«

»

3M: 3M™ Novec™ 1230 – creat pentru viata

Share

3m_logoFocul poate izbucni oriunde, in orice moment. De aceea, profesionisti din domeniu din intreaga lume se bazeaza pe fluidul 3M™ Novec™ 1230 pentru protejarea oamenilor si a echipamentelor electronice, respectand in acelasi timp reglementarile de mediu. Fluidul stinge focul intr-un timp foarte scurt si se evapora curat, echipamentele electronice ruland fara probleme, chiar si in situatii de urgenta, evitandu-se astfel intreruperile de servicii si pierderea de informatii valoroase. Avand potential de incalzire globala mai mic de 1 si neafectand stratul de ozon, fluidul 3M™ Novec™ 1230 ofera protectie atat pentru prezent, cat si pentru viitor.

Conceput pentru a oferi o marja de siguranta ridicata personalului

3M™ Novec™ 1230 protejeaza activele si personalul dumneavoastra. Ofera cea mai mare marja de siguranta in raport cu toti ceilalti agenti curati, oferind o exploatare fara griji in ceea ce priveste sanatatea si siguranta personalului.

Aplicatiile de stingere in care se folosesc agenti curati includ adesea prezenta umana, astfel incat siguranta oamenilor este o problema critica in momentul alegerii unui produs de stingere incendii. Fluidul 3M™ Novec™ 1230 este un agent de stingere foarte eficient utilizat in spatii inchise. Concentratia in care acesta se utilizeaza este mult mai redusa decat nivelul la care s-au constatat reactii adverse (No Observable Adverse Effects Level – NOAEL), astfel incat fluidul 3M™ Novec™ 1230 ofera cea mai mare marja de siguranta, in raport cu alti agenti chimici curati, CO2 si amestecuri de gaze inerte.

Nota: Standardele in domeniu solicita parasirea incintei protejate inainte de descarcarea sistemului.

Fluidul Novec 1230 a fost creat pentru viata: pentru protectia persoanelor, pentru a-i feri de incendii si de substantele chimice periculoase; pentru protectia echipamentelor, in vederea protectiei eficiente impotriva incendiilor; si pentru protectia mediului, deoarece respecta reglementarile de mediu in vigoare.

Fluidul 3M™ Novec™ 1230 este un agent de stingere incendii care poate fi utilizat in aplicatii de inundare pentru sisteme asamblate si preasamblate.

Este indicat a fi utilizat in spatii in care functionarea continua a echipamentelor de mare valoare este esentiala. Exemplele includ: data center, camere de comanda pentru computere si sisteme electronice, zone periculoase de la bordul navelor si aplicatii militare importante, cum ar fi protejarea salii motoarelor si a cabinelor echipajului. De asemenea, este utilizat in medii precum biblioteci, centre culturale, spatii de depozitare, arhive si muzee, unde obiectele de valoare nu trebuie sa fie deteriorate de un agent de stingere a incendiilor.

Din punct de vedere al reglementarilor privind protectia mediului, 3M ofera un avantaj evident. Fluidul pentru stingerea incendiilor 3M™ Novec™ 1230, prin garantia 3M™ Blue SkySM, permite o exploatare lipsita de griji. Daca fluidul Novec 1230 este interzis sau utilizarea acestuia ca agent de stingere a incendiilor este restrictionata pentru ca afecteaza stratul de ozon sau din cauza potentialului de incalzire globala, compania 3M va rambursa pretul de achizitie al fluidului. Aceasta este o promisiune si o dovada de bonitate.

Pentru mai multe informatii, accesati www.3M.com/novec1230fluid

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 121 – decembrie 2015, pag. 42

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/12/01/3m-3m-novec-1230-creat-pentru-viata/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.