«

»

Sa nu il uitam pe constructorul Mihail Erbasu…

Share

RC_iunie_interior_Page_08_Image_0001Desi este masurat riguros, timpul trece prea repede in unele situatii, mai ales in cele in care ne raportam la existenta umana.

Anul trecut consemnam, din nou, cu regret, dar cu pretuire pentru ceea ce a facut in viata sa pamanteana, faptul ca s-a scurs un deceniu de cand un om, o personalitate in constructii, Mihail Erbasu, a disparut neasteptat dintre noi. 

Timpul trece, deci, neiertator si am intrat, deja, in cel de-al doilea deceniu de cand distinsul constructor s-a inaltat la cele sfinte, locuri pe care, in timpul vietii, le-a cinstit si venerat cum se cuvine din partea unui adevarat crestin. Trecand peste aceste stari sentimentale, care l-au caracterizat pe tot parcursul vremelnicei sale existente, nu putem, chiar daca a trecut un timp, sa nu ne amintim de un om si un specialist deosebit care a facut onoare breslei pentru care s-a pregatit – cea a constructorilor.

Este drept, Mihail Erbasu a traversat in existenta sa cele doua perioade despartite de anul 1989 si a demonstrat in ambele ca preocuparea sa de capatai a fost valorificarea potentialului sau profesional, in slujba interesului de a construi ceea ce era necesar unei existente cat de cat decente pentru semenii sai. Asa se face ca multe proiecte edificate inainte de 1990 au vizat infrastructura edilitara, solicitata de nume­roasele investitii social-culturale si locative. Dupa 1990, mai intai destul de timid dar apoi intr-un trend ascendent al sectorului constructiilor, initiativele si proiectele firmei Erbasu au cunoscut noi valente in activitatea sa.

Pentru Mihail Erbasu si, in general, pentru constructori, incepea o adevarata provocare de a demonstra potentialul si iscusinta manageriala de a activa in condi­tiile neiertatoare ale eco­no­miei de piata concurentiale, unde totul depinde de punerea in valoare a capacitatilor profesionale.

Pentru Mihail Erbasu acest nou inceput a demarat destul de rapid, odata cu aparitia timida a secto­rului privat in economie.

Familia sa de baza cuprindea deja constructori: sotia si unul dintre fii, impreuna cu care Mihail Erbasu a activat cu succes in aceasta afacere privata.

Ca munca sa si a celor doi membri ai familiei nu a fost una aventuriera, la ce o fi, o fi, se vede astazi, dupa trecerea multor ani in care firma Erbasu s-a remarcat prin lucrarile executate, prin diversitatea si calitatea lor.

Sigur, lucrurile nu au mers de la sine, ci au avut la baza necesitatea adaptarii la exigentele economiei private. In acest sens, un rol si o contributie esentiale le-a avut potentialul tehnico-profesional al celor care compun astazi colectivul firmei, cu deosebire iscusinta mana­­geriala a dr. ing. Cristian Erbasu, presedintele societatii.

Prestatia si eficienta intregii activitati a firmei reprezinta, deci, o recunoastere si un oma­giu, mereu actual, adus initiatorului firmei, Mihail Erabasu, care nu trebuie uitat, chiar daca timpul trece, trece si iar trece in drumul lui catre eternitate. 

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 115 – iunie 2015, pag. 10

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/06/01/sa-nu-il-uitam-pe-constructorul-mihail-erbasu/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.