«

»

Politicienii… „gulgutelor“

Share

ciprian_enachePentru cine nu este familiarizat cu termenul de gulgutier, facem preci­za­rea ca intr-un dictionar de argou explicatia data in­dica: inselatorie, minciuna, pacaleala!

Ce poate fi mai adevarat decat ceea ce am trait dupa `90 incoace gratie „noii” clase politice ce s-a infiripat peste noapte, de unde si noaptea mintii care i-a cuprins pe cei care credeau ca vor fi fauritorii noilor structuri economice si sociale capabile sa aduca si pe aceste meleaguri armonia, pacea, belsugul si bunastarea oamenilor si a tarii.

Ca nu a fost asa ne-o arata si devalmasia a ceea ce s-a intamplat din toate punctele de vedere, social si economic, pe mai toate planurile vietii noastre.

Cum s-ar spune, totul la intamplare si la ce-o fi, o fi!

De ce s-a intamplat asa? Este simplu de constatat fie si doar daca ne uitam la istoria sinuoasa care a marcat tot ceea ce s-a petrecut in ultimii 25 de ani sau, mai bine zis, primii 25 de ani de viata caracteristici capitalismului, libertatii si democratiei. Mai ales a democratiei care a capatat ca intotdeauna amprenta originalitatii romanesti!

Vreti ceva concret?

Iata, iata in cele ce urmeaza care este conceptia celei mai mari parti a „oamenilor politici” dornici sa ne schimbe viata, conceptie ideal creionata de o vajnica luptatoare pentru binele nostru, al tuturor.

Intr-o recenta emisiune TV s-au reluat ideile si cuvintele „magistrale” ale „tulburatoarei blonde” care a dominat ani buni viata politica, economica si mai ales cea de este­tica feminina, persoana care a spus pe „sleau”: politicienii trebuie sa minta in campaniile electorale, sa promita, sa nu se tina de cuvant si… sa fure!

Aici ar trebui sa punem punct punctelor noastre de vedere exprimate de mai multe ori in publicatia de fata fie si pentru faptul ca sectorul constructiilor de orice gen putea (si s-a dovedit acest lucru) sa dea alte directii de dezvoltare a tarii, cele bazate pe preceptele si exigentele economiilor occidentale si nu a celei amatoriste si conjuncturale pentru unii care s-au infruptat cu nerusinare din tot ceea ce dispunea Romania in 1990.

Ei, asa-zisii oameni politici si-au atins scopul devenind nababi care ne sfideaza si ne desconsidera pornind tocmai de la faptul ca furnizeaza fara jena gulgute, iar naivii cred ca atare daca primesc o galeata de plastic, mici si bere. Gulgutele lor, insa, sunt armonizate tot mai mult cu noul si ilustrativul concert al catuselor care ne aduc in sfarsit cu picioarele pe pamant.

Suntem la inceputul unui an nou si gustul amar al inselatoriei, minciunii si pacalelii nu ni-l pot atenua decat cei care isi vor schimba ideile, actiunile si mai ales scopul care trebuie sa aiba in vedere interesul general si viata decenta pentru toti si nu numai pentru exceptiile negative la care am facut referinta in aceste randuri.

Fie, deci, ca speranta sa moara ultima sau niciodata!

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 122 – ianuarie-februarie 2016, pag. 3

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/02/07/politicienii-gulgutelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.