«

»

VELUX: Sistem performant pentru evacuarea fumului

Share

Pe langa binecunoscutele ferestre de mansarda, VELUX produce si ferestre cu functii speciale, precum cele pentru evacuarea fumului. Aceste sisteme complete sunt certificate CE si proiectate in conformitate cu normele europene in vigoare. VELUX are o experienta de aproape 75 de ani in producerea celor mai bune ferestre de mansarda din lume, iar investitiile in cercetare si dezvoltare de produs au avut ca efect dezvoltarea si diversificarea gamei de produse. Cea mai noua varianta a acestui produs, lansata in cursul anului 2015, este mult mai flexibila decat cea anterioara pentru ca ofera clientilor posibilitatea operarii mai multor ferestre cu aceeasi unitate de comanda, minimizand astfel costurile investitiei.

velux_martieUn sistem complet VELUX pentru evacuarea fumului este alcatuit din:
• fereastra de mansarda pentru desfumare
• rama de etansare
• unitatea centrala de comanda, senzor de fum, buton de panica

Numarul senzorilor de fum si al butoanelor de panica se stabileste in functie de necesarul fiecarui proiect.

Avantajul ferestrelor de mansarda VELUX cu functie de evacuare a fumului este ca au acelasi aspect in exterior ca si celelalte ferestre de mansarda VELUX si ofera posibilitatea ventilarii zilnice prin deschiderea mediana de pana la 20 cm, cu ajutorul intrerupatorului inclus in panoul de comanda. Datorita articularii mediane, ventilarea zilnica se poate face cu usurinta, impiedicand astfel intrarea frunzelor, a prafului si a stropilor de ploaie.

In cazul unui incendiu, fereastra este activata automat de catre senzorul de fum (sau manual cu ajutorul unui buton de panica) si se va deschide pana la 90 de grade in 60 de secunde din momentul in care senzorul detecteaza fumul.

La o unitate centrala de comanda se pot conecta pana la 8 ferestre, 10 senzori de fum si pana la 10 butoane de panica auxiliare. Sistemul permite conectarea cu sisteme de alarma externe ABA.

Un alt avantaj este ca, separat, se poate achizitiona si un senzor de ploaie special, care va inchide fereastra la primii stropi de ploaie, dar o va lasa deschisa daca aceasta primeste semnal de la senzorul de fum. Pentru instalarea sistemului se recomanda contactarea unui Montator Partener VELUX, iar pentru realizarea conexiunilor electrice, a un electrician calificat (afla mai multe pe velux.ro).

Mentenanta este un aspect important. Bateriile de rezerva ale unitatii de comanda se schimba o data la 4 ani, iar periodic trebuie facute testari ale produsului in concordanta cu instructiunile de utilizare.

Fereastra VELUX cu functie speciala de desfumare este disponibila si in varianta pentru acoperis tip terasa.

VELUX ofera garantie si post garantie pentru toate produsele pe care le comercializeaza, dar si suport in achizitia pieselor de schimb si a montajului lor pe toata perioada de viata a produsului.

Pentru o oferta personalizata sau mai multe detalii, contacteaza specialistii VELUX pe email la romania@velux.com sau afla mai multe informatii tehnice pe velux.ro.

Fereastra VELUX pentru evacuarea fumului

  • Se actioneaza doar cu ajutorul unui sistem de control VELUX
  • Fereastra se deschide 90 de grade in momentul in care este actionat senzorul de fum
  • Articularea mediana permite deschiderea ferestrei 20 de cm pentru ventilare zilnica
  • Sistemul functioneaza si in conditii de iarna grea, cu incarcari de zapada de pana la 1 m

facebook.com/VELUX 

Afla mai multe pe velux.ro 

Contact
VELUX România SRL
Aurel Vlaicu 40
500 178 – Brasov
Jud. Brasov
Tel: 0268 402740
Fax: 0268 425757
Email: romania@velux.com 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 123 – martie 2016, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/03/05/velux-sistem-performant-pentru-evacuarea-fumului/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.