«

»

LAFARGE: Un nou serviciu dedicat proiectelor de infrastructura!

Share

RC_iunie_interior_Page_22_Image_0001Cu o gama completa de produse si servicii pentru imbunatatirea si stabilizarea solurilor si a balasturilor, Lafarge Romania si-a completat gama de echipamente destinate proiectelor de infrastructura cu doua silozuri mobile pentru stocarea pe perioade scurte a liantilor hidraulici rutieri.

Fiind usor de manevrat si manipulat, silozurile pot fi mutate cu usurinta de pe un santier pe altul sau chiar in cadrul aceluiasi santier cu ajutorul unui trailer, fara a fi necesara o macara pentru manipulare.

Transportul silozurilor pe drumurile publice nu se incadreaza la transporturi agabaritice, astfel nu este nevoie de emiterea de autorizatii speciale de transport.

In conditii meteo nefavorabile si in perioadele in care nu exista front de lucru, silozurile creeaza un stoc

tampon pentru utilizatorii de lianti hidraulici rutieri, acestia nefiind obligati sa plateasca taxe suplimentare pentru mentinerea in santier a cimentruck-urilor.

Cu o capacitate de 76 de metri cubi fiecare, silozurile mobile pot stoca pana la 3 cimentruck-uri cu lianti hidraulici rutieri.

Fiecare dintre cele doua silozuri mobile este dotat cu generator electric propriu care asigura functionarea autonoma, fara a fi necesara existenta unei surse de energie electrica in zona de lucru.

De asemenea, in dotarea silozului mai exista: indicatoare de nivel pentru un control sporit al cantitatii de liant hidraulic rutier existent in siloz, sistem de vibrare/ barbotare pneumatica pentru eliberarea intregii cantitati de liant hidraulic rutier aflat in siloz, supapa de siguranta si vana de inchidere automata la supraplin pentru o operare a echipamentului in conditii de siguranta, precum si filtru de retinere a pulberilor pentru o protectie adecvata a mediului inconjurator.

Cele doua silozuri mobile sunt functionale, fiind deja utilizate in doua dintre cele mai mari santiere in care Lafarge Romania este implicata: Coridorul IV Paneuropean, Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva.

 

Gama de lianti hidraulici rutieri Lafarge

Roadmix® – Liant hidraulic rutier de clasa HRB E4, standardizat in conformitate cu SR ENV 13282-1:2013, fiind recomandat pentru balast stabilizat cat si pentru stabilizarea solului. 

Soilmix® – Liant hidraulic rutier de clasa HRB E2, standardizat in conformitate cu SR ENV 13282-1:2013, recomandat a fi utilizat pentru stabilizarea solurilor prafoase, cat si pentru balast stabilizat.

Soilfix® 100 – Liant hidraulic rutier fabricat dintr-un amestec de compusi hidraulici, clincher de ciment Portland si var calcic, in conformitate cu standardele tehnice in vigoare: SR EN 197-1:2011, SR EN 459-1:2011. 

Soilfix® 100 este conform cu agrementul tehnic nr. 015-07/163-2013. Testele pe baza carora a fost agrementat produsul s-au desfasurat in colaborare cu Laboratorul de Constructii CCF din Bucuresti. In functie de natura solului, liantul hidraulic rutier Soilfix® 100 este recomandat pentru stabilizarea solurilor slab coezive, coezive, si foarte coezive, cu umflare libera si plasticitate redusa, mijlocie, mare si foarte mare (praf argilos, praf nisipos, nisipuri prafoase, nisipuri argiloase, argile prafoase, argile, argile grase).

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 115 – iunie 2015, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/06/01/lafarge-un-nou-serviciu-dedicat-proiectelor-de-infrastructura/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.