«

»

EDILCOM – la dispozitia celor interesati !

Share

RC_iunie_interior_Page_18_Image_0003SC EDILCOM SRL Negresti Oas si-a inceput activitatea in primavara anului 1994, avand ca obiect de activitate productia de ambalaje flexibile din polipropilena si un compartiment de constructii si elemente prefabricate din beton.

Incepand cu anul 2000 activitatea dedicata produselor din polipropilena s-a extins ajungand la 180 de angajati si o gama sortimentala de 40 de produse de ambalaje flexibile din polipropilena, respectiv saci si big bag cu o capacitate de la 50 kg la 2.000 kg, iar din anul 2005 paleta sortimentala s-a largit cu alte produse noi, cum sunt, de exemplu, EDIFIBER 3 (armaturi din polipropilena in dispersie) si GEOSINTETICE (tesaturi geotextile cu utilizari multiple). In prezent, 75% din productie este destinata exportului, in tari precum Germania, Austria, Franta si Marea Britanie.

Din bogata gama sortimentala existenta in oferta firmei SC EDILCOM SRL va prezentam cateva produse cu rezultate evidente acolo unde au fost folosite pentru diferite obiective de investitii.

 

Fibre de Armare EDIFIBER 3® FIBRI

Armarea profesionala cu fibre de polipropilena pentru betoane si mortare EDIFIBER 3® FIBRI asigura armarea tridimensionala in toata masa amestecurilor, betoane sau mortare:

 • elimina crapaturile si fisurile datorate tensiunilor si contractiilor, acestea fiind generatoare de rupere;
 • creste considerabil rezistenta la uzura, impact si la cicluri inghet dezghet;
 • reduce, in mare masura, perme­abilitatea betoanelor si mortarelor;
 • mareste plasticitatea si lucrabilitatea betoanelor si mortarelor, elimi­nand segregarea, mustirea si tasarea;
 • datorita peliculei de superplastifiant de pe suprafata fibrelor, betoa­nele si mortarele nu necesita alti aditivi;
 • fibrele de armare sunt, practic, neutre la agentii chimici corozivi.

 

Detalii tehnice

EDIFIBER 3® FIBRI este realizat 100% din polipropilena pura avand o forma lenticulara si fibrilat fin:

 • densitate: 0,91 g/cmł;
 • lungimi: 12 mm, 19 mm, 28 mm, 35 mm, 42 mm, 50 mm;
 • rezistenta la rupere: 510 N/mm˛;
 • modul elasticitate: 4.950 N/mm.

 

Domeniu de utilizare

EDIFIBER 3® FIBRI se poate folosi ca aditiv in orice tip de elemente din beton, mortare sau tencuieli, pentru a preveni, in mod eficient, aparitia fisurilor datorate con­tractiilor plastice.

Un domeniu im­portant de utili­zare sunt elementele de constructie soli­ci­tate dinamic, la care se poate mari capacitatea de preluare din aceste solicitari.

 

Observatii

Pentru utiliza­rea fibrelor EDIFIBER 3® FIBRI se va tine cont de urma­toarele recomandari:

 • la amestecurile cu granulometria mai mica de 16 mm se vor utiliza fibrele cu lungimi de pana la 19 mm; celelalte lungimi de fibre se vor folosi la betoa­ne cu granulo­me­trie mai mare de 16 mm;
 • doza standard pentru betoane si mortare obisnuite este de 1 kg/mc de amestec ±10%;
 • pentru amestecurile speciale doza poate ajunge la 2,5 kg/mc;
 • datorita superplastifiantului folo­sit in tehnologia de obtinere a fibrei, se recomanda a nu se modifica raportul apa/ciment (A/C) corespunzator clasei de beton utilizate.

Fibrele sunt ambalate in saci de hartie hidrosolubila; de aceea adaugarea lor in mortare sau betoane se face prin simpla aruncare (inclusiv ambalajul) direct in malaxorul statiei de betoane sau in malaxorul mic de santier sau, cel mai usor, in bena autobetonierei. Timpul de amestecare este de apro­ximativ 4÷5 minute.

 

EDIFIBER 3® MULTI

Descriere

Fibrele EDIFIBER 3® MULTI sunt produse prin tehnologia de extrudare a polipropilenei de inalta densitate si pura 100% care, prin diverse procedee, ajunge la caracteristici fizi­co-mecanice de exceptie cum ar fi rezistenta de rupere, tenacitatea si alungirea.

Prezentare: Un manunchi de micro­filamente foarte subtiri, ce au o suprafata specifica desfasurata de cca. 280 mp/kg de fibra si o lungime a filamentelor de cca. 2.200 km/kg de fibra.

Microfibrele adaugate in reteta de fabricatie a adezivilor si a mortarelor uscate au un rol principal in armarea si ranforsarea pastei adezive. Aceas­ta ii confera o mai buna omogenitate si implicit, o rezistenta marita. De asemenea, datorita microfibrelor este marita aderenta (stabilitatea pe suport).

 

Detalii tehnice

Material: polipropilena pura 100%;

Forma: multifilamentar;

Densitate: 0,91 g/cm˛;

Lungimi: 6 mm, 8 mm, 12 mm, 19 mm, 28 mm;

Toleranta lungimi: ±2%;

Rezistenta la rupere: 480 N/mm˛;

Modul elasticitate: 4.650 N/mm;

Diametru filament: cca. 10 microni.

 

Domeniu de utilizare

EDIFIBER 3® MULTI se recomanda a se folosi la armarea pardoselilor industriale sau rezidentiale care cer o finisare la nivel de luciu, cu adaos de nisip cuartos si elicopterizare fara straturi ulterioare de vopsea epoxidica.

Se recomanda, de asemenea, la armarea mortarelor normale si a celor hidrofuge, a gleturilor si ade­zivilor, fiind usor de folosit chiar la torcretarea boltilor de tunel si stabilizarea povarnisurilor stancoase.

 

Observatii

Pentru utilizarea fibrelor EDIFIBER 3® MULTI se va tine cont de urmatoarele recomandari:

 • la amestecurile cu granulometria agregatelor mai mica de 16 mm se vor folosi fibre cu lungimi de pana la 19 mm; dimensiunile superioare se vor folosi pentru amestecuri cu granulometrie mai mare de 16 mm, iar la mortare, maximum 12 mm;
 • doza standard pentru betoane si mortare obisnuite este de 1 Kg/mc de amestec ±10%, iar la amestecuri speciale max. 2,5 kg/mc;
 • datorita superplastifiantului folo­sit in tehnologia de obtinere a fibrei, se recomanda a nu se modifica raportul apa ciment (A/C) corespunzator clasei de beton utilizate;
 • pentru o omogenizare corespun­zatoare, fibra ambalata in saci de hartie hidrosolubila se va adauga direct in autobetoniera sau in mala­xorul statiei de betoane (impreuna cu ambalajul) dupa care, timp de 4÷5 minute, se continua malaxarea.

 

Geotextile

 

Geotextile pentru drenari

Geotextilele produse de firma noastra sunt materiale textile tesute, permeabile sau impermeabile cu latimi de pana la 4 m, executate din polipropilena pura 100%, care au caracteristici fizico-mecanice deose­bite in functie de cerintele de utili­zare ale constructorului.

 

SEDILTEX 200

SEDILTEX 200 este un geotextil tesut din polipropilena alba, caracterizat printr-un modul crescut de rigiditate si avand avantaje in rezistenta chimica, biologica si la UV crescuta.

SEDILTEX 200 este utilizat in principal la constructia de drumuri, armarea taluzurilor, la consolidarea pamantului, la protectia costiera si alte aplicatii unde rezistenta la tractiune a geotextilului este la fel de importanta ca functia de separare.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 115 – iunie 2015, pag. 20

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/06/01/edilcom-la-dispozitia-celor-interesati/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.