«

»

IJF DRILLING SOLUTIONS: Importator unic al utilajelor pentru foraj COMACCHIO

Share

ijf aprilie foto 4IJF DRILLING SOLUTIONS S.R.L. este importator unic al utilajelor pentru foraj fabricate de producatorul italian Comacchio. In acest numar ne propunem sa va facem o scurta prezentare a noului utilaj de foraj pentru diametre mari CH 450, masina care a fost lansata anul trecut, in cadrul evenimentului OPEN HOUSE 2015. 

La evenimentul OPEN HOUSE 2015, care a avut loc anul trecut in 29 si 30 octombrie in Riese Pio X, Italia, au participat peste 500 de invitati din toata lumea, care au putut vedea, cu aceasta ocazie, numeroasele inovatii prezentate de firma COMACCHIO.

Este vorba, in primul rand, de noul utilaj de foraj pentru piloti de mare diametru CH 450.

 “Ideea de a dezvolta un utilaj pentru piloti forati nu este noua la COMACCHIO, insa doar in ultimul an acest proiect s-a putut concretiza” – a explicat Alessandro Comacchio, directorul COMACCHIO HEAVY Equipment, departamentul de inginerie al COMACCHIO Srl, departament creat pentru a gestiona proiectarea, dezvoltarea si fabricarea acestei noi game de produse.

Pentru a atinge acest obiectiv, COMACCHIO a investit in construirea unei noi fabrici de productie la Castello di Godego, locul in care a luat nastere firma in anul 1986, la cativa kilometri de actualul sediu.

Noua fabrica va fi inaugurata in primul trimestru al anului 2016.

Inevitabil, in centrul atentiei pu­blicului prezent la OPEN HOUSE 2015 s-a aflat primul utilaj din gama pentru foraj cu mare diametru: CH 450. Numarul 450 reprezinta categoria de greutate, respectiv 45 tone.

Noul utilaj Comacchio este solutia ideala pentru lucrari rapide, care necesita un timp scurt de amenajare a santierului.

Utilajul este in totalitate auto­montant si poate fi transportat, intr-o singura bucata, cu Kelly montat. Odata asezat in ampla­sament, utilajul poate fi pus in functionare fara folosirea unor echipamente externe (macara de serviciu). Manevra de ridicare a mast-ului necesita un timp foarte scurt si poate fi executata in deplina siguranta.

CH 450 a fost conceput pentru a acoperi un spectru larg de utilizari, cum ar fi: piloti forati cu bara Kelly, piloti cu elice continua (CFA), micropiloti, piloti de indesare (displacement piles) si soil mixing.

Utilajul poate fi livrat atat in versiunea CPD (cu cilindru pull down), cat si in versiunea WPD (cu troliu pull down) si pot fi montate bare Kelly cu o lungime maxima de 13 – 13,5 m (CPD-WPD) si cu un diametru extern variabil.

Inovativul sistem cu arbore rota­tiv folosit de Comacchio permite utilizarea de bare Kelly de diferite diametre fara a fi nevoie de ajustari ale capului, inclusiv prajini HD (heavy duty) si XHD (extra heavy duty). Capul de rotatie cu cuplu inalt si numar mare de rotatii este dotat cu un sistem de control si monitorizare a parametrilor de foraj si performanta. Este gestio­nat de un software proiectat si dezvoltat exclusiv de Comacchio si dotat cu un ecran cu touch screen de 12,1”. Diametrul maxim in versiunea CPD este de 1.500 mm si/sau 2.000 mm, in timp ce in versiunea WPD este de 1.300 si/sau 2.000 mm. Raza de foraj pleaca de la un minimum de 3.000 mm la un maximum de 3.800 mm.

Adancimea maxima posibila, cu prajina telescopica cu frictiune CPD-WPD, este de 62,5 m, care devine 49,5 m cu prajina telesco­pica cu blocare. Greutatea operativa fara unelte este de 41 de tone in varianta CPD si 42.5 tone in WPD.

In versiunea CFA, CH 450 poate fi utilizat cu elice avand diametru 1.000 mm pana la 16,5 m lungime, care se pot mari pana la 22,5 m cu prelungitorul sau, dar este prevazuta si o versiune speciala pentru CFA care permite atingerea a 25 metri adancime.

Contact:
IJF Drilling Solutions
Tel.: 004 021 380 96 84
Fax: 004 037 810 53 62
Email: office@drillingsolutions.ro
www.drillingsolutions.ro
https://www.facebook.com/IJF-Drilling-Solutions-SRL-183979081687562/

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 124 – aprilie 2016, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2016/04/01/ijf-drilling-solutions-importator-unic-al-utilajelor-pentru-foraj-comacchio/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.