«

»

SOLARON: Pardoseala antistatica si antiscantei la noua statie de comprimare gaze Romgaz de la Roman

Share

solaron octombrie foto 3In apropierea orasului Roman, SNGN Romgaz SA – sucursala Medias beneficiaza, de curand, de o noua statie de comprimare gaze naturale.

SC INSPET SA, una dintre firmele asociate la construirea noii statii, a desemnat, inca o data, Solaron Construct, pentru executia sistemului de pardoseala antistatica si antiscantei necesara in hala de compresoare si in camera de ulei ale statiei.

Totodata, au fost necesare si lucrari de repa­ratii cu mortare epoxidice la betonul fundatiilor de compresoare din incinta. 

Pardoseala germana antistatica si antiscantei pe care o furnizeaza Solaron Construct este un produs de inalta performanta, cu rezistenta mecanica mare, destinata, cu precadere, halelor industriale sau oricaror altor incinte, unde, din motive tehnologice sau de siguranta, trebuie indepartata incarcarea electrostatica. Se elimina, astfel, riscul de explozie prin preluarea si descarcarea acestor sarcini la centura de impamantare a incaperii. Pardoseala antistatica si antiscantei asigura rezistente de descarcare de 104 ÷ 106 W.

Aplicarea sistemului epoxidic in 4 straturi, cu proprietati antistatice si antiscantei, presupune un strat suport din beton cu o planeitate buna si prelucrat in prealabil pentru indepartarea reziduurilor de orice fel si a laptelui de ciment. Sistemul conductiv se aplica pe un suport din beton a carui umiditate nu trebuie sa depaseasca 4%.

Prelucrarea suprafetei se face prin frezare sau scarifiere, in functie de aspectul initial al betonului, cu freze industriale conectate la aspiratoare industriale pentru indepartarea prafului.

Sunt aplicate 4 straturi de rasini epoxidice si o retea din benzi de cupru pentru facilitarea descarcarii sarcinilor electrostatice la centura de impamantare.

Astfel, dupa frezarea betonului si deschiderea porilor, se aplica stratul de impregnare si consolidare a suprafetei. Apoi, dupa eventuale injectii de fisuri, dupa reparatii locale si realizare de scafe cu rasini si mortare epoxidice, se amorseaza suprafata. Peste acest start de amorsa se monteaza reteaua din benzi de cupru, care ulterior se va lega la centura de impamantare. Urmatoarea etapa consta in aplicarea stratului conductiv, cu continut mare de grafit, iar, in final, este aplicat stratul de uzura, autonivelant, cu proprietati conductive, colorat in masa in orice culoare, conform paletar RAL K7. Este importanta, de asemenea, dezaerarea stratului final cu role cu discuri sau tepi.

www.solaron.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 119 – octombrie 2015, pag. 24

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/10/01/solaron-pardoseala-antistatica-si-antiscantei-la-noua-statie-de-comprimare-gaze-romgaz-de-la-roman/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.