«

»

HIDROCONSTRUCTIA SA: Lucrari in strainatate (II)

Share

hidroconstructia noiembrie fig 3Hidroconstructia, societate cu capital 100% romanesc, a fost infiintata la 13 noiembrie 1950, ca unic constructor al investitiilor hidroenergetice de la Bicaz.

Complexitatea amenajarilor hidroenergetice a impus abordarea intregii game de lucrari de constructii, executandu-se, pe langa lucrarile cu specific hidroenergetic, lucrari civile si industriale, drumuri si poduri, lucrari edilitare, exploatari de cariere si balastiere etc.

Aceasta paleta larga de preocupari a favorizat abordarea unui larg registru de lucrari din afara profilului hidroenergetic, societatea adaptandu-se la conditiile actuale ale pietei de constructii, prin lucrari desfasurate atat in tara, cat si in strainatate. In afara tarii, Hidroconstructia isi desfasoara activitatea prin intermediul a 3 sucursale si a unei reprezentante.

Sucursala Belgia s-a infiintat in anul 2012 si executa, prin lucrarile desfasurate in domeniul constructiilor civile si infrastructurii de transport, o pondere importanta a lucrarilor din strainatate ale Hidroconstructia. Cea mai reprezentativa lucrare executata in Belgia, la care Hidroconstructia SA a participat, este „Portul Waasland. Ecluza a 2-a”, lucrare de mare amploare, respectiv cea mai mare ecluza maritima din lume, la care Hidroconstructia SA a executat si finalizat cu succes, in intervalul 03.10.2012 – 01.09.2015, urmatoarele categorii de lucrari:

 • lucrari de armare, cofrare si betonare la peretii ecluzei (305.000 m3);
 • betonare placi pentru planseul ecluzei (46.000 m3) si peretii cheiurilor (6.200 m3);
 • camera mecanismelor in aval si in amonte;
 • camera de comanda pentru operatorii instalatiilor de ecluzare;
 • colector namol si canale evacuare.

„De Waalse Krook” este un proiect de reinnoire urbana a orasului Gent, unde isi vor gasi loc: noua biblioteca, centrul media al orasului, Centrul de Cerce­tare flamand strategic privind tehnologiile digitale si spatii de cercetare ale Universitatii din Gent.

Proiectul este o cladire cu structura mixta din otel-beton si cuprinde suprafete semnificative de beton aparent si console metalice acoperite cu lamele din aluminiu.

Pe parcursul construirii s-au executat lucrari de cofrare si betonare, amplasare predale si scari din prefabricate din beton si pereti cortina.

 • Durata de executie: ianuarie 2014 – iulie 2015
 • Cantitate totala beton turnata: 8.000 m3
 • Suprafata totala cofraj: 27.000 m2
 • Suprafata totala amplasare predale: 13.000 m2

Prin sucursala din Belgia, Hidroconstructia are in executie un numar de opt contracte, din care va prezentam doua dintre cele mai importante:

 1. Construirea ecluzei in Harelbeke: este una dintre cele mai spectaculoase lucrari din Harelbeke la momentul actual.

Aceasta noua ecluza o va inlocui pe cea veche si va avea o lungime de 230 m, o latime de 12,5 m si o adan­cime de 4,7 m. Ecluza va fi dotata cu un stavilar cu turbine care vor genera energia electrica necesara pentru operarea ecluzei intr-un mod eficient din punctul de vedere al consumului de energie.

Pana in prezent, Hidroconstructia a participat la construirea stavilarului temporar, care este func­tional in prezent si la construirea culeelor de pod pentru Hoge Brug.

 1. Imobilul din cadrul proiectului Bistierland Harelbeke va avea ca destinatie spatii comerciale la parter si locuinte la etajele superioare, cu suprafete cuprinse intre 108 m2 si 140 m2.

Pentru construirea acestui imobil de locuinte, Hidroconstructia va executa lucrari de armare, cofrare, betonare, montare elemente prefabricate din beton, confectii metalice inglobate si zidarii portante.

Traditia indelungata ca Antreprenor General in constructii si adaptarea la conditiile actuale ale pietei probeaza capacitatea Hidroconstructia SA de a executa orice tip de lucrari, cu un grad ridicat de complexitate si dificultate. 

HIDROCONSTRUCTIA SA ureaza tuturor colaboratorilor si beneficiarilor multã sanatate si cat mai multe realizari in Noul An ! 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 121 – decembrie 2015, pag. 12

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/12/01/hidroconstructia-sa-lucrari-in-strainatate-ii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.