«

»

HENKEL Romania investeste in educatia muncitorilor de pe santierele de constructii

Share

henkel septembrie headerInca de la lansarea brandului Ceresit in Romania, Henkel s-a implicat activ in formarea profesionala a angajatilor de pe santierele de constructii oferind traininguri gratuite dedicate utilizatorilor finali in vederea imbunatatirii abili­tatilor de punere in opera a produselor precum si informatii despre ultimele tehnologii.

In anul 2014 HENKEL Romania a accesat finantare din FSE prin programul POSDRU 2007-2013 pentru derularea proiectului ACADEMIA PROFESION­ISTILOR IN FINISAJE – Cresterea calificarii lucratorilor de finisari în constructii prin participarea la cursuri de calificare în domeniile lucrator finisor pentru constructii si mozaicar – faiantar, ID Proiect: POSDRU/164/2.3/S/138898, în parteneriat cu doua fundatii cu experienta în derularea acestor tipuri de cursuri: Fundatia Romano – Germana CPPP Timisoara si Fundatia Romano – Germana Sibiu.

Obiectivul principal al proiectului ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE este cresterea nivelului de calificare pentru lucratorii din domeniul finisajelor pentru constructii si pentru persoanele angajate în magazinele care comercializeaza materiale pentru constructii, prin participarea la cursuri de calificare acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Cursurile realizate în cadrul proiectului ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE sunt gratuite si vizeaza ocupatiile de Lucrator finisor pentru constructii, Mozaicar-Faiantar, Montator sistem opac de termoizolatie pentru cladiri (Montator termosistem) si Lucrator în comert pentru marfuri nealimentare.

Programele de formare se desfasoara la nivel national în functie de necesitatile din piata, iar cursantii obtin dupa absolvire certificate de calificare recunoscute la nivel national si european.

Grupul tinta este format din persoane angajate în companiile din regiunile de implementare a proiectului.

Pe langa gratuitatea programului cursantii au numeroase beneficii: instruire teore­tica gratuita; program flexibil in functie de orarul de lucru din santier; subventii si premii la absolvire, materiale suport pentru studiu, hrana si KIT de lucru (echipament de protectie si scule de lucru).

Bugetul acestui proiect este de aprox 1 mil. Eur. si vizeaza dezvoltarea de programe de formare complete in domeniul lucrarilor de finisaje si comercial pentru 740 de persoane angajate.

Companiile de constructii care decid sa isi trimita angajatii la cursurile din acest proiect au inteles beneficiile pe termen lung si necesitatea acestei actiuni.

Prin calificarea muncitorilor se va creste productivitatea muncii si se vor reduce neconformitatile in executia lucrarilor de finisaje. Instruirea practica se realizeaza fara ca angajatul sa fie scos din productie, imbunatatind astfel sistemul de management al timpului de lucru din companie.

henkel septembrie foto 1

Pana in prezent au fost demarate 27 programe de formare, din care 7 cursuri sunt in desfasurare, iar 20 de cursuri au fost deja finalizate, majoritatea pentru calificarea de lucrator finisor pentru constructii.

Aproximativ 675 de muncitori s-au inscris la cursurile realizate in cadrul proiectului, dintre acestia 445 cursanti sunt deja absolventi posesori de certificate de calificare.

Echipa de proiect beneficiaza de suportul diviziei de functiuni si a reprezen­tantilor de vanzari si tehnici ai Henkel Romania, care s-au implicat activ in informarea firmelor de constructii despre obiectivul si cursurile dezvoltate in proiect.

Prin aceasta initiativa Henkel Romania devine prima companie de pe piata autohtona care demareaza un astfel de proiect, dand dovada de responsabili­tate fata de forta de munca din sectorul de constructii, avand ca obiective principale:

  • Relansarea in Romania a conceptului de invatamant vocational, scopul fiind dobandirea de aptitudini practice si a know how-ului necesar unui profesionist in finisaje.
  • Dezvoltarea efectiva a meseriei de lucrator finisor pentru constructii si mozaicar-faiantar pe baza cursurilor de calificare si diplomelor acordate la absolvirea cursurilor, diplome recunoscute si acreditate de catre Minister­ul Muncii si Ministerul Educatiei.
  • Cresterea calificarii lucratorilor din domeniul finisajelor in constructii, permitand totodata saltul calitativ al firmelor si al echipelor de lucratori finisori spre un nivel calitativ de top in cadrul acestor tipuri de lucrari.

Henkel sprijina implementarea proiectului atat prin oferirea de locatii proprii pentru cursul teoretic cat si prin oferirea gratuita a materialelor necesare pentru partea de pregatire practica.

In plus, cursurile se tin in licee de profil, ceea ce permite ca prin practica sa se reamenajeze salile de clasa sau spatiile comune, astfel proiectul avand si o latura sociala.

Astfel, acest proiect se aliniaza la evolutia reglementarilor UE privind calitatea lucrarilor de constructii, executate cu muncitori bine instruiti si calificati profesional corespunzator, intrucat maniera de punere in opera a produselor tehnice influenteaza in mod hotarator calitatea lucrarii finale.

Contact:
Henkel Romania SRL
Str. Ionita Vornicul nr. 1-7, Sector 2, Bucuresti, Romania
Tel.: 021/203.26.00 Fax: 021/203.26.55, 021/203.26.75

Pentru mai multe detalii si inscriere la cursuri ne puteti contacta la:

Ioana Andreea Vlad – Responsabil informare – comunicare grup tinta
Telefon:  0722.222.481
E-mail: ioana.vlad@henkel.com
Web: www.academiaprofesionistilorinfinisaje.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 118 – septembrie 2015, pag. 35

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/09/01/henkel-romania-investeste-in-educatia-muncitorilor-de-pe-santierele-de-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.