«

»

Ferrobeton Romania a stabilit un nou record national in productia de grinzi de pod pretensionate

Share

Ferrobeton Romania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 7,2 milioane de euro, comparativ cu 5,8 milioane de euro, anul trecut, pe o piata in crestere usoara. Aceasta a provenit in mare parte din realizarea de structuri pentru cladiri industriale si comerciale, in conditiile in care lucrarile mari de infrastructura se deruleaza in zona de Vest a tarii si mai putin in sud-estul tarii.

Compania a stabilit si un nou record in acest an in productia de grinzi de pod pretensionate, utilizate la realizarea podului de la Dridu, judetul Ialomita. Valoarea lucrarii a fost de peste 100.000 de euro, fiind furnizate sapte grinzi, fiecare avand o greutate de 75 de tone.

ferrobeton3

ferrobeton1

Principalele proiecte realizate in 2015 au fost fabrica Yazaki, un proiect dezvoltat de WDP la Braila; extinderea centrului comercial City Park Mall in Constanta; Hala de la ferma de Porci de la Cotorca, judetul Buzau; Hala de productie Dekomte, Parcul Industrial Ploiesti Vest; Kaufland Ferentari (care se deruleaza in prezent) si bineinteles, grinzile record pentru podul de la Dridu, Ialomita’’, a declarat Alpár Kozma, director de vanzari Ferrobeton Romania.

Printre clientii cei mai importanti se numara Con-A, Conarg, Bog’art, Scorillo, WDP, KESZ, firme care activeaza ca antreprenori generali. 

“In primavara, am reusit sa contractam o lucrare in Braila, pentru dezvoltatorul WDP, unde pe langa structura de beton armat prefabricat am furnizat si lucrari din beton monolit si structuri secundare din metal”, a spus Alpár Kozma.

Pe lista noutatilor tehnologice oferite in acest an se afla elementele tip zid de sprijin cu talpa in panta pentru tunelul de intrare la Mega Mall; elemente speciale pentru platforme de cantar, precum si fundatii de ancorare stalpi electricitate. In 2015, piata de profil a inregistrat o crestere usoara fata de 2014, nivel preconizat si pentru anul viitor. Principalele probleme cu care s-a confruntat Ferrobeton au fost platile neefectuate sau cu intarzieri de la clienti, competitia stransa in domeniu, concentrarea lucrarilor mari de infrastructura in zonele de Vest, lipsa fortei de munca performanta si a muncitorilor calificati.

Ferrobeton face afaceri in Romania din anul 2008 cand a intrat in piata ca parte a grupului irlandez CRH Structural Concrete, leader-ul international pe piata materialelor de constructii, cu o investitie de 12 mil euro. Fabrica de la Ploiesti dispune de una dintre cele mai moderne tehnologii de precomprimate disponibile la nivel european in acest moment, cu o suprafata de 9000 m2, pe un teren de 17 hectare. Unitatea are o capacitate maxima de aproximativ 2200m3/luna. In 2015, volumul livrarilor este preconizat la aproximativ 15000 m3.

Mai multe detalii gasiti la:
https://www.facebook.com/TMTPR/posts/1524065851253568

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/11/26/ferrobeton-romania-a-stabilit-un-nou-record-national-in-productia-de-grinzi-de-pod-pretensionate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.