«

»

HENKEL: ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE. Un proiect HENKEL Romania

Share

henkel septembrie headerAcademia Profesionistilor in Finisaje sau Academia tehnica Henkel este un proiect initiat de Henkel Romania, Divizia de Adezivi, prin care producatorul de materiale pentru constructii s-a implicat in formarea profesionala a angajatilor de pe santierele de constructii oferind traininguri gratuite dedicate utilizatorilor finali in vederea imbu­nata­tirii abilitatilor de punere in opera a produselor precum si informatii despre ultimele tehnologii.

henkel octombrie foto 1In anul 2014, HENKEL Romania a accesat finantare din FSE prin programul POSDRU 2007-2013 pentru continuarea proiectului ACADEMIA PROFE­SIONISTILOR IN FINISAJE, in parteneriat cu doua fundatii cu experienta in derularea de programe de formare profesionala in sectorul de constructii: Fundatia Romano – Germana din Timisoara si Fundatia Romano – Germana din Sibiu. Astfel a luat nastere proiectul Cresterea calificarii lucratorilor de finisari in constructii prin participarea la cursuri de calificare in domeniile lucrator finisor pentru constructii si mozaicar-faiantar, ID Proiect: POSDRU/164/2.3/S/138898.

Obiectivul principal al proiectului ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE este cresterea nivelului de calificare pentru lucratorii din domeniul finisajelor pentru constructii si pentru persoanele angajate in magazinele care comercializeaza materiale pentru constructii, prin participarea la cursuri de calificare acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Cursurile realizate in cadrul proiectului ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE vizeaza ocupatiile de Lucrator finisor pentru constructii, Mozaicar-Faiantar, Montator sistem opac de termoizolatie pentru cladiri (Montator termosistem) si Lucrator in comert pentru marfuri nealimenta­re.

Pentru desfasurarea cursurilor s-a aplicat sistemul dual de invatamant profesional prin imbinarea organica dintre teorie si practica, astfel ca programele de formare profesionala au fost structurate in trei parti: o parte de pregatire teoretica de specialitate, o parte de instruire practica de specialitate in atelierul scoalar si o parte de pregatire practica de specialitate in mediul real de munca, in unitati economice de profil.

Cursantii care au participat la programele de formare derulate in cadrul ACADEMIEI PROFESIONISTILOR IN FINISAJE au fost incantati de profesionalismul expertilor si formatorilor care asigurau instruirea si de maniera de desfasurare a cursurilor: „A fost acoperita intreaga gama de lucrari din sfera finisajelor, placajelor de mozaic si placi ceramice si am lucrat cu cele mai moderne materiale si tehnologii din domeniu puse la dispozitie de Henkel Romania si partenerii sai.“, spune unul dintre cursanti.

Pana la finele anului 2015 cursurile realizate in cadrul proiectului ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE sunt gratuite si se desfasoara la nivel national in functie de necesitatile din piata.

Grupul tinta este format din persoane angajate in companiile din regiunile de implementare a proiectului.

Pe langa gratuitatea programului, cursantilor li s-au oferit numeroase beneficii: instruire teoretica gratuita; program flexibil in functie de orarul de lucru din santier; subventii si premii la absolvire; materiale suport pentru studiu, hrana si KIT de lucru (echipament de protectie si scule de lucru).

Bugetul acestui proiect este de aprox 1 mil. Eur. si vizeaza dezvoltarea de programe de formare complete in domeniul lucrarilor de finisaje si comercial pentru 740 de persoane angajate.

In cadrul proiectului ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE – Cresterea calificarii lucratorilor de finisari in constructii prin participar­ea la cursuri de calificare in domeniile lucrator finisor pentru constructii si mozaicar-faiantar, ID Proiect: POSDRU/164/2.3/S/138898, au fost realizate peste 30 de programe de formare, majoritatea pentru calificarea de lucrator finisor pentru constructii. Peste 700 de muncitori au beneficiat de instruire gratuita si numeroase alte avantaje in cele 18 luni de proiect, iar 90% dintre cursanti au obtinut certificate de calificare recunoscute de Ministerul Educatiei la nivel national si european.

Prin calificarea muncitorilor s-a urmarit cresterea productivitatii muncii individ­uale si reducerea neconformitatilor in executia lucrarilor de finisaje prin conlucrarea cu inginerii din companii; instruirea practica fiind realizata fara ca angajatul sa fie scos din productie, imbunatatind astfel sistemul de manage­ment al timpului de lucru din companie.

Dincolo de partea de pregatire profesionala a muncitorilor din companii, Henkel Romania a contribuit prin acest program la dezvoltarea de parteneriate regionale in domeniul educatiei si stimularea invatamantului profesional si tehnic prin initierea de parteneriate intre liceele de constructii si agentii economici locali, fiind astfel un promotor al dezvoltarii comunitatii locale.

Tot pentru consolidarea relatiilor la nivel regional si identificarea mai facila a beneficiarilor din proiect, in luna iulie Henkel Romania a organizat trei seminarii de diseminare (Semi­nariile ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISA­JE) la Bucuresti, Piatra Neamt si Targu Mures, prilej cu care au fost dezbatute teme precum necesitatea formarii profesionale in sectorul de constructii, calitatea programelor de formare destinate angajatilor, bariere si limitari in ce priveste organizarea programelor de formare pentru muncitorii din sectorul de constructii etc.

La Seminariile ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE au participat reprezentanti ai companiilor din sectorul de constructii, companii interesate de calitatea lucrarilor de constructii atat din prisma materialelor utilizate cat mai ales de calitatea fortei de munca din sector si maniera de realizare a lucrarilor si reprezentanti ai institutiilor de invatamant profesional si tehnic publice si private.

Henkel Romania deruleaza acest program educational in completarea actiunilor de promovare a inovatiei, tehnologiei, educatiei si consultantei, piloni care vor contribui in timp la alinierea Romaniei la standarde europene in materie de formare profesionala continua a adultilor.

Astfel, programul ACADEMIA PROFESIONISTILOR IN FINISAJE va continua sa se dezvolte la nivel national ca un centru de excelenta in pregatirea profesionala pentru meseriasii din domeniul finisajelor pentru constructii si nu numai.

Contact:
Henkel Romania SRL
Str. Ionita Vornicul nr. 1-7, Sector 2, Bucuresti, Romania
Tel.: 021/203.26.00 Fax: 021/203.26.55, 021/203.26.75

Pentru mai multe detalii si inscriere la cursuri ne puteti contacta la:
Ioana Andreea Vlad – Responsabil informare – comunicare grup tinta
Telefon:  0722.222.481
E-mail: ioana.vlad@henkel.com
Web: www.academiaprofesionistilorinfinisaje.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 119 – octombrie 2015, pag. 67

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/10/01/henkel-academia-profesionistilor-in-finisaje-un-proiect-henkel-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.