«

»

ALUPROF: Ferestre, usi si pereti de compartimentare interioara rezistenti la foc agrementati in Romania

Share

Ferestre din aluminiu ALUPROF

aluprof iulie foto 1Tehnologia actuala de productie a profilelor de ferestre din aluminiu si posibilitatea utilizarii in structura acestora a materialelor izolatoare permit executarea unei constructii cu nivel ridicat de izolare termica. In acest articol va prezentam trei sisteme de ferestre din oferta ALUPROF SA: MB-70HI, MB-86 si MB-104 Passive.

MB-70HI este o versiune cu nivel ridicat de izolare termica a sistemului cu 3 camere MB-70, prezenta pe piata constructiilor de cativa ani. Profilele cu 3 camere au o adancime de 70 mm (tocul) si 79 mm (aripa fe­restrei). In spatiul dintre distantierele termice si in jurul marginii geamului functioneaza cartuse speciale care imbunatatesc izolarea termica a structurii. Garnitura din mijloc joaca un rol important – are o structura formata din doua componente, fiind elastica si izoland foarte bine spatiul dintre aripa si tocul ferestrei.

Sistemul MB-86 este primul sistem de aluminiu din lume in care a fost utilizat aerogelul – un material cu nivel perfect de izolare termica. Datorita utilizarii acestuia, fereastra poate indeplini cerintele impuse de constructiile cu cel mai ridicat nivel de economisire a energiei – coeficientul Uw al acesteia poate atinge chiar valoarea de 0,8 W/m2K. Profilele sistemului MB-86 pot fi confectionate in variantele: MB-86 ST si MB-86 SI. Printre avantajele acestui produs se numara si rezistenta ridicata a structurii, care permite executarea feres­trelor cu gabarit si greutate mare (L pana la 1,7 m; H pana la 2,8 m; greutatea aripii pana la 200 kg).

Sistemul ferestrelor cu bariera termica MB-104 Passive, in variantele SI si Aero, ajuta la executarea elementelor de constructie arhitecturala exterioara ca, de exemplu,  diverse tipuri de ferestre, vestibuluri, vitrine si constructii spatiale, caracterizate, pe langa izolarea termica perfecta (Uw pentru fereastra ince­pand cu 0,53 W/m2K), si de o foarte buna izolare acustica, etan­seitate la apa si aer si de o rezistenta ridicata a constructiei.

Parametrii ferestrelor executate din elementele sistemului MB-104 Passive depasesc cerintele actuale ale celor mai aspre prevederi si norme in vigoare.

De aceea, sistemul MB-104 Passive este un sistem potrivit pentru constructiile cu economisire a energiei si constructiile pasive, fapt confirmat de certificatele obtinute de la Passive House Institute Darmstadt pentru versiunile MB-104 Passive SI si MB-104 Passive Aero.

Datorita tehnologiilor avansate de vopsire cu pulbere, ferestrele si usile din aluminiu pun la dispozitie o gama completa de culori conform paletei RAL, precum si posibilitatea utilizarii profilelor bicolore, putand avea si invelis similar cu lemnul in cateva versiuni de executie diferite sau pot fi acoperite cu vopsele speciale din gama Aluprof Exclusive Edition.

 

MB-78EI – usi si pereti de compartimentare interioara rezistenti la foc agrementati in Romania

aluprof iulie foto 4Sistemul MB-78EI este proiectat in vederea obtinerii peretilor des­partitori ignifugi de interior sau exterior, cu usi cu unul sau doua canaturi, avand clasa de rezistenta EI 15, EI 30, EI 45, EI 60 sau EI 90, respectand standardul PN-EN 13501-2:2010. Numeroase teste si calcule au demonstrat ca produsele de tip MB-78EI au o foarte buna etan­sare termica si acustica. Datorita caracteristicilor sale, a costurilor tehnologice si de productie optimi­zate, compatibili­tatii cu alte sisteme de ferestre si usi si dezvoltarii tehnice continue, acest produs are un succes deosebit, fiind folosit pe scara larga de catre profesionistii din constructii.

Structura sistemului MB-78 EI se bazeaza pe profile izolate termic, din aluminiu, cu adancimea de 78 mm. Ele sunt caracterizate de un coeficient scazut de transfer termic global Uw, datorita aplicarii, printre altele, a barierelor termice profilate speciale cu o latime de 34 mm. Rezistenta la temperatura inalta este asigurata de elementele speciale ignifuge – GKF sau CI – introduse in camerele interioare ale profilelor si in spatiile de etansare dintre profile si accesorii si imbinarile din otel.

Gama de dimensiuni permise ale structurii include pereti ficsi de 4 m inaltime si usi cu balamale cu dimensiunea foii de 1,4 m x 2,5 m. Usile cu sistemul MB-78EI pot fi montate fie individual, fie ca o componenta a peretilor mai mari din sticla sau in fatade ignifuge realizate cu sistemele MB-SR50EI si MB-SR50N EI. Structurile de acest tip, de usi cu un singur sau cu doua canaturi, au fost testate cu succes in laboratoare autorizate, obtinand clasa de rezistenta EI 30 si EI 60.

MULTUMIM TUTUROR PARTENERILOR SI COLABORATORILOR CARE NE-AU FOST ALATURI IN CEI 10 ANI DE ACTIVITATE! 

LA MULTI ANI, ALUPROF SYSTEM ROMANIA!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 116 – iulie 2015, pag. 50

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/07/04/aluprof-ferestre-usi-si-pereti-de-compartimentare-interioara-rezistenti-la-foc-agrementati-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.