«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: A-WARD – Instalatii pentru basculare containere

Share

tpc oct foto 6Compania A-WARD din Noua Zeelanda si-a inceput activitatea in anul 1996, cand primul graifer de conceptie proprie a iesit de pe linia de fabricatie. De atunci s-a dezvoltat o gama cuprinzatoare de echipamente de lucru pentru excavatoare, cu solutii tehnice originale, inovative, menite sa creasca eficienta activitatii in domeniul demolarilor, al manipularii si reciclarii materialelor si sa aduca utilizatorilor importante economii de timp si bani.

Aceasta deschidere permanenta spre inovatie a culminat in anul 2006 cu brevetarea primei instalatii pentru bascularea containerelor, in vederea incarcarii si descarcarii rapide a acestora.

Gama de instalatii de basculare containere s-a diversificat permanent, avand un mare succes de piata. In prezent, peste 450 de unitati lucreaza in intreaga lume.

 

Instalatiile pentru containere se impart in trei categorii principale:

  • pentru incarcare containere;
  • pentru descarcare containere;
  • pentru incarcarea orizontala a containerelor.

Unghiul de inclinare al contai­nerelor pentru incarcare este cu­prins intre 0o si 70o in varianta standard si intre 0o si 90o, optional.

In functie de tipul de trailer sau de container, precum si de tehnologia de lucru, sistemele de basculare a containerelor in vederea incarcarii si descarcarii sunt de mai multe feluri.

 

Sistemul „UNIVERSAL“:

Este sistemul cel mai flexibil, compatibil cu cea mai larga gama de trailere existente. Containerul este dispus pe trailer cu usile de acces spre spatele acestuia. Poate fi dotat cu buzunare pentru furcile de stivuitor doar pentru varianta cu inclinare maxima de 70o.

 

Sistemul „FLAT DECK“:

Se adreseaza utilizatorilor care doresc sa manevreze containerul de la trailer la dispozitivul de basculare si inapoi, cu ajutorul unui stivuitor sau al unei macarale.

In acest caz trailerul nu poate manevra singur containerul.

 

Sistemul „LONG FRONT“:

Este sistemul cel mai raspandit, fiind potrivit cu majoritatea tipurilor si dimensiunilor de trailere. Poziti­o­narea pe trailer se face cu usile de acces spre cabina.

Poate fi dotat cu buzunare pentru furcile stivuitorului. Poate fi utilizat atat pentru containere de 20’, cat si de 40’.

 

Sistemul „SHORT REAR“:

Este sistemul preferat de companiile care utilizeaza numai containere de 20’, cu dispunere pe trailer cu usile de acces spre spatele acestuia.

 

Sistemul „UNLOADER“:

Este un sistem de descarcare a containerelor care ofera o alternativa ieftina la trailerele basculante.

Este similar cu sistemul UNIVERSAL de incarcare si asigura o basculare a containerelui de pana la 70o.

 

Sistemul de incarcare orizontala „MISLIDE“:

Inainte de sosirea trailerului cu containerul de transport, se incarca cu material un container de serviciu, special. Acesta are la un capat un perete mobil, ce poate culisa de-a lungul containerului, iar la celalalt capat doua usi, care se deschid in afara.

Dupa ce containerul de serviciu este plin, trailerul cu containerul de transport intra cu spatele si il inglobeaza pe acesta.

Peretele mobil este cuplat auto­mat de trailerul de transport, astfel incat, pe masura ce trailerul se misca spre fata, materialul din containerul de serviciu este golit in containerul de transport.

Toata aceasta operatiune durea­za circa 5 minute, economisind astfel timpul de stationare al trailerului pentru incarcare.

Optional, containerul de serviciu poate fi dotat si cu un sistem de compactare si balotare a materia­lului incarcat.

Toate aceste sisteme sunt dotate cu diverse echipamente auxiliare, dintre care cele mai importante sunt urmatoarele:

  • grupuri de putere electrice sau Diesel, de 15 kW sau de 30 kW;
  • telecomanda si cantar digital;
  • brate pentru manevrarea de la distanta a usilor containerului, actio­nate hidraulic.

 

Detalii tehnice si de exploatare, sau o oferta completa, puteti obtine de la reprezentantii firmei TRACTOR PROIECT COMERT din Brasov, unic distribuitor A-WARD pentru Romania. 

www.tpcom.ro
office@tpcom.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 119 – octombrie 2015, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/10/01/tractor-proiect-comert-a-ward-instalatii-pentru-basculare-containere/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.