«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: BAUER Maschinen Group, cu numeroase inovatii la Bauma 2016

Share

tpc martie foto 4In perioada 11 – 18 aprilie, la BAUMA 2016, BAUER Maschinen Group, cu sediul central in Schrobenhausen, Bavaria, va prezenta, din nou, portofoliul sau complet de echipamente pentru ingineria fundatiilor speciale, pe un spatiu de expunere exterior, la standul FN 520.

Pe langa zona de expunere centrala, unde vor fi amplasate utilajele de foraj rotativ din seria BG, maca­ralele din seria MC si echipamentele specifice unui santier de executie a peretilor diafragma, atat cu unitati de freze cat si de graifere, firmele subsidiare, precum KLEMM, PRAKLA, HAUSHERR, RTG, ABS Trenchless si MAT, vor expune, de asemenea, noile lor realizari.

Totodata, BAUER poate sa se refere la o aniversare speciala: primul utilaj de foraj rotativ BAUER, legendarul BG 7, a fost utilizat pentru prima data pe un santier de constructii exact cu 40 de ani in urma.

Acest prim utilaj de foraj a fost prototipul tuturor utilajelor de foraj care au fost construite de catre dife­riti producatori, la nivel mondial, de zeci de ani.

Santierul de constructii pentru pereti diafragma

O atractie a standului BAUER va fi amenajarea unui model de santier de constructii pentru tehnologia peretilor diafragma. Unitatea de freze pentru santuri ABC 35 va fi expusa pe o macara de baza MC 96, fiind reprodus si ghidajul necesar pentru perete, la nivelul solului. O uni­tate de graifere pentru pereti dia­fragma, montata pe o masina de baza GB 46, ”va lucra” alaturi. Instalatiile pentru prepararea si injectia fluidelor de foraj MAT Mischanlagentechnik vor intregi ”santierul”.

Pilotul MIDOS nominalizat la ”Bauma Innovation Award”

Concursul ”Bauma Innovation Award” a fost, de-a lungul deceniilor, un stimulent pentru inginerii proiec­tanti de masini pentru constructii.

BAUER Maschinen a prezentat noul pilot MIDOS (Mixed Drilled Offshore Steel) pentru Bauma 2016 si a fost selectata ca finalista.

Pilotul MIDOS se bazeaza pe metoda ”Mixed-in-Place” (mixat la fata locului), folosita, in mod obisnuit, la lucrari de fundatii speciale.

Aceasta noua tehnologie, utili­zata in zone maritime, minimizeaza numarul de operatii si de aceea, este semnificativ mai rapida decat o injectie de piloti si mult mai eficienta din punct de vedere al costurilor.

Fata de pilotii instalati prin bate­re, tehnologia cu piloti MIDOS este mult mai silentioasa si nu necesita masuri suplimentare de reducere a zgomotului. De aceea, tehnologia MIDOS este ideala in zone de litoral, sensibile din punct de vedere al zgomotului.

Pentru a fi pregatita sa raspunda diverselor cereri ale pietei, BAUER Maschinen GmbH a introdus, din 2011, doua linii pentru producerea masinilor de foraj rotativ: seriile ValueLine si PremiumLine.

In timp ce utilajele PremiumLine sunt multifunctionale, avand diverse utilizari in ingineria fundatiilor speciale, masinile ValueLine sunt optimizate pentru forajul exclusiv cu bare telescopice tip Kelly.

Masini multifunctionale de foraj rotativ BAUER BG PremiumLine

Bauer va expune patru dintre cele mai puternice masini de foraj rotativ ale seriei PremiumLine: mo­delele BG 24 H, BG 28 H, BG 39 si BG 46.

Vor fi ilustrate caracteristicile multi­functionale ale acestor utilaje, prin dotarea lor cu diferite extensii si scule. Toate masinile au fost dotate cu ultimele imbunatatiri pentru cres­terea performantelor, precum sistemul Bauer EPP (”Energy Efficiency Package” – Pachetul de Eficienta Energetica).

De asemenea, un accent deo­sebit s-a pus pe imbunatatirile legate de siguranta in exploatare si pentru mentenanta. Putem aminti aici noua platforma integrata de service. Aceasta poate fi trasa in afara ca un sertar, capotele motorului devenind, astfel, balustrade de protectie impo­triva caderii.

Masini de foraj rotativ BAUER BG ValueLine

La Bauma 2016, BAUER Maschinen va prezenta o noua generatie a seriei ValueLine, o gama de platforme de foraj medii-mari, care este proiectata pentru piloti forati cu dia­metre de pana la 2,5 metri si o adan­cime de foraj de pana la 70 metri.

Urmarind obtinerea de beneficii specifice, functionalitate ridicata si profitabilitate pentru clienti, Bauer a reusit sa realizeze cel mai bun raport dintre pret si performante.

Aceasta gama de platforme medii-mari include masina BG 26, ca cel mai ieftin model si versiunea mai mare, masina BG 30.

Elementul central al gamei de platforme medii-mari este sasiul de baza BT, comun, care a fost in intregime proiectat si construit de catre Bauer. Modernul si foarte performantul sasiu nu a marcat puncte doar pentru inaltele sale standarde de siguranta si foarte scazutul nivel al emisiilor.

Utilajul poate fi echipat, de ase­me­nea, cu un motor puternic, CAT C 9.3 de 298 kilowati, care respecta cele mai recente standarde de emisii, in concordanta cu Tier 4 final. De asemenea, sectiunile largi ale furtunurilor hidraulice si o eficienta optima a motorului garanteaza un consum economic de combustibil. Pentru conditii de sol dificile, pot fi atasate un amplificator de cuplu tip BTM, sau un oscilator de tuburi.

Dezvoltarile tehnice au fost, deja, probate in practica: primele masuratori efectuate asupra noilor masini, in timpul utilizarii pe diverse santiere de constructii, au evidentiat scaderi ale consumului de combustibil cu pana la 30 de procente.

Macaralele BAUER din seria MC

Seria de macarale MC de la Bauer a fost dezvoltata pentru mai multe tehnologii de constructii. Troliul modern, cu control automat, permite macaralelor MC sa fie folosite pentru compactarea dina­mica a solului, sistemul BDC (Bauer Dynamic Compaction). Pot fi dotate, de asemenea, cu graifere pentru lucrari de manipulare a materialelor.

Destinatia principala a macara­lelor MC ramane cea a executiei peretilor diafragma, domeniu in perma­nenta dezvoltare. Astfel, proiectantii Bauer au elaborat sistemul de tamburi pentru furtunuri HDS-T pe capul mastului, sistem care permite rotirea unitatii de frezare impreuna cu suportul furtunurilor. Cu aceasta solutie adancimea de sapare poate ajunge la 120 m.

Klemm Bohrtechnik GmbH, specializata in tehnologia pentru foraje compacte, utilaje pentru foraje de ancorare si sisteme de injectie de inalta presiune (”jet grouting”), va prezenta, inca o data, numeroase noutati vizitatorilor de la BAUMA 2016. Anul acesta exponatele vor pune accentul pe noua generatie de utilaje de foraj, care indeplinesc complet pragul de emisii poluante Tier 4 final.

Hausherr va fi reprezentata de cea mai mare masina de foraj rotativ, modelul HBM 160 (160 kN).

ABS Trenschless va prezenta echipamentul de foraj orizontal de subtraversare ABS 600, dotat cu dispozitivul pentru roca dura, CRB 100.

RTG Rammtechnik este un centru de competenta BAUER pentru masturi telescopice si capete vibratoare. Acestea sunt astfel proiectate incat sa poata fi usor adaptate pe diferite masini de foraj rotativ.

PRAKLA va prezenta ultimele sale dezvoltari din domeniul utilajelor de foraj pentru puturi de apa si prospectiuni geotehnice.

Contact
Tractor Proiect Comert SRL
Str. Turnului, nr. 5, 500152, Brasov, jud. Brasov, Romania
Tel / Fax: 0040 268 406406, 0040 268 427797, 0040 268 548147
Email: tpcom@rdslink.ro, office@tpcom.ro
Web: www.tpcom.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 123 – martie 2016, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/03/05/tractor-proiect-comert-bauer-maschinen-group-cu-numeroase-inovatii-la-bauma-2016/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.