«

»

ROMFRACHT: Produse noi, performante noi !

Share

romfracht sep fig 3Din totdeauna, innoirea sub toate formele ei inseamna dobandirea unui progres material, spiritual sau valoric, care asigura perpetuarea existentei noastre din toate punctele de vedere. Cu atat mai mult in domeniul productiei de bunuri materiale. Aici, orice noutate asigura performanta care duce la diversificarea, perfectionarea si progresul in intreaga activitate desfasurata pentru obtinerea de produse si servicii.

Un sector unde se implementeaza noi descoperiri si unde se pot obtine rezultate spectaculoase este cel al constructiilor, pentru ca aici ele conduc direct la cresterea productivitatii si a durabilitatii, la reducerea consumurilor materiale, la scurtarea termenelor de executie, toate insemnand imbunatatirea calitatii si eficientei oricarei investitii.

„Credincioasa“ unor asemenea principii moderne, binecunoscuta firma bucuresteana Romfracht lanseaza incepand cu luna septembrie a.c. un nou produs pe piata romaneasca a constructiilor. Este vorba despre fibrele RoWhite, care intra in productie, in premiera, la Romfracht si deci, in Romania. Un produs folosit, deja, cu succes in alte tari ale lumii.

 

Solutiile de armare dispersa a betoanelor, oferite de Romfracht, nu mai sunt un secret pentru piata pardoselilor din Romania.

Armarea structurala nu este, insa, suficienta pentru a avea succes. Complementar cu fibrele pentru armare structurala este bine sa folosim si fibrele monofilament, pentru combaterea formarii de microfisuri in beton.

Pornind de la o asemenea necesitate, am inceput sa producem si acest tip de fibre, sub denumirea de RoWhite.

RoWhite sunt fibre cu o mare densitate pe cele 600 grame care trebuie utilizate pentru a obtine efectul scontat la un metru cub de beton.

Pe langa eliminarea microfisurilor, fibrele RoWhite au multiple alte efecte benefice in beton. Ele cresc durata de viata si cresc, totodata, rezistenta la impact.

In momentul de fata, este de neconceput sa se mai execute un metru patrat de beton amprentat fara a utiliza acest tip de fibre.

Tunelurile de metrou sau rutiere sunt alte aplicatii unde acest tip de fibre sunt obligatorii, datorita comportamentului lor protector la incendiu. Constructiile unde se toarna betoane masive sunt, de asemenea, usor de executat cu acest tip de fibre.

RoWhite sunt fibre ieftine, dar efectul lor pentru calitatea betonului este imens, comparativ cu pretul. In plus, ele sunt usor de mixat, obtinandu-se o dispersie mare in beton, deoarece sunt tratate antistatic. De altfel, noi suntem singurii producatori din Romania care tratam fibrele antistatic.

Lungimea fibrelor RoWhite poate sa varieze de la 3 mm la 18 mm, cele mai folosite fiind cele de 12 mm, lungimea lor coroborandu-se cu agregatele, dar si cu conditiile meteo din momentul turnarii.

Marile companii care produc tencuieli decorative au inceput, de asemenea, sa utilizeze un mix cu acest tip de fibre, deoarece tencuiala nu mai crapa la contractia initiala. Vremea nu o putem controla si atunci intervenim asupra materialelor. Acest tip de tencuiala are, deci, avantajul de a putea fi aplicata si in zile caniculare, fara a prezenta binecunoscutele fisuri.

Fiind produse din polipropilena virgina, aplicarea lor se bucura si de beneficiile rezistentei fibrelor in beton, atat prin densitatea fibrelor pe metru cub de beton, cat si prin dispersia excelenta.

Bazandu-ne pe experienta mare in tot ceea ce inseamna fibrele metalice sau fibrele din polipropilena, am creat acest produs in asa fel incat sa se plieze pe cerintele constructorilor.

Dozajul uzual de 600 g/m3 beton poate fi modificat in functie de cerintele constructorilor. In ce ne priveste, noi avem posibilitatea sa ambalam fibrele, la orice gramaj, in pungi solubile, in cutii sau in big bags.

In plus, noi venim in sprijinul oricarui proiectant sau constructor cu suportul tehnic necesar pentru calcularea corecta a dozajelor armarii, precum si cu metodologia de mixare a fibrelor in beton.

Posibilitatea de a achizitiona solutia completa, incepand de la folia de separatie, continuand cu fibrele de armare dispersa, metalice sau polipropilena, cu fibrele RoWhite, cu sigilantul si cuartul necesar, pana la mastic, impreuna cu calculul de dozaj, toate de la acelasi furnizor, confera siguranta unei lucrari reusite, cu costuri reduse.

“Este foarte important sa construim durabil, si eficient!” 

Autor:
Florin Florian – director departament Fibre – Betoane, ROMFRACHT 

Contact:
www.fibre-polipropilena.ro
www.fibre-metalice.ro
www.hidroizolatiibeton.ro
Tel.: 021.256.12.08 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 118 – septembrie 2015, pag. 6

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/09/01/romfracht-produse-noi-performante-noi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.