«

»

ALUPROF SA: Din metalul viitorului – sisteme moderne si indraznete

Share

aluprof martie foto 6Un avion este fabricat in proportie de 80% din acest aliaj – care este materialul ce permite planarea printre nori. Aluminiul, caci despre el este vorba, conduce in prima linie si in spatiul terestru. Cu precizia bijutierului perfect, el este prelucrat de compania ALUPROF SA Polonia, care creeaza sisteme din aluminiu pe masura nevoilor investitorului. Datorita lor, constructiile poloneze si nu numai, iau forme moderne si indraznete. 

Structurile din aluminiu se bucura de o popularitate enorma, care ia amploare de la an la an. Se construiesc fatade de cladiri de utilitate publica, magazine sau resedinte particulare extrem de durabile si care atrag privirile. Iar toate acestea datorita posibilitatilor oferite de o materie prima deosebita – aluminiul.

In compania ALUPROF SA, care promoveaza perfect conceptul tehnic polonez in lume, aluminiul este perceput ca material al imaginatiei, pe baza caruia in unitatile localizate in Bielsko-Biala si Opole se fabrica sisteme pentru constructii moderne, inovatoare, deschise catre frumos si orginale din punct de vedere al viziunii arhitecturale.

Pe baza structurilor din aluminiu ALUPROF, au fost construite nume­roase obiective: stadionul din Gdansk, cu fatada sa de chihlimbar, devenit faimos cu ocazia Campio­natului Euro 2012, cel mai inalt turn din tara, Sky Tower, aflat in Wroclaw, cladirea Filarmonicii din Szczecin Mieczyslaw Karlowicz, forma sa sugerand un aisberg, si multe altele.

Aluminiul, caracterizat de o rezistenta si o capacitate portanta ridicate, se afla pe locul al treilea printre cele mai frecvente elemente chimice de pe Pamant. Pe treptele mai inalte ale podiumului se afla numai oxigenul si siliciul. In prezent, aluminiul este unul dintre metalele cel mai frecvent utilizate. Materialul a fost descoperit in anul 1825, insa sursele nu sunt de acord cu privire la persoana inventatorului; de obicei este mentionat H. Ch. Oersted sau F. Wohler. Aluminiul se produce din bauxita. Din pacate, Polonia nu dispune de zacaminte bogate din acest tip de materie prima, insa in tara noastra functioneaza dinamic firma ALUPROF SA, care prelucreaza perfect aluminiul in produse cu o semnificatie imensa pentru constructii si arhitectura celor mai inalte exigente.

Grupa Kety, din care face parte ALUPROF, prelucreaza aproximativ 60 de mii de tone de aluminiu anual. In activitatile companiei este vizibila tendinta catre echilibrul ecologic, de aceea se pune un accent deosebit pe reciclare, respectiv recuperarea materialelor secundare, aluminiul pretandu-se bine la o noua prelucrare.

In unitatile din Bielsko-Biala si Opole sunt angajate peste 1.300 de persoane, iar datorita activitatii lor sunt fabricate produse de cea mai inalta calitate. Succesul companiei este confirmat si de faptul ca cel putin 6 din 10 cladiri moderne care se construiesc in Polonia cuprind componente fabricate de ALUPROF. Aceste produse sunt testate de Institutul de Tehnica in Constructii, ceea ce ne da siguranta ca indeplinesc cele mai ridicate standarde si in raport cu zonele climatice diferite din Europa.

Compania si-a extins activitatea si in afara granitelor Poloniei – exporturile Grupei Kety reprezentand 40% din totalul vanzarilor. Clientii nostri sunt firme din 45 de tari ale lumii. Cele mai interesante realizari externe sunt: hotelul Hilton din Kiev, centrul comercial si de distractii din Petersburg sau Olympics Athletes Village din Londra.

„Concuram nu numai cu furnizorii interni, ci si cu marile concerne vestice.  Pe piata poloneza suntem perceputi drept o companie moderna, flexibila, plina de inovatii.“ – declara Tomasz Grela, presedintele Consiliului de Administratie al ALUPROF. „Recurgem intotdeauna la cele mai moderne solutii. De exemplu, ALUPROF a fost prima companie din lume care a utilizat cel mai bun material izolator, material folosit anterior pe navele cosmice.

Aluminiul a fost permanent pre­zent in constructii si, datorita pro­prieta­tilor sale unice, joaca rolul principal in acest domeniu. Metalul in sine are o valoare redusa, fiind necesara prelucrarea sa corespunzatoare pentru a-l transforma intr-o componenta de baza a unui anumit obiectiv construit. De aceea, precum Midas trans­for­ma in aur tot ce atingea, la fel si specialistii compa­niei ALUPROF SA Polonia creeaza din aluminiu siste­me deosebite pentru constructii, da­to­rita carora se schim­ba in bine imaginea de ansamblu a cladirilor din Polonia si nu numai.

Contact
ALUPROF ROMANIA
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A, Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov
Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274

Ofertare sisteme din aluminiu:
E-mail: aluminiu@aluprof.ro

Ofertare sisteme rulouri si usi de garaj:
E-mail: rulouri@aluprof.ro

Comenzi:
Tel.: + 40.374.004.594
E-mail: comenzi@aluprof.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 123 – martie 2016, pag. 36

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/03/05/aluprof-sa-din-metalul-viitorului-sisteme-moderne-si-indraznete/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.