«

»

SINIAT: Pereti, plafoane, placari Siniat cu rezistenta la foc

Share

siniat_logoSiniat, producator si furnizor de placi de gips-carton, tencuieli si gleturi, ofera solutii si sisteme de gips-carton cu rezistenta ridicata la foc.

NIDA System, sistemul de gips-carton testat sa reziste la actiunea focului pana la 3 ore, este construit cu placi de gips-carton NIDA Flam. Miezul acestei placi este puternic ranforsat cu fibre de sticla, si aditivat cu granule de vermiculita, pentru pastrarea coeziunii la temperaturi de peste 1.000° C.

Rolul peretilor, placarilor si plafoanelor cu rezistenta la foc este acela de a impiedica, pentru o durata suficient de lunga, extinderea incendiului asupra altor cladiri sau compartimente de foc vecine (sectiuni) ale cladirii. Rezistenta la foc exprima timpul in care sistemul de gips-carton va continua sa asigure etanseitatea la trecerea flacarilor, a fumului si a caldurii in cazul unui incendiu,

Drumul pe care il parcurge sistemul NIDA System, din stadiul de testare la foc la stadiul final, cel de punere in opera, este unul lung, prima etapa fiind examinarea, in prealabil, la actiunea focului in Laboratoare de Testare Certificate, prin testarea in cuptoare care ridica temperatura pe fata expusa pana la peste 1.000° C.

Rezistenta la foc El masurata prin aceste teste este cuantificata in minute si indica timpul scurs pana in momentul in care sistemul (perete, placare sau plafon) isi pierde fie integritatea, fie fisureaza sau se deterioreaza local, cu intretinerea flacarii pentru cel putin 10 secunde pe fata neexpusa la foc, fie proprietatile de izolare termica (care consta in cresterea temperaturilor medii de pe suprafata neexpusa la mai mult de 140° C).

Dupa testare, in functie de rezultatele obtinute, fiecare sistem este clasificat de catre prima treapta standard inferioara de rezistenta la foc. De exemplu, daca in urma testarii sistemul a rezistat 155 minute, acesta se clasifica la El 120. Standardul actual SR EN 13501 – Clasificarea produselor de constructii

In functie de comportarea la foc prezinta 6 niveluri de rezistenta la foc pentru aplicatiile uzuale din constructii: 30, 45, 60, 90,120 si 180 de minute.

Odata ce sistemele rezistente la focsuntagrementate de CTPC (Consiliul Tehnic Permanentin Constructii), urmeaza recomandarea lor in aplicatii concrete, Serviciul de Asistenta Tehnica pune la dispozitia proiectantului cladirii informatiile necesare pentru a implementa solutiile rezistente la foc.

Faza de executie este una critica pentru aplicarea in mod corect a solutiilor tehnice prevazute in proiect, de aceea echipa tehnica Siniat sustine prezentari tehnice cu echipele de montaj care urmeaza sa puna in opera sistemele Siniat. Sistemele de gips-carton indeplinesc cele mai exigente cerinte privind rezistenta la foc in salile aglomerate care au in acelasi timp si o sarcina termica considerabila in cazul unui incendiu, Astfel, prin sistemele de gips-carton rezistente la foc, Siniat ofera solutii care asigura separarea compartimentelor de foc si posibilitatea izolarii accidentelor, fiind practic bariere protectoare pentru spatiile adiacente.

Sistemele NIDA System rezistente la foc au fost implementate in:

  • spatii destinate educatiei (UTCB Bucuresti),
  • spatii comerciale (Mega Mall, Mega Image, Coresi Brasov)
  • sali de cinema (Cinema City)
  • domeniul medical (Spitalul Judetean Ilfov, Spitalul de Cardiologie Craiova)
  • aeroporturi (Arad, lasi)
  • spatii rezidentiale
  • spatii logistice si de depozitare

TINE LUMEA DE FOC LA DISTANTA

Cand sursele de foc ameninta spatiile rezidentiale si comerciale, solutia este NIDA System, sistemul de gips-carton testat sa reziste la actiunea focului pana la 3 ore.

Descopera gama completa de sisteme El 30, 60, 90, 120, 180 minute pe www.siniat.ro 

Contact
SINIAT ROMANIA
Str. Vulturilor Nr. 98, Etaj 5, Sector 3, Bucuresti
Tel: 031 224 01 00
Fax: 031 224 01 01
E-mail: office@siniat.com
Web: www.siniat.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 123 – martie 2016, pag. 32

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/03/05/siniat-pereti-plafoane-placari-siniat-cu-rezistenta-la-foc/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.