli cu mortar si glet de ipsos, pardoseli din gresie si covor PVC, tamplarie interioara si exterioara din aluminiu, fatade cu pereti cortina si placaje cu alucobond, zugraveli cu var lavabil, terase circulabile si necirculabile, tavane suspendate casetate, instalatii electrice, termice, sanitare si de ventilatie, retele de apa si canalizare, fatada cu termosistem si tencuieli tip Baumit.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 114 – mai 2015, pag. 6

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/05/09/iasicon-sa-performanta-la-ea-acasa/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.