«

»

SOLETANCHE BACHY FUNDATII: Infrastructuri portuare

Share

sbr octombrie foto 8Soletanche Bachy, parte a grupului Soletanche Freyssinet si a grupului Vinci Construction, in calitate de antreprenor general in domeniul geotehnicii si ingineriei civile, dispune de o gama completa de metode si tehnologii specifice lucrarilor portuare si maritime.

Aceste lucrari constau fie in proiectarea si executia unor structuri noi, fie in interventii de remediere si mentenanta a obiectivelor existente. In privinta structurilor noi se pot mentiona obiectivele de tip:

  1. Cheu
  2. Tip estacada
  3. Perete mulat
  4. Metalic cu sectiune mixta (combi)
  5. Din chesoane
  6. Docuri uscate
  7. Estacade maritime si dane
  8. Alte structuri portuare
  9. Duc d’albi
  10. Platforme

Interventii de remediere se fac, de regula, pentru:

  • Consolidarea cheurilor existente
  • Marirea pescajului cheurilor existente
  • Largirea docurilor uscate

 

Din lista referintelor mentionam cateva lucrari: 

Terminalul Cuenca del Plata, Montevideo – Uruguay: constand in construirea unui cheu in estacada cu o lungime de 350 m si latime de 35 m si crearea unei suprafete pentru depozitare de 85.000 m2.

Solutiile utilizate au fost: piloti meta­lici, vibroindesare, dragare, jet grouting, palplanse si drenuri verticale; du­rata de executie: 33 luni. 

Terminalul Bolloré, Cotonou – Benin: constand in construirea unui cheu perete mulat cu o lungime de 600 m (2 dane). Solutiile utilizate au fost: pereti mulati, ancore pasive, protectii impotriva eroziunii; durata de executie: 23 luni. 

Port 2000, Le Havre – Franta: constand in constructia unui cheu pe­rete mulat cu o lungime de 3.750 m (10 dane (!)). Solutiile utilizate au fost: pereti mulati, ancore pasive, protectii impotriva eroziunii; durata de execu­tie: 3 ani. 

Terminalul Bolloré, Lomé – Togo: constand in realizarea unui cheu metalic cu sectiune mixta (combi) cu o lungime de 450 m.

Solutiile utilizate au fost: piloti me­talici, ancore pasive, palplanse, dragare, protectii impotriva eroziunii; durata de executie: 18 luni.

Portul Patras – Grecia: constand in executia unui cheu din chesoane cu o lungime de 450 m. Solutia utilizata, pentru imbunatatirea terenului de fundare inainte de lansarea chesoanelor, a fost vibroindesarea de pe platforme plutitoare.

Docul uscat Safina, Dubai – EAU: constand in construirea unui doc uscat pentru vase de 270.000 t si a unei platforme de transfer. Solutiile folosite au fost: umpluturi pentru platformele de lucru, pereti mulati cu panouri T, piloti CFA, epuismente; durata de executie: 11 luni.

Portul Puerto Brisa – Columbia, estacada maritima (2 dane) pentru incar­care carbune din mina El Cerrejón pe vase de 180.000 t, constand in con­structia unei estacade maritime (jetty) cu o lungime de 1.160 m si latimea de 10 m.

Solutiile au implicat dragarea si realizarea unei dane in larg, cu 400 m lungime si 27 m latime, cu o durata de executie de 22 luni. 

Al Raha Beach, Abu Dhabi – EAU constand in realizarea de insule artificiale in cadrul megaproiectului rezidential pentru 120.000 locuitori.

Solutiile au implicat construirea a 20 km de pereti mulati de 1.000 mm – 1.200 mm si stabilizarea prin vibro­inde­sare a 20 milioane de m3 de nisip marin; durata de executie: 18 luni.

Portul Antofagasta – Chile: constand in consolidarea cheului existent pentru a rezista unui cutremur cu ag = 0,465, prin realizarea de ancore de roca de 90 t, inclinate spre interiorul cheului; durata de executie: 22 luni.

Portul Cartagena, Terminalul El Bosque – Columbia: constand in marirea pescajului cheului existent cu 2 m. Solutiile au implicat dragarea si realizarea de incluziuni rigide, piloti tubati, palplanse; durata de executie: 8 luni. 

Portul Brest, Docul Nr. 1 – Franta constand in largirea docului uscat existent. Solutiile utilizate au implicat realizarea de ecrane etanse si pereti mulati executati in spatele peretilor docului existent, ancore pasive, micro­piloti pentru ancorarea radierului; durata de executie: 14 luni.

Investitiile in infrastructura de transport navala din Romania vizeaza realizarea de obiective noi si consolidarea structurilor existente, avand ca scop largirea facilitatilor logistice. Expertiza grupului Soletanche Bachy, acumulata de-a lungul anilor, ofera solutii globale pentru toate aceste lucrari care se prefigureaza in viitorul apropiat.

Contact:
SBR Soletanche Bachy Fundatii
Str. Traian (iLion Offices) Nr. 234, Et. 6, Sector 2, RO-024046 Bucuresti
Tel.: +40-31-102 37 01 | Fax: +40-31-102 37 02
Email: sbr@sbr.ro | www.sbr.ro | www.soletanche-bachy.com
 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 119 – octombrie 2015, pag. 6

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/10/01/soletanche-bachy-fundatii-infrastructuri-portuare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.