«

»

ALUPROF: Pereti de interior. Solutii complexe pentru firme

Share

aluprof aug mb 78eiLa identificarea vizuala a unei firme conlucreaza foarte multe elemente: de la semnul distinctiv de sigla, la functionalitatea paginii de internet si pana la aspectul punctului de lucru unde vin clientii. Foarte importanta pentru orice societate este, deci, estetica biroului sau a magazinului. Pentru a va ajuta in acest sens, Aluprof ofera clientilor sai sisteme de pereti interiori ce permit crearea unor partitii din sticla, moderne si functionale, care vor deveni, cu siguranta, cartea de vizita a oricarei firme.

 

O imagine a orasului din sticla

In tara noastra, se construiesc din ce in ce mai multe cladiri de birouri si centre comerciale care sunt proiectate conform conceptului de arhitectura deschisa. Apar, pe scara larga, cladiri de utilitate publica la care se folosesc fatade din sticla, fatade ce permit patrunderea unei cantitati mai mari de lumina din afara. Acest trend se reflecta si in proiectarea spatiului din interiorul cladirilor, situatie care face ca soli­citarea de diferite tipuri de pereti despartitori sa creasca.

Pe piata se afla o oferta bogata de produse care fac posibile adap­tarea si modelarea suprafetei utile la cerintele firmelor, si, daca este necesar, reorganizarea acesteia.

„In oferta noastra sunt disponibile solutii cu ajutorul carora firmele pot adapta orice suprafata de birou sau de magazin, in functie de necesitati. De pilda, folosind sistemele noastre se pot crea pereti despartitori universali. Cu acesti pereti se pot amenaja interioare foarte elegante de birou, de exemplu, din sticla calita sau vitrine de magazin cu stil, care sa confere un plus prestigiului firmei, indiferent de tipul activitatii desfa­surate”, spune Bozena Ryska, de la ALUPROF SA.

 

Adaptare si modificari la indemana

Pentru a construi pereti despartitori din sticla la salile de conferinta si la birouri, putem utiliza sistemul MB-45 Office, sistem alcatuit din structuri usoare, la care elementul portant poate fi din sticla calita. Acest produs permite realizarea de pereti solizi, echipati cu usi batante, marcate in mod clar. In plus, func­tionalitatea lui va permite sa schimbati designul interior prin eliminarea imbinarilor si reinstalarea lor, modificand unghiul de constructie sau functiunile sale.

In cazul in care este necesara izolarea fonica, in spatiile de birouri se pot utiliza peretii interiori din foi duble de geam MB-80 OFFICE, produse ce reprezinta o noutate in oferta firmei. La acesti pereti umple­rea se poate face cu geamuri, cu panouri sau cu placi de gips-carton. Adancimea si structura sistemului permit montarea, intre geamuri, a jaluzelelor, care asigura separarea spatiului de restul interiorului. Aceasta solutie permite, de asemenea, montarea in pereti a cablurilor si prizelor electrice si imbinarea cu peretele obisnuit din gips-carton, de 75 mm. Posibilitatile de utilizare a acestor pereti la suprafetele comerciale sunt aproape nelimitate  datorita faptului ca unghiul de refractie al peretelui poate fi de 90÷180 de grade. Aceasta permite montarea elementului de constructie sub orice forma, pana la inaltimea maxima de 5,5 metri.

„Cu cel mai nou sistem de pereti interiori de compartimentare cu doua geamuri MB-80 OFFICE, pe care l-am creat, se pot realiza compartimentari interioare in spatiile de utilitate publica. Sistemul se poate folosi cu diverse tipuri de umplere, translucide, opace, cu jaluzele, sau cu elemente de birotica. Acesti pereti sunt, de asemenea, foarte recomandati pentru cladirile in care este necesara o izolare acustica ridicata”, subliniaza Bozena Ryska.

 

Estetica si siguranta

Un alt punct de noutate, in ceea ce priveste elementele de compar­timentare, il constituie peretii trans­lucizi anti-incendiu, realizati pe baza sistemului MB-78EI, denumiti si pereti fara cercevele. Cu acest tip de pereti se pot realiza, la interior, compartimentari fara profile verticale vi­zibile care separa modulele pere­tilor. In plus, acest tip de pereti se caracterizeaza printr-o rezistenta sporita la incendiu datorita faptului ca sunt umpluti cu material expan­dabil, rezistent la foc, folosindu-se, de asemenea, silicon anti-incendiu in spatiul dintre foile de geam, care este de doar 4 mm. Siliconul de umplere este disponibil in trei versiuni cromatice: negru, gri si alb.

Sistemul de pereti din sticla fara cercevele MB-78EI permite proiec­tarea compartimentarilor cu inaltimea de pana la 3,6 metri, iar modulele pot atinge inaltimea de 1,8 metri. Incercarile de rezistenta la foc au fost efectuate de Institutul pentru Tehnologia Constructiilor (Instytut Techniki Budowlanej ITB) si includ un model de partitii asa-numit marginea libera, ceea ce inseamna ca nu exista restrictii cu privire la lungi­mea maxima a structurii de perete.

Dna Bozena Ryska detaliaza: „Sistemul de pereti fara cercevele anti-incediu, MB-78EI, permite proiec­tarea si executia de pereti interiori cu suprafete mari. Modulele transpa­rente faciliteaza realizarea unor elemente de constructie care fac ca interiorul cladirii sa para mai mare. Pe langa aceasta, datorita proprietatilor sale ignifuge, sistemul asi­gura protectia impotriva focului si permite organizarea in cladiri de zone de izolare a incendiului, garantand conditii optime pentru evacuarea persoanelor.”

 

Vitrine de magazin la nivel inalt

In cazul amenajarii spatiului cu pereti despartitori din sticla, la care usile sunt, de asemenea, realizate din sticla, solutia poate fi asigurata de sistemele MB-EXPO si MB-EXPO MOBILE.

O trasatura caracteristica a primu­lui sistem este elementul portant care este din sticla calita, fixata in profile cu prindere cu cleme. Produsul permite realizarea unui element constructiv cu inal­timea maxima de cca. 4 metri si latimea canatului usii de 140 de centimetri.

In cazul celui de-al doilea sistem, inaltimea maxima a panourilor de usi poate fi de 4 metri, iar latimea de 1 metru si jumatate. In cazul ambelor solutii exista posibilitatea de a se folosi sticla calita cu grosimile de 8 mm, 10 mm si 12 mm. In plus, MB-EXPO permite finisarea, pe ambele parti (bicolor), a supra­fetelor din aluminiu ale profilelor decorative. Aceste sisteme ofera posibilitatea de a se organiza si imparti spatiile si suprafetele de la interior intr-un nou mod. Efectiv, se pot realiza elemente constructive fixe din sticla, usi cu deschidere traditionala si usi batante din sticla, precum si segmente de usi armonica si usi pliante, care isi gasesc utilitatea in magazine, centre comerciale, expozitii si spatii de birouri.

„Sistemele MB-EXPO si MB-EXPO MOBILE sunt solutii facile si elegante, cu adancimea profilului fixa, indiferent de grosimea sticlei, variind de la 8 mm la 12 mm. Inaltimea ma­xima a elementului de constructie care se poate atinge este de 4 metri. In afara bunei functionalitati si a rezistentei, sistemele se caracteri­zeaza printr-o estetica deosebita, datorata, printre altele, garniturilor discrete de la geamuri”, adauga Bozena Ryska.

Peretii despartitori sunt un element indispensabil fiecarei cladiri de birouri si galerii comerciale. Deseori, prin prisma esteticii lor, este perceputa reputatia firmei. De aceea, firmele ar trebui sa foloseasca produse care sa garanteze realizarea si montarea acestor pereti, precum si estetica si un nivel inalt de functio­nalitate. Produsele Aluprof asigura toate aceste caracteristici si ofera numeroase posibilitati de adaptare la diferite cerinte ale firmelor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 117 – august 2015, pag. 28

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/08/01/aluprof-pereti-de-interior-solutii-complexe-pentru-firme/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.