«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Expozitia ”BAUER IN-HOUSE” 2015

Share

RC_iunie_interior_Page_24_Image_0002Anul acesta, expozitia ”BAUER IN-HOUSE” a fost una aniversara, fiind inregistrata a douazecea sa editie. Desfasurata in perioada 18 – 21 aprilie la sediul central BAUER din Schrobenhausen, Germania, expozitia a adunat la un loc circa 3.000 de participanti, din 74 de tari ale lumii.

In spiritul traditional, intr-o atmosfera relaxata de comunicare intre clientii invitati si reprezentantii firmelor grupului BAUER, au fost prezentate cele mai reprezentative utilaje si echipamente si cele mai importante realizari tehnice ale ultimului an.

 

Ca de obicei, gama de utilaje de foraj rotativ tip BG a ocupat un loc reprezentativ. Au fost expuse atat utilaje din seria ”ValueLine”, specia­lizate pentru foraj rotativ cu bara Kelly, cat si din seria ”PremiumLine”, multifunctionale, ce pot lucra atat in echiparea standard, cu bara Kelly, cat si in alte echipari, pentru teh­no­logii speciale, de mare productivitate, precum: CFA, FDP, SMV, CSM etc.

Din gama ”ValueLine” a fost expus un BG 11 H, echipat cu burghiu si un BG 26, echipat pentru foraj tubat, cu cupa de foraj si osci­lator pentru tuburi.

Din gama ”PremiumLine” au fost expuse urmatoarele masini:

  • un BG 15 H echipat cu cap dublu de rotire, pentru foraj cu burghiu cu melc continuu (CFA), tubat.
  • un BG 39 echipat cu burghiu cu melc continuu (CFA) de 880 mm cu lungime de 26 m si extensie de 8 m.
  • un BG 28 H cu mast de 27,4 m, ce permite o lungime marita a coloanei de tuburi.
  • un BG 34 H care il inlocuieste pe BG 30 H, in echipare standard, cu bara Kelly, burghiu, tuburi si oscilator.

Pe modelele BG 28 H si BG 34 H este implementat un sistem nou de eficientizare a consumului de ener­gie, denumit ”Energy-Efficient Power (EEP)”.

BAUER Maschinen GmbH s-a ocupat de acest sistem in cadrul unui proiect de cercetare.

Multiplele masuri de crestere a eficientei energetice sunt combinate in cadrul sistemului EEP si corelate una cu alta, astfel incat este obtinuta o crestere semnificativa a eficientei si prin aceasta, a productivitatii.

Comparatii detaliate ale rezulta­telor de dinainte si de dupa implemen­tarea sistemului EEP demonstreaza ca s-a obtinut o reducere a consumului de combustibil de pana la 30% la lucrul cu troliul si de pana la 20% per total, la o exploatare normala a utilajului de foraj rotativ.

Sistemul este aplicabil si la maca­ralele BAUER, tip MC, pentru fundatii speciale.

In diagrama de mai jos se poate observa cresterea productivitatii, expri­mate prin cresterea vitezei troliului, in functie de sarcina, la o macara MG 128, dupa aplicarea sistemului EEP.

Totul dintr-o singura sursa”, acesta este sloganul pentru reali­zarea unui santier pentru executia de pereti diafragma.

Un astfel de santier a fost reprodus in cadrul expozitiei, prin expu­nerea a doua macarale pentru fun­datii speciale de tip MC: una de tip MC 64, ca masina de baza pentru o unitate de graifere DHG V, si una de tip MC 96, ca masina de baza pentru o unitate de frezare BC 35. La acestea s-au adaugat o instalatie de denisipare BE 550, una de decan­tare BD 90/75, pompe de eva­cuare a fluidului de foraj si de injectare a suspensiei de beton.

RTG RAMMTECHNICK a pre­zen­tat doua utilaje:

  • RTG 19 T, cu mast telescopic si cu cap de vibrare MR 150 AVM, pentru instalare de palplanse cu lungime de 19 m.
  • RM 20, echipat cu un ciocan hidraulic HRS 5, cu frecventa de bataie accelerata, pentru instalare de piloti metalici sau de beton.

KLEMM BOHRTECHNIK a pre­zentat ultimele modele ale instala­tiilor de foraj de tip KR 801, KR 806 sau KR 909, dintre care, ca noutate, se remarca solutia de asigurare a manipularii prajinilor de foraj prin intermediul unui dispozitiv montat pe un miniexcavator.

PRAKLA BOHRTECHNIK a expus doua utilaje noi, reprezentative, modelul RB60 si instalatia de mare capacitate RB-T 00.

Pentru mai multe informatii pri­vind produsele BAUER GROUP, contactati firma Tractor Proiect Comert din Brasov.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 115 – iunie 2015, pag. 26

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/06/01/tractor-proiect-comert-expozitia-bauer-in-house-2015/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.