«

»

GIS – cel mai important forum de arhitectura de interior din Europa de Est, organizat la Bucuresti

Share

GIS – cel mai important forum de arhitectura de interior din Europa de Est, organizat la Bucuresti cu participarea arhitectilor din 15 tari si a Consiliului European al Arhitectilor de Interior

gis_header

GIS aduce in dezbatere pe 22 si 23 martie rolul arhitecturii si designului de interior in imbunatatirea calitatii vietii si modul cum acestea pot influenta mediile sociale, culturale, mediile de invatare si de lucru.

Conferinta organizata la Radisson Blu Hotel Bucuresti este prezidata in calitate de Chairman de arh. Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.

GIS aduce in premiera in Romania, in calitate de Invitat special, in deschidere, unul dintre cei mai renumiti arhitecti din Scandinavia, arh. Rainer Mahlamäki, si pe arh. Jan Geysen, Vice Presedinte  ECIA-Consiliul European al Arhitectilor de Interior. Camera Arhitectilor din Bulgaria (CAB) este reprezentata la GIS de arh. Nicholas Galabov, vicepresedinte, fost coordonator arie tematica „Arhitectura si calitatea vietii”, ACE – Consiliul Arhitectilor Europeni, premiat in Bulgaria si SUA pentru contributia profesionala deosebita.

GIS intruneste la Bucuresti arhitecti si designeri de interior din Finlanda, Thailanda, Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, Slovenia, Olanda, Bulgaria, Portugalia, Belgia, Cehia, Grecia, Ungaria, Israel si Romania, castigatori ai celor mai recente editii ale competitiilor internationale, alaturi de peste 250 de arhitecti din toate filialele OAR din tara selectionati pe baza portofoliului de lucrari din ultimii 3 ani.

Repere importante ale forumului:

Dezbatere internationala dedicata Sigurantei la incendiu, dedicata arhitectilor si inginerilor

In data de 22 martie 2016, in deschiderea forumului este organizata dezbaterea internationala cu un subiect de maxima actualitate in context national si international – proiectele si problemele de interior privind siguranta la incendiu.

Masterclass de „Lighting design”, pe 23 martie

Colin Ball, Lighting Director la biroul din Londra al BDP, castigator 2015 World Interior Awards – Best Lighting, colaborator in proiecte semnate de star arhitecti precum Zaha Hadid si Daniel Libeskind, sustine in cadrul GIS master class-ul cu tema „Lighting an idea”. 

5 sesiuni de lucru cu tematicile: Educatie si Cultura; Birouri si Cladiri Publice; Spatii de Sanatate; Hoteluri, Baruri si Restaurante, Rezidential, cu invitati ale caror proiecte sunt premiate la nivel international:  Tachapol Danaboonchai, din Thailanda, castigator editia 2015 INSIDE World Festival of Interiors – Bars and Restaurants; Carlo Berarducci, din Italia-finalist 2015 INSIDE – Restaurants; Cédric Ramière, din Franta, castigator Leaf Awards 2014 – Refurbishment of the Year; Dean Lah, din Slovenia, castigator al premiilor Golden Pencil si Plečnik Medal in 2014; Michael Setter, din Israel, 2015 European Property Awards, London- Best Office Interior; 2015 Design Award Israel; arh. Robby Cantarutti, din Italia, castigator 2015 Leaf Awards-Residential Building of the Year – Single Occupancy.

In sesiunea plenara dedicata spatiilor de sanatate, designerul Rai Pinto, din Spania, explica conceptul de „umanizare a spitalelor” prin prezentarea Spitalului de copii „Sant Joan de Déu” din Barcelona. In aceasta sesiune sustin prezentari si arh. Luis Pedra Silva, din Portugalia, castigator al premiilor editiei 2015 Asia Pacific Design acordate de IIDA – International Interior Design Association, la sectiunea Healthcare, si Dorte Kristensen, castigator in 2015  Interior Design Awards – Healthcare si WAN Awards-Healthcare, in 2014. Proiecte remarcabile realizate in Romania sunt prezentate de: acad. prof. dr. Romeo Belea, conf. dr. arh. Radu Pana, arh. Anda Manu, arh. Sergiu Petrea, arh. Mario Kuibus, arh. Victor Grosu, arh. Alberto Bianco, arh. Matius Ichim, arh. Robert Marin s.a.

„Romania Interior Architecture – the best of 2015”

Pentru a sustine in acest context international cunoasterea si promovarea proiectelor de referinta din ultimii ani din Romania, in cadrul GIS este organizata in premiera expozitia „Romania Interior Architecture – the best of 2015”, in seara de 22 martie 2016. Castigatorii Distinctiilor GIS si proiectele acestora vor fi evidentiate si promovate ulterior in seria de conferinte internationale organizate in acest an in Polonia, Ungaria, Cehia , Bulgaria si Turcia. 

Conferinta Internationala GIS dedicata arhitecturii si designului de interior este realizata de Asociatia culturala PROEvent, ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Institutul Italian de cultura „Vito Groso” din Bucuresti, Institutul Francez din Bucuresti, Ambasada Sloveniei si Ambasada Finlandei.

Participarea arhitectilor la conferinta este sustinuta de companiile Saint-Gobain Romania (partener oficial), AGC Glass Europe (partener principal), Roca, Alumil, Skylux, Promat, Interface, Rigips, Fabryo (sponsori).

Scurta descriere Invitat special GIS editia 2016:

rainer_mahlamakiArh. Rainer Mahlamäki a castigat in 2014 primul premiu de arhitectura acordat de Asociatia Arhitectilor Finlandezi (SAFA). Arhitectul detine in portofoliu 37 de premii internationale si nationale si alte 57 de premii. De asemenea, este autorul celui mai grandios muzeu din Europa din punct de vedere tehnologic, muzeul Polin, dedicat comunitatii evreilor din Polonia. Avand o vasta experienta in domeniul proiectelor culturale si educationale, cu nenumarate muzee in portofoliu, arhitectul finlandez se afla in juriul competitiei internationale lansate recent pentru noul MNIR – Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Informatii privind accesul la conferinta internationala GIS editia 2016:

Data: 22-23 martie 2016

Loc: Radisson Blu Hotel, Sala Atlas Ballroom

Acces: doar pe baza de invitatie. Inregistrarea participarii se poate realiza online, pe site-ul www.bucharest.iegis.eu

Proiectele pot fi inscrise in competitia Distinctiile GIS la adresa: proevent@abplusevents.com

Acreditari de presa si relatii la: florentina.cojocaru@abplus.ro, M:+ 4 0740117598

site: www.bucharest.iegis.eu

Expo conferinta internationala GIS realizata de organizatorul profesionist de evenimente ABplus Events face parte dintr-un project european organizat in Romania, Polonia si Ungaria, alaturi de expoconferintele tematice LAUD (tematica: arhitectura peisagera si arhitectura infrastructurii), INGLASS (arhitectura si ingineria sticlei) si RIFF (acoperisuri si fatade). 

Pentru cele mai noi informatii referitoare la programul si speakerii conferintelor internationale va invitam sa accesati platforma de comunicare www.share-architects.com

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/03/02/gis-cel-mai-important-forum-de-arhitectura-de-interior-din-europa-de-est-organizat-la-bucuresti/

1 ping

  1. Axe a spus:

    Foarte faina initiativa. As participa cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.