«

»

TIAB SA: Lucrari de racordare la Reteaua Electrica de Distributie (RED) a Centralei Electrice Eoliene (CEE) Cerna, judetul Tulcea

Share

tiab eoliana foto 1Antreprenor: SC TIAB SA
Subantreprenor constructii civile: SC STRACO GRUP SRL
Beneficiar: SC ENERGIA VERDE VENTUNO SRL
Consultant: SC MONSSON ALMA SRL
Proiectant: SC ELECTRICAL CONSULTING SRL 

Statia de transformare CEE Cerna 33/110Kv, situata la intrarea in localitatea Traian, judetul Tulcea, face legatura intre cele 7 turbine eoliene marca GE de 2,5 kW fiecare si statia electrica de transformare 110 kV Traian.

Capacitatea de productie a parcu­lui eolian este de 17,5 MW.

Obiectul contractului a fost executarea lucrarilor de constructii civile, instalatii electrice de curenti slabi, joasa si medie tensiune in statia de transformare: la linia electrica subterana de 33 kV de aproximativ 15 km lungime si la linia electrica subterana de 110 kV (conexi­unea intre statia de 33 kV /110 kV si statia de 110 kV Enel).

In cadrul contractului au mai fost executate si prizele de pamant pentru turbinele eoliene.

O dificultate ridicata in acest proiect au constituit-o, pe de o parte, terenul usor inundabil pe care se afla statia de transformare, motiv pentru care a fost necesara executia unei perne de piatra sparta de 1,7 m adancime pe care s-a ridicat prezenta statie si pe de alta parte, terenul deosebit de dificil pe care s-au ridicat turbinele. Mai mult de jumatate din linia electrica subterana de medie tensiune este montata in stanca. Natura terenului de fundare a constituit o adevarata incercare si pentru executia prizelor de pamant.

Statia este echipata integral cu echipament Siemens, iar toate lucrarile au fost efectuate cu personal propriu TIAB, inclusiv capetele terminale de 110kV.

Statia este proiectata sa func­tioneze fara personal de exploatare, fiind dotata, in acest sens, cu apa­ratura de masura si control de tip SCADA, care permite supraveghe­rea de la distanta a tuturor manevrelor.

Dupa finalizarea lucrarilor, nu s-au semnalat niciun fel de incidente.

Statia electrica, realizata cu maxim profesionalism de echipa TIAB Infra, a insemnat un nou standard de calitate pentru statiile electrice viitoare din zona Dobrogea, lucru confirmat de toti cei implicati: beneficiar, proiectant si consultant.

Contact
TIAB SA
Str. Pictor Verona Nr. 17, Cod: 010312, Sector 1, BUCURESTI
Telefon: (+40 21) 302 12 30
Fax: (+40 21) 302 12 31
Email: office@tiab.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 123 – martie 2016, pag. 38

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/03/05/tiab-sa-lucrari-de-racordare-la-reteaua-electrica-de-distributie-red-a-centralei-electrice-eoliene-cee-cerna-judetul-tulcea/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.