«

»

IASICON SA: Performanta la ea acasa! (II)

Share

De-a lungul timpului, publicatia noastra, Revista Constructiilor, a prezentat numeroase firme cu rezultate edificatoare din vastul sector al constructiilor. Am facut si facem un asemenea lucru deoarece experienta unor „performanti” trebuie cunoscuta si, pe cat posibil, valorificata si de alti intreprinzatori din domeniu. Exista, astfel, posibilitatea ca solutiile tehnice si tehnologice utilizate la edificarea diverselor obiective sa poata constitui un „ghid”, experimentat deja de firmele cu rezultate evidente. Un asemenea exemplu il poate constitui „parcursul” lucrarilor executate de IASICON SA inca de la infiintarea sa.

Despre unele dintre ele v-am informat, deja, in paginile Revistei Constructiilor. Continuam un asemenea demers deoarece interesul pentru informatiile despre aceasta firma sunt confirmate si de numarul mare de accesari de pe site-ul publicatiei pe care v-o punem cu generozitate la dispozitie.

 

Asadar, prin profilul sau multila­teral de executie a diferitelor lucrari de constructii, IASICON SA s-a „incumetat” si a reusit cu brio construirea cladirii sediului Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi.

RC_iunie_interior_Page_04_Image_0002

Investitia, finalizata deja, a cuprins intre principalele lucrari executate: structura de rezistenta din beton armat, zidaria exterioara din BCA si interioara din caramida, tencuieli cu mortar si glet de ipsos, compartimentari interioare din gips carton, pardoseli din gresie si parchet lamelar, tamplarie interioara si exterioara din aluminiu, fatade cu pereti cortina si placaje cu alucobond, zugraveli cu var lavabil, tavane suspendate casetate, instalatii electrice, termice, sanitare si de ventilatie, retele de apa si canalizare, fatada cu termosistem si tencuieli tip Baumit, termo si hidroizolatie la terase.

Cartea de vizita a unei firme de constructii, cuprinzand lucrarile executate sau in curs de executie, este elementul palpabil si hotarator atunci cand se ia o decizie de colaborare pe plan investitional. Tocmai acest indubitabil argument, reprezentat de cartea sa de vizita, face ca IASICON SA sa fie solicitata si sa castige licitatiile pentru a pune in opera cele mai diverse obiective din sectorul constructiilor. Ca este asa o demonstreaza faptul ca palmaresul lucra­rilor de constructii executate de IASICON SA n-a ocolit nici controversatul sector al infrastructurii medicale, sector cu evidente “traume” din cauza neglijarii lui, atat in privinta lucrarilor noi cat si a celor de refacere si moder­nizare.

 

Si totusi, IASICON SA s-a angajat si a reusit sa finalizeze o lucrare cu o buna functionalitate si de calitate la Institutul Regional de Oncologie Iasi.

RC_iunie_interior_Page_05_Image_0004

Cladirea este impartita in 9 sec­tiuni, cu urmatoarele regimuri de inaltime: subsol, demisol, parter, si 7 etaje, la care se adauga si laboratorul subteran de radioterapie, statia de oxigen, statia de fluide medicale, zona centralei termice si zona transformatorului electric.

Cladirea masoara, ca suprafata, 25,750 mp.

 

Nu lipsesc din activitatea societatii de constructii IASICON SA nici lucrarile edilitare pentru habitat si diverse servicii. Un exemplu, in acest sens, il reprezinta Complexul de locuinte „Dream Village”, Iasi.

RC_iunie_interior_Page_05_Image_0001

Proiectul a fost finalizat in 2010 si este alcatuit din 5 blocuri de apartamente cu demisol, parter, 10 etaje si mansarda. Acestea sunt conectate la toate utilitatile necesare, inclu­zand zonele de acces si parcari pentru toti viitorii locatari.

Principalele lucrari executate in cadrul proiectului includ: structura din beton armat monolit si peretii despartitori din caramida, BCA si gips-carton, dupa caz. Confortul termic este asigurat cu elemente ale sistemului Baumit, tamplarie din PVC cu geam termopan si centrala termica proprie. Accesul la etajele superioare se poate face atat prin intermediul scarilor, cat si cu ajutorul celor doua lifturi, pentru fiecare sectiune.

Alte lucrari semnificative executate de IASICON SA se refera la: modernizarea Aeroportului Interna­tional Iasi, blocurile de locuinte „IASICON Towers“, blocuri de locuinte C. A. Rosetti, ansambluri de locuinte ANL Iasi, sediul de birouri IASICON, cladirea Tehnopolis Iasi, moderni­zarea si extinderea capaci­tatii de productie SC Totalgaz Industrie SRL Iasi, zona de agrement Ciric Iasi, blocurile de locuinte (2 tronsoane) din str. Tudor Vladimirescu nr. 45.

Cateva dintre aceste lucrari le vom prezenta mai pe larg in nume­rele viitoare ale revistei.

Un astfel de tablou, cuprinzand rezultatele SC IASICON SA, fie ele si succint enumerate, poate fi, pentru cei interesati, un argument solid de a apela la oferta deloc de neglijat ca structura de lucrari ce pot fi executate, dar, mai ales un indicator al ca­litatii si exigentelor confirmate de investitiile puse in circuitul economic sau social de care este capabila firma ieseana.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 115 – iunie 2015, pag. 6

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/06/01/iasicon-sa-performanta-la-ea-acasa-ii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.