«

»

Intre 19 si 23 septembrie, la Romexpo a avut loc BEST ROOFS & FACADES 2015

Share

Intre 19 si 23 septembrie, la Romexpo a avut loc BEST ROOFS & FACADES 2015 

  • Demonstratii de montaj profesional
  • Materiale premium
  • Expozitie cu noi produse si sisteme pentru acoperisuri
  • Montatori experimentati

In perioada 19 – 22 septembrie a avut loc cea de-a doua editie a manifestarii Best Roofs & Facades, dedicata profesionistilor din domeniul acoperisurilor si fatadelor, dar si potentialilor beneficiari ai unor lucrari de calitate. Evenimentul, organizat de Asociatia Nationala a Montatorilor de Acoperisuri din Romania (ANMAR), membra a IFD (Federatia Internationala a Pietei de Acoperisuri si Fatade), in parteneriat cu Revista Mansarde, Acoperisuri & Fatade, a avut loc la Romexpo, in Pavilionul E2, in paralel cu editia de anul acesta a targului BIFE – SIM.

Vizitatorii au urmarit timp de 5 zile, intre orele 10.00 si 18.00, numeroase demonstratii de montaj profesional, care au inclus o multitudine de tipuri de invelitori si sisteme complete de acoperis (tip sarpanta si tip terasa). Editia de anul acesta s-a desfasurat dupa un format demonstrativ, similar unor manifestari care au loc in intreaga lume, in viitor fiind preconizata organizarea si a competitiilor directe, pe echipe si cu un barem de punctare stabilit de IFD.

concurs_502_01

Demonstratiile de montaj profesionist au fost realizate doar cu materiale premium si cu echipe de montaj specializate, care au abordat lucrari complexe, vizand intregul acoperis, de la streasina la coama, cu montarea tuturor elementelor care pot intra in structura unui acoperis: termo-hidroizolatii, ferestre de mansarda, ornamente etc.. Publicul larg a luat cunostinta astfel despre aspectele complexe pe care le presupune aceasta meserie si importanta calitatii materialelor folosite, iar specialistii au putut intra in posesia unor informatii noi, inclusiv despre cei care sunt capabili sa furnizeze produse si servicii de cel mai inalt nivel profesional.

Materialele si sistemele puse in opera:

  • Invelitoare din tigla de beton Terran, peste rigle, folie anticondens si vata de sticla Ursa, cu integrarea unei ferestre de mansarda Velux; montajul s-a facut decalat, pentru a fi observate de catre vizitatori toate straturile componente.
  • Invelitoare din tigla bituminoasa cu aspect mediteraneean Onduvilla (aspect 3D), in sistem complet (fixare cu cuie monobloc, cos de aerisire, elemente de inchidere la coama, margine si calcan, banda de etanseizare etc.), cu integrarea unei ferestre de mansarda Velux.
  • Termo-hidroizolatie pentru terasa peste spatiu locuibil in sistem Bauder cu membrane bituminoase (stratul final cu ardezie) si panouri din spuma dura de poliuretan; aplicarea a fost realizata cu flacara, s-a acordat atentie zonelor de colt si detaliilor, a fost integrata o fereastra pentru terasa Velux.
  • In sala demonstratiilor au fost prezentate de asemenea sisteme de termo-hidroizolare pentru acoperis si fatada de la Knauf Insulation si scari de lemn in diverse tipuri constructive realizate de Scalemni.
  • Invelitoare cu sindrila bituminoasa Iko peste placa de OSB si sistem termoizolant Ursa, cu inglobarea unei ferestre de masarda Velux; au fost folosite elemente de sindrila Cambridge Xtreme, cu ridicare pe calcan si grila de ventilatie.
  • Invelitoare metalica din titan-zinc cu falturi realizate manual, peste un acoperis in sarpanta, cu covor de ventilatie, si demonstratii de ornamentica pentru lucrari cu caracter decorativ executate de firma Valcon Roofs; au fost integrate o fereastra de mansarda Velux si un cos de fum.

Demonstratiile practice s-au desfasurat pe standurile de lucru utilizate la ultimele doua editii ale Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri, proiectate si executate in Elvetia si aprobate de IFD, care pun in evidenta lucrarile de detaliu, siguranta sistemelor si priceperea montatorilor. De asemenea, vizitatorii manifestarii au putut cere consultanta de specialitate atat specialistilor, cat si furnizorilor de solutii, reprezentanti ai unor companii recunoscute pe plan national si international.

Manifestarile de acest gen au rolul ca, pe langa atragerea atentiei asupra rolului montatorilor si cresterea solidaritatii de bransa, sa constituie o baza de selectie pentru competitiile si evenimentele similare internationale (de exemplu Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri 2016 din Polonia, organizat de IFD).

Mai multe detalii puteti afla pe site-ul evenimentului:
www.acoperismagazin.ro/concurs

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/09/28/intre-19-si-23-septembrie-la-romexpo-a-avut-loc-best-roofs-facades-2015/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.