«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Hotel Carmen (actual Inter) din statiunea Venus. Reparatie capitala, reamenajare, modernizare

Share

hotel inter araco foto 6Antreprenor: SC TOTAL CONFORT SRL
Subantreprenor: SC TIAB SA
Beneficiar: SC INTERAGRO TURISM SRL
Proiectant general, proiectant instalatii: SC A&B FAVORIT DESIGN SRL 

Complexul Hotelier Inter este format din Cladirea Corp Cazare si Cladirea Corp Parter si este clasificat la 5*****.

Corpul Cazare ofera 98 spatii de cazare, dispuse pe 5 nivele, cu camere duble, family rooms, apartamente simple si duble. Corpul Cazare dispune de Salon de Masaj, Salon Electroterapii, Salon de infrumusetare, Salon Sauna, Salon Fitness. Utilitatile sunt asigurate de unitatile tehnice amplasate la par­terul cladirii precum si pe plafonul Corpului Cazare. In zona de parter sunt prevazute, in mod deosebit, camere utilate pentru persoane cu dizabilitati si insotitori.

Corpul Parter a fost modernizat, remodelat si redecorat intr-un stil clasic-modern, imbinand stilul clasic arhitectural cu o nota de modernism. Prin redistribuirea spatiului s-au creat o Sala Polivalenta, Sala Res­ta­urant, Restaurant DelMar, Sala de Protocol, bucatarie ultramoderna, spatii de depozitare, spatii frigorifice.

Au fost realizate lucrari de consolidare a structurii de rezistenta pentru peretii monolit ai camerelor, precum si la stalpii de rezistenta, prin infuzie de material in structura si prin readaptarea spatiilor la noul proiect, in limitele tehnice permise pentru asigurarea cerintelor esen­tiale privind calitatea in constructii. S-au efectuat recompartimentari, remodelari si redistribuiri de spatii, in acord cu noua schema de func­tionare a Complexului Hotelier.

Au fost refacute integral instala­tiile HVAC, sanitare, electrice, la care s-au adaugat cele de avertizare si stingere incendiu, avertizare inundatii, telefonie, internet si televiziune integrata, in concordanta cu teh­no­logiile actuale, incat, acum, cladirea cores­punde celor mai exigen­te cerinte de siguranta, confort termic si protectie la incendiu si efractie.

A fost executata si redecorata curtea interioara, amenajata o tera­sa exterioara, echipata cu copertine retractabile, televiziune integrata, wirelles, iluminat arhitectural cu un impact deosebit asupra cladirii, precum si fantanile arteziene.

S-a realizat piscina exterioara, cu design si functionalitate aparte, echipata cu lumini interioare, avand, in imediata apropiere, camera tehnica. Piscina utilizeaza apa sarata, echi­pamentele si tehnologia folosita aducand apa potabila la aceeasi concentratie de saruri si  minerale cu cea din Marea Neagra. Piscina este inconjurata pe o suprafata de apro­ximativ 50 mp cu structura din lemn decorativ.

S-au realizat, de asemenea, un ponton fix si unul plutitor, ambele echipate cu sisteme de iluminat arhitectural, instalatii sanitare (dusuri, microstatie de pompare ape uzate), sonorizare, internet wirelles, fantani arteziene, iar pontonul mobil, dato­rita utilitatii lui, este certificat naval.

Lucrarile executate in acest proiect reprezinta o carte de vizita atat pentru investitor, prin natura investitiei, cat si pentru TIAB SA, prin calitatea lucrarilor executate si amploarea lor. Astfel, s-a realizat pe litoral un important punct turistic, modern, la cele mai inalte standarde de calitate, atragator si interesant pentru publicul vizitator.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 118 – septembrie 2015, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/09/01/trofeul-calitatii-araco-hotel-carmen-actual-inter-din-statiunea-venus-reparatie-capitala-reamenajare-modernizare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.