«

»

HVM ECOLOGIC: Foraje profesionale de medie si mare adancime

Share

hvm decembrieEchipele noastre executa foraje profesionale de medie si mare adancime, pentru puturi de apa, pompe de caldura, consolidari, piloni si micropiloni.

Cu o experienta de peste 10 ani si utilaje performante, va garantam calitatea, profesionalismul si serio­zitatea in executia celor mai bune lucrari. 

  • Dispunem de personal calificat si specializat in domeniu;
  • Avem in dotare echipamente profesionale de ultima generatie;
  • Timpul de executie al unui foraj este foarte mic iar durata de viata este foarte mare;
  • Calitatea materialelor folosite este conform standardelor europene;
  • Oferim garantie pentru orice lucrare executata de minimum 2 ani, conform contractului;
  • Avem executate peste 2.000 de foraje pentru puturi de apa si pompe de caldura, in toata Romania;
  • Suntem flexibili si ne adaptam nevoilor oricarui client.

Foraje puturi apa

Executam foraje de medie si mare adancime in orice tip de sol, avand orice duritate, in orice judet din tara (adancimea minima de forare este de 40 ml).

Un foraj de alimentare cu apa este mai mult decat o simpla gaura in pamant, dar pentru multi nu conteaza decat partea de deasupra a lucrurilor. Un foraj de apa este o lucrare inginereasca, ce necesita calitati speciale pentru a-l putea controla si executa in cele mai bune conditii.

Pentru forajele de apa se folosesc doua sisteme diferite, in functie de zona si litologia solului:

  • foraj hidraulic rotativ cu circulatie de fluid, acest sistem fiind folo­sitor in soluri moi si medii, cum ar fi argile, nisip, pietris etc.
  • foraj uscat cu ciocan de fund, acest sistem fiind folositor in soluri dure, cum ar fi granit, roca, marmura, calcare si alte tipuri de roci.

Foraje pentru pompe de caldura

Pompele de caldura sunt produse relativ noi pe piata romaneasca dar foarte cunoscute si folosite in tarile din vestul Europei, mai ales in tarile scandinave. Chiar si pe aceste piete produsul este relativ nou dar in ultimii ani pompele de caldura au devenit foarte populare. In Suedia, de exemplu, mai mult de 80% dintre imobile, avand cele mai diverse destinatii – vile, apartamente, scoli, gradinite, primarii, sedii de banci si in special hoteluri – sunt incalzite cu pompe de caldura.

Cu toate ca investitiile de inceput sunt mari, comparativ cu o centrala pe gaze sau lemne, tot mai multi proprietari de case, vile sau cladiri opteaza pentru aceasta forma de incalzire si producere a apei calde menajere, cat si a aerului condi­tionat, datorita costurilor scazute de intretinere si functionare.

Optand pentru acest sistem de incalzire/climatizare si anume pompa de caldura, se poate realiza o eco­nomie de pana la 75% fata de sistemele de incalzire clasice (gaz, lemne etc.).

Pentru adaptarea energiei geo­termale din sol se fac unul sau multe foraje, in functie de necesarul de caldura pentru constructia in cauza.

Forajele sunt executate cu o masina de forat speciala, in care este introdus un furtun colector din polietilena tip U (2 x Ø40 sau 4 x Ø32), prin care va fi recirculat un agent compus din apa si alcool etilic pentru a rezista la inghet pana la cel putin -8 grade Celsius.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 121 – decembrie 2015, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/12/01/hvm-ecologic-foraje-profesionale-de-medie-si-mare-adancime/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.