«

»

HIDROCONSTRUCTIA la 65 de ani de activitate!

Share

hidro_65_mesaj

HIDROCONSTRUCTIA isi are originea in initial numita Intreprinderea de Constructii „Centrala Hidroelectrica V. I. Lenin”, cu sediul in Bicaz, infiintata prin Ordinul Ministrului Energiei Electrice, Nr. 596 din 30 noiembrie 1950, in baza Hotararii Consiliului de Ministri Nr.1182/13.11.1950 privind construirea pe raul Bistrita a unui mare baraj pentru crearea unui lac de acumulare cu o capacitate de circa 1.200 mil. mc de apa si construirea unei centrale hidroelectrice la Stejaru cu o capacitate de 210.000 KW.

In anul 1961, unitatea de constructii a fost mutata in Bucuresti sub numele de „Intreprinderea de Constructii Hidroenergetice” (l.C.H.), avand ca obiect de activitate executia lucrarilor hidroenergetice din toata tara, transformata in timp in „Trustul de Constructii Hidroenergetice” (T.C.H.), apoi „Trustul Antrepriza Generala de Constructii Hidroenergetice” (T.A.G.C.H.) Bucuresti, pentru ca din anul 1990 sa se numeasca HIDROCONSTRUCTIA SA.

Sub toate formele si denumirile mentionate, societatea a realizat, in cei 65 de ani de activitate, aproape toate investitiile hidroenergetice inclusiv lucrarile conexe si colaterale aferente, al caror beneficiar a fost Ministerul Energiei Electrice, actualmente Hidroelectrica si alte lucrari in Algeria, Iran, Germania, Belgia, Republica Moldova si Irak.

Societatea a executat/are in executie un numar de 169 baraje din beton/materiale locale cu inaltimi de pana la 168 m si un volum total de acumulare de 10.500 mil. mc de apa, 175 de centrale hidroelectrice, circa 1.000 km de diguri de retentie sau dirijare, peste 850 km galerii subterane, precum si toate lucrarile de acces, amenajare, gospodarirea apelor si terenurilor, de mediu, sociale si tehnologice necesare pentru executia si exploatarea fiecaruia dintre obiectivele hidroenergetice analizate.

Principalele cantitati fizice realizate: excavatii de suprafata si subteran 619,8 mil. mc, umpluturi 551,9 mil. mc, betoane turnate 43,5 mil. mc.

Ca urmare a conjuncturii economice dupa 1989 si a diminuarii investitiilor in hidroenergie, societatea s-a adaptat pentru executia tuturor genurilor de lucrari, respectiv lucrari civile si industriale, drumuri (autostrazi, drumuri nationale si regionale), poduri si lucrari de infrastructura de mediu, participand activ pe piata constructiilor in domeniul public si privat, atat in tara cat si in strainatate, deruland contracte cu finantare externa prin programe BERD, BIRD, ISPA, PHARE, BEI, FEDR etc., in cadrul carora a executat 3.590 km retele de conducte, din care retea de apa 2.184 km si retea de canalizare 1.763 km, 17 depozite deseuri, 4 statii de sortare deseuri, 3 statii compost si o statie de tratare mecano-biologica,10 statii de epurare si 6 statii de tratare apa.

HIDROCONSTRUCTIA SA, cu sediul central in Bucuresti isi desfasoara in prezent activitatea prin 6 sucursale teritoriale cu larga autonomie, 3 sucursale in strainatate, respectiv Germania, Belgia si Irak si o reprezentanta in Republica Moldova.

Pe parcursul celor 65 de ani de activitate, HIDROCONSTRUCTIA SA a ramas cel mai mare si important constructor in domeniul amenajarilor hidroenergetice si hidrotehnice din tara, impunandu-se prin seriozitate in relatiile cu partenerii si prin calitatea lucrarilor realizate.

 

CONSILIUL DE ADMINISTRATIE:

Presedinte Consiliu de Administratie:
ing. Mihaita Petrus Fundeanu

Administrator neexecutiv independent:
prof. dr. ing. Dan Stematiu

Administrator executiv: ec. Mircea Florin Hristofor
Administrator executiv: ing. Dorel Peciu – Florianu
Administrator neexecutiv: ec. Ghiorghe Dumitrascu
Administrator neexecutiv: ec. Viorel Tirziu
Administrator neexecutiv: av. Ernest Virgil Popovici

COMITETUL DIRECTOR:
Director General: ing. Mihaita Petrus Fundeanu
Director General Adjunct: ing. Eugen Popa
Director Financiar: ec. Silvia Elena Bindileu
Director Productie: ing. Romeo Valeriu Bogdanovici
Director Calitate: ing Dorian Timofti
Director Achizitii Logistica: ec. Mircea Florin Hristofor

DIRECTORI SUCURSALE (membri in Comitetul Director):
ing. loan Dabura, ing. Teodor Dumitras
ing. Dumitru Hornoiu, ing. Ion lacob, ing. Vasile Marcean
ing. Marian Mirea, ing. Dorel Peciu – Florianu
ing. loan Radu, ing. Aristotel Totolea

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 120 – noiembrie 2015, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/11/01/hidroconstructia-la-65-de-ani-de-activitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.