«

»

ROMFRACHT: Pardoseli industriale flotante armate dispers

Share

romfracht feb foto 1Pe piata capitalista concurentiala, existenta si mai ales supravietuirea unei firme, indiferent de domeniul sau de activitate, este nemijlocit legata de posibilitatile tehnico-materiale si umane capabile sa-i asigure, prin produsele si serviciile sale, satisfacerea exigentelor potentialilor beneficiari.

In cazul nostru, in sectorul constructiilor, dupa 1990 s-a simtit pregnant ce inseamna “noul” in ansamblul ridicarii oricarui gen de constructie: edilitar, financiar-bancar, administrativ, comercial, cultural, sportiv etc.

Produsele, tehnologiile si serviciile eficiente, cu efecte asupra productivitatii, a calitatii si a reducerii consumurilor materiale, au devenit reperele progresului atat de necesar dezvoltarii economico-sociale pe toate planurile.

Si in tara noastra, rezultatele unor asemenea elemente specifice unei activitati eficiente au devenit prioritare pentru firmele cuprinse in ansamblul domeniului constructiilor. Adaptarea, deci, la asemenea exigente a insemnat, pentru producatorii de materiale de constructii, integrarea si alinierea la ceea ce este nou si benefic pentru furnizor si beneficiar.

In cazul cunoscutei firme Romfracht, aducem si in acest numar al Revistei Constructiilor informatii utile tuturor celor dintre dumneavoastra interesati de noi produse pentru investitiile pe care le doriti puse in opera.

 

Pardoseli industriale flotante armate dispers

Armarea dispersa a betoanelor pentru pardoseli industriale este uzuala acum in toata Romania. Optimizarea costurilor si durata de viata marita a pardoselilor armate dispers a facut ca sistemul sa fie cunoscut de toti constructorii si de majoritatea proiectantilor.

Pentru a executa corect o pardoseala armata dispers trebuie sa tinem cont de mai multe variabile care pot sa apara, precum si de specificatiile proiectului. In acest sens, pregatirea suprafetei este una dintre cele mai importante etape in aplicarea pardoselilor. Trebuie, de asemenea, bine determinat gradul de compactare si tipul de agregate folosite la compactare. Toate aceste elemente influenteaza determinarea tipului de beton, dozajul fibrelor si grosimea pardoselii. Apoi, dupa pregatirea stratului suport, aplicarea foliei de separatie este necesara, pana la intrarea in priza a betonului.

Este important sa existe o suprapunere de minimum 10%, iar gradul de acoperire al foliei sa fie cat mai mare. Folia, produsa si ea de Romfracht, are un grad de aco­pe­rire de circa 15 mp/kg, ceea ce conduce la economii si la acest produs.

In cazul pardoselilor industriale armate dispers, aplicarea benzii peri­metrale se face pe intreg peri­metrul pardoselii, precum si in jurul stalpilor, pentru a ne asigura ca pardoseala ramane flotanta.

Urmatoarele etape sunt ale­gerea betonului, a tipului de fibre, precum si a dozajului fibrelor, care se fac in functie de incarcarile la care va fi supusa pardoseala, respectiv: incarcari pe picior de raft, incarcari uniform distribuite, incarcari dinamice etc. Toate acestea, coroborate cu pregatirea solului, duc la calculul dozajului in care optimizam grosimea pardoselii, tipul de beton, cantitatea si tipul de fibre care urmeaza a fi folosite.

Romfracht pune la dispozitia clientilor aceasta calculatie, precum si intreg sistemul de aplicare a pardoselii. In prezent societatea noastra produce atat fibre metalice RFC sau RFO, in toata gama, cat si fibre din poli­propilena RoWhite.

Aplicarea durificatorului de suprafata. Cu cat clasa betonului este mai mare, cu atat capacitatea lui de a ingloba nisipul cuartos este mai mica. Este bine de stiut acest lucru. In mod uzual, este nevoie de 4 kg de Romcuart pe mp pentru a avea o acoperire buna. Momentul in care se introduce cuartul este foarte important, la fel si metodele de elicopterizare.

Aplicarea sigilantului. Imediat dupa disparitia apei de pe beton, este important sa aplicam un sigilant. Romfracht comercializeaza unul dintre cele mai performante produse in domeniu: Super Diamond Clear. Acesta este un sigilant care se preteaza atat la interior, cat si la exterior, pe betoane crude sau betoane vechi. El imbunatateste performan­tele betonului si durata lui de viata, chiar si in cazul agresiunii saline. In cazul betoanelor ampren­tate este excelent deoarece mareste consi­derabil durata lor de viata.

Taierea rosturilor. In conformitate cu calculatia de dozaj si in functie de geometria halei, se stabileste dimensiunea dalajului. Este importanta aplicarea imediata a unui snur PVC cu forma de bradut, pentru a proteja muchiile rosturilor. Dupa 30 zile se poate aplica mastic.

Pardosela este cea mai importanta parte a unei constructii. Calcati zilnic pe ea si ca urmare, trebuie sa arate impecabil!

Romfracht echilibreaza si poten­teaza betoanele turnate, prin calitatea produselor livrate si prin recomandarile pentru aplicarea lor.

Noi recomandam intotdeauna constructorilor mixarea fibrelor, deoa­rece de 17 ani studiem atent comportamentul acestora in betoane si putem afirma ca suntem cunoscatori in domeniu.

Autor:
Florin Florian – director departament Fibre – Betoane, ROMFRACHT 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 120 – noiembrie 2015, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/11/01/romfracht-pardoseli-industriale-flotante-armate-dispers/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.