«

»

3M: Protejati fluxul activitatilor cu fluidul de stingere incendii – 3M™ Novec™ 1230

Share

3m_logoUna dintre cele mai de temut si cel mai putin mentionate cauze de intrerupere a datelor este focul – deoarece chiar si un mic incendiu poate duce la intreruperi costisitoare de servicii, echipamente distruse, pierderi de informatii valoroase si chiar perturbari ale serviciilor vitale.

Fluidul pentru stingerea incendiilor 3M™ Novec™ 1230 este o alternativa fiabila pentru gazele inerte, HFC, ceata de apa si CO2. Fluidul Novec 1230 actioneaza intr-un timp scurt si eficient pentru a opri un incendiu inca din faza incipienta.

3M™ Novec™ 1230 raspunde preocuparilor din industrie privind performanta, siguranta oamenilor si a mediului. Acest lucru il recomanda ca un fluid de protectie de prima clasa impotriva incendiilor, pentru utilizari in aplicatii off-shore si terestre, protejand spatiile ocupate, activele valoroase si – cel mai important – oamenii.

Agentul de stingere 3M™ Novec™ 1230 este conceput pentru a stinge un incendiu din faza incipienta, inainte de a se raspandi. Deoarece stinge prin efectul sau de racire, fluidul Novec 1230 are proprietatile unui gaz, insa este un lichid la temperatura camerei, utilizat pentru stingerea incendiilor, prin metoda de inundare, pentru sisteme asamblate si preasamblate. 

Performante ridicate de stingere

Novec 1230 Fluid are o viteza de vaporizare foarte redusa, de aproximativ 25 de ori mai mica decat a apei. Aceasta, impreuna cu o presiune ridicata de vaporizare, face ca fluidul 3M™ Novec™ 1230 sa se evapore de 50 de ori mai repede decat apa. De asemenea, ii permite agentului de stingere tranzitia rapida din starea lichida in starea gazoasa atunci cand este descarcat si atinge instantaneu concentratia de vaporizare necesara stingerii.

Cu randament ridicat de stingere si o marja mare de siguranta, lichidul Novec 1230 este o alternativa fiabila pentru sisteme de sprinklere cu apa, spuma si substante chimice uscate datorita:

  • Toxicitatii scazute (nu afecteaza oamenii)
  • Stinge incendiile in mai putin de jumatate din timpul necesar pentru CO2 si gaze inerte
  • Nu deterioreaza echipamentele electronice
  • Nu este vizat de reglementari legislative

Cand agentul 3M™ Novec™ 1230 este descarcat, acesta vaporizeaza rapid si se distribuie uniform pe intregul spatiu protejat in doar 10 secunde. Odata descarcat, fluidul Novec 1230 absoarbe caldura produsa de foc si, in termen de 40 de secunde, focul este stins.

Fluidul pentru stingerea incendiilor 3M™ Novec™ 1230 – Creat pentru viata

  • Solutie pe termen lung
  • Ofera o marja de siguranta ridicata personalului
  • Impact redus asupra mediului
  • Nu este vizat de reglementari legislative
  • Investitii sigure

Sistemele de stingere incendii care folosesc fluidul 3M™ Novec™ 1230 sting focul mai repede in comparatie cu sistemele de gaz inert sau pe baza de CO2, reducand astfel semnificativ daunele ce ar putea fi provocate activelor de valoare, in general, un sistem care utilizeaza fluidul Novec 1230 va stinge un incendiu chiar inainte de a ajunge in faza de aprindere a flacarii. Stingerea rapida permite reducerea incendiilor si a sanselor de extindere a acestora.

3M™ Novec™ 1230 este indicat a fi utilizat in spatii in care functionarea continua a echipamentelor de mare valoare este esentiala. Exemplele includ: data centers, camere de comanda pentru computere si sisteme electronice, zone periculoase de la bordul navelor si aplicatii militare importante, cum ar fi protejarea salii motoarelor si a cabinelor echipajului. De asemenea, este utilizat in medii precum biblioteci, centre culturale, spatii de depozitare, arhive si muzee, unde obiectele de valoare nu trebuie sa fie deteriorate de un agent de stingere a incendiilor.

Pentru mai multe informatii, accesati www.3M.com/novec1230fluid 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 123 – martie 2016, pag. 28

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/03/05/3m-protejati-fluxul-activitatilor-cu-fluidul-de-stingere-incendii-3m-novec-1230/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.